Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2008, o 19:46 
Offline
Przyjaciel forum

Dołączył(a): 6 grudnia 2006, o 13:41
Posty: 14824
Lokalizacja: W-wa.
Płeć: Mężczyzna
electro_nick napisał(a):
takich biosów już kupę lat nie produkują.


Produkują i to do stacji roboczych :grinka: a nie jakichś tam pecetów :grinka:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2008, o 21:48 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Darek napisał(a):
Produkują i to do stacji roboczych :grinka: a nie jakichś tam pecetów :grinka:

A to nie wiem-nie zaglądałem im pod pokrywkę, a na co dzień mam tylko jakiegoś tam peceta :evil:

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2008, o 19:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwietnia 2008, o 08:58
Posty: 962
Lokalizacja: Włocławek
Płeć: Mężczyzna
Nowm jakl jesteś taki biegły , to wyjmij baterię podtrzymania pamięci zresetuj kompa i napisz jak ci poszło z domyślnymi ( fabrycznymi ) .

_________________
To wszystko nic , na przeciw wieczności .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2008, o 20:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 października 2006, o 19:37
Posty: 11
Lokalizacja: znienacka
Płeć: Mężczyzna
Z tego co znalazłem w sieci to twoja integra to: ADI AD1888 SoundMAX spróbuj może z najnowszymi sterami. Z doświadczenia wiem że Asus'owy SoundMax bywa kapryśny. Rozumiem że siedzisz na Windzie więc zobacz może czy przypadkiem nie masz wyłączonej usługi Windows Audio. Czy instalacja sterów przebiega pawidłowo? To znaczy czy wogóle się instalują czy wywala jakiś błąd? Sprawdź w ustawieniach dźwięku co się dzieje(Panel Sterowania). Czy jest jakiś niezainstalowany sprzęt w Menedżerze Urządzeń? Przeleć może jeszcze testy w dxdiag. Aby sprawdzić czy karta jest sprawna spróbuj może odpalić kompa z jednej z linuxowych LiveCD (Knoppix, Ubuntu którejkolwiek).

_________________
[url="http://www.archlinux.org/"]Archlinux x86-64[/url] |[url="http://www.lastfm.pl/user/MadSaltoren"]Last.FM[/url] | [url="http://www.progarchives.com/"ProgressiveRockFan[/url]


Ostatnio edytowano 30 maja 2008, o 20:41 przez Saltoren, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2008, o 20:41 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Dolun już naprawił to, nic nie napisał chyba z wrażenia że działa. Oczywiście zrobił to całkiem naokoło a więc kupił drugą kartę dźwiękową na pci. Dodam tylko że zintegrowana nie była nigdzie wykrywana i wg mnie jest po prostu martwa...

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2008, o 21:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 maja 2008, o 11:35
Posty: 11
Lokalizacja: Rakowiec
Płeć: Mężczyzna
kupiłem karte dzwiekową i ja podlaczylem pod pci... gdy wykrylo karte zainstalowalem stery i smiga... trefna plyta glowna wg mnie... dzieki wszystkim za pomoc przy wszystkim
mysle ze temat zamkniety


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2008, o 11:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 listopada 2006, o 22:21
Posty: 1001
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Kobieta
Piszcie dalej - to mój ulubiony temat. :-D Dla mnie science fiction :-D :-D

_________________
Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu....
W. Myśliwski


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2008, o 16:56 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
agniesz-ka napisał(a):
Dla mnie science fiction :-D :-D

Tak jak dla mnie dział "Kuchnia" :oops: :-| :roll:

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, o 07:47 
Offline

Dołączył(a): 21 października 2007, o 15:04
Posty: 129
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Ja bym nie odpuszczał tak łatwo, warto spróbować pomęczyć płytę.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, o 09:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwietnia 2008, o 08:58
Posty: 962
Lokalizacja: Włocławek
Płeć: Mężczyzna
EdiKris popieram , człowiek cale życie się uczy .

_________________
To wszystko nic , na przeciw wieczności .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, o 09:59 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Panowie co wy tam jeszcze chcecie robić? Bios był resetowany i nadal nic. Wg mnie tylko lutownica tam jeszcze może pomoc...

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 czerwca 2008, o 14:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwietnia 2008, o 08:58
Posty: 962
Lokalizacja: Włocławek
Płeć: Mężczyzna
Nową wersję Biosa pobierz ze strony producenta ( sprawdz na plycie nr wersji ) , wgraj na CD lub dyskietkę .Uruchom kompa z płytki z biosem . Tyko w taki sposób możesz reanimować płytę .Po prawidłowym resecie Biosa płyta powinna być "martwa ".

_________________
To wszystko nic , na przeciw wieczności .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 czerwca 2008, o 15:12 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Mirrr napisał(a):
.Po prawidłowym resecie Biosa płyta powinna być "martwa ".

Toż to bzdura. Mówimy tutaj o resecie BIOSu pod względem ustawień użytkownika, nikt przy zdrowych zmysłach nie kasuje całej zawartości biosu nie wgrywając tam innej wersji oprogramowania... Chcesz to spróbuj u siebie-zworka przy baterii przeważnie. Inna sprawa że kolega Dolun nie jest zbyt mocny w komputerach i raczej nie dałby rady samemu w dosie czy nawet windowsie uaktualnić bios...

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2008, o 12:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 maja 2008, o 11:35
Posty: 11
Lokalizacja: Rakowiec
Płeć: Mężczyzna
panowie.. ;] dźwięk śmiga więc nie ma co się dalej nad tym trudzić... akurat ja mam takiego farta życiowego że zapewne mam trefną plyte główną ;] pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2008, o 13:05 
electro_nick napisał(a):
nie dałby rady samemu w dosie czy nawet windowsie uaktualnić bios
to jest bardzo prosta czynność :razz:


Góra
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


-->

Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.