Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: radeon HD 3450
PostNapisane: 15 lipca 2008, o 21:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2008, o 12:08
Posty: 110
Lokalizacja: Prabuty
Płeć: Mężczyzna
Witam wszystkich komputerowców.
Mam mały problem ze swoją nową kartą graficzną Radeonem HD 3450. Problem jest mianowicie nie wielki i nie groźny (mam nadzieję) bo pojawiają mi się kolory linków w kolorze czerwonym. Sterowniki są oryginalne, Windows XP z SP2 więc problemu z kompatybilnoscia nie powinno być. A jednak coś jest nie tak bo przebarwienia występują. Co najciekawsze gdy najadę na te linki robią się niebieskiego koloru. O co tu chodzi???

Dla przykładu wrzucam linki z Allegro.pl bo ich jest tam w menu najwięcej.


Załączniki:
Komentarz: po wgraniu strony na Radeonie
radeon3450.GIF
radeon3450.GIF [ 21.02 KiB | Przeglądane 2607 razy ]
Komentarz: po wgraniu strony na Geforcie zz płyty głownej 6100 albo najechaniu kursorem
geforce6100-z plyty glownej.GIF
geforce6100-z plyty glownej.GIF [ 22.59 KiB | Przeglądane 2607 razy ]

_________________
http://www.Riesenburg.nstrefa.pl

Strona poświęcona miastu Prabuty
Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2008, o 22:01 
Offline

Dołączył(a): 3 września 2006, o 13:46
Posty: 1754
Lokalizacja: ...
Płeć: Kobieta
Spróbuj w oknie przeglądarki wejść w Opcje internetowe, następnie zakładka Ogólne i Kolory. Wygląda jakbyś miał pozamieniane kolory. :razz: Tak mi się pomyślało :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2008, o 22:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2008, o 12:08
Posty: 110
Lokalizacja: Prabuty
Płeć: Mężczyzna
no niby coś dało na Explorerze....... a co zrobić w Firefoxie?? I czemu to nie przypisuje bezpośrednio ustawień tylko samemu trzeba??

Firefox nie kontaktuje ustawien niestety - jest lekko mądrzejszy od produktu Microsoftu :)


Załączniki:
firefox.GIF
firefox.GIF [ 78.61 KiB | Przeglądane 2591 razy ]

_________________
http://www.Riesenburg.nstrefa.pl

Strona poświęcona miastu Prabuty
Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2008, o 05:08 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Przede wszystkim ściągnij ze strony amd-ati najnowsze sterowniki i zainstaluj. Jak problem będzie nadal występował to pomyślimy co dalej.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2008, o 21:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2008, o 12:08
Posty: 110
Lokalizacja: Prabuty
Płeć: Mężczyzna
Stery ze strony producenta zadziałały prawidłowo. Tylko nurtuje mnie pytanie dlaczego oryginalnie dołączane na cd pokazują takie błędy??

Dzięki wszystkim za pomoc

_________________
http://www.Riesenburg.nstrefa.pl

Strona poświęcona miastu Prabuty


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2008, o 05:16 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
No cóż-po pierwsze nie są pierwszej młodości, czasem są niedopracowane i niesprawdzone. A po drugie i następne to już szczegóły i po prostu czasem takie cuda się dzieją :twisted:

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2008, o 06:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2008, o 12:08
Posty: 110
Lokalizacja: Prabuty
Płeć: Mężczyzna
No czasem tak jest.
Dla moich "następców" przy instalowaniu tej karty polecam ściągnąć nowe stery do tej karty ale ich nie instalować z instalatora, tylko z menagera. Sterowniki ściągnięte z całym pakietem instalują jakieś cuda nie widy a tu potrzeba tylko sterów do karty. Możliwe, że od samego początku tylko trzeba stery podpiąć a nie cały pakiet ATI.

Ważne że działa i jest pewniak że nic się nie dzieje z kartą.

Dzięki jeszcze raz za pomoc wszystkim :smile:

_________________
http://www.Riesenburg.nstrefa.pl

Strona poświęcona miastu Prabuty


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2008, o 07:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 kwietnia 2006, o 12:08
Posty: 1762
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
riesenburg napisał(a):
oryginalnie dołączane na cd pokazują takie błędy
Sterowniki dostepne w sieci tez sa oryginalne.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


-->

Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.