Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowy router w multimedii
PostNapisane: 20 grudnia 2012, o 07:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 października 2008, o 05:50
Posty: 2348
Lokalizacja: zza roga
Płeć: Mężczyzna
Siemka

Mam "nowy" router CISCO EPC3825 i chciałbym go podłączyć do sieci MU.
Jesnak router nie łączy z netem, z siecią tak.
Ma ktoś koncepcję o co cho?

Pzdr

_________________
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowy router w multimedii
PostNapisane: 20 grudnia 2012, o 07:18 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Musisz HFC MAC sklonować z oryginalnego routera multimedii.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowy router w multimedii
PostNapisane: 20 grudnia 2012, o 07:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 czerwca 2010, o 13:29
Posty: 892
Lokalizacja: kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Przerabiałem to pare razy. Za każdym razem jak zmieniałem dostawcę internetu musiałem zmienić modem. Dobrze, że kolega ma sklep komputerowy, bo po prostu jechałem do niego, brałem ze sklepu wszytkie modemy i sprawdzałem, który modem współpracuje z jaką siecią. Innego rozwiązania nie znalazłem, ale ja jestem komputerowy laik. Choć i koledzy, trochę bardziej obeznani w temacie pomóc próbowali, też bez skutku.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowy router w multimedii
PostNapisane: 20 grudnia 2012, o 07:21 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Dobra, doczytałem w manualu że ten router nie oferuje opcji zmianu mac, więc musisz iść do MM i zgłosić im zmiane routera i podać MAC z tego swojego.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowy router w multimedii
PostNapisane: 20 grudnia 2012, o 09:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwietnia 2008, o 08:58
Posty: 963
Lokalizacja: Włocławek
Płeć: Mężczyzna
Kiedyś routery były programowalne , wystarczyło wgrać do kompa drivery ,
podłączyć przez port sieciowy i nadać nowe dane .

_________________
To wszystko nic , na przeciw wieczności .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowy router w multimedii
PostNapisane: 20 grudnia 2012, o 09:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lutego 2008, o 18:55
Posty: 2471
Lokalizacja: Gardeja / Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
electro_nick napisał(a):
Dobra, doczytałem w manualu że ten router nie oferuje opcji zmianu mac, więc musisz iść do MM i zgłosić im zmiane routera i podać MAC z tego swojego.


Eeee to jest rozwiązanie amatorskie ;)
MAC musi się dać zmienić :) :D

_________________
Od chwili tej aż do końca świata,w pamięci ludzkiej będziemy żyć: my, wybrańców garść, kompania braci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowy router w multimedii
PostNapisane: 20 grudnia 2012, o 10:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 marca 2008, o 13:33
Posty: 382
Lokalizacja: POLNA
Płeć: Mężczyzna
klonowanie adresu mac a jak nie to do nich dzwonić niech robią bo w końcu to od nich sprzęt. Tylko bardziej chyba w opcję wchodzi dzwonienie bo adres mac który musiałbyś sklonować to ze starego modemu (motoroli), a to już pewnie zostało zdane.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowy router w multimedii
PostNapisane: 20 grudnia 2012, o 12:31 
Offline

Dołączył(a): 8 lutego 2009, o 13:09
Posty: 7
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
A MM dopuszcza w ogóle możliwość wymiany modemu na modem użytkownika?
Jakiś czas temu się orientowałem w tej sprawie i okazało się że modem jest częścią infrastruktury MM i wymiana na sprzęt użytkownika jest niemożliwa.

Marcin


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowy router w multimedii
PostNapisane: 2 stycznia 2013, o 18:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 października 2008, o 05:50
Posty: 2348
Lokalizacja: zza roga
Płeć: Mężczyzna
Dobra wymieniłem router na TP link Wr743ND na kablu hula aż miło jednak na WI FI zamula jak diabli.
Macie może koncepcję co tam zmienić?

-- 2 sty 2013, 2013 18:57 --

No i się naprawiło (mam nadzieję) update sterów modemu WIFI w lapie i wsio działa ;)

_________________
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Odp: Nowy router w multimedii
PostNapisane: 2 stycznia 2013, o 19:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lutego 2008, o 18:55
Posty: 2471
Lokalizacja: Gardeja / Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Brawo! Zdolnyś poprostu! :)

_________________
Od chwili tej aż do końca świata,w pamięci ludzkiej będziemy żyć: my, wybrańców garść, kompania braci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


-->

Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.