Forum e-kwidzyn.pl
http://forum.e-kwidzyn.pl/

radeon HD 3450
http://forum.e-kwidzyn.pl/viewtopic.php?f=121&t=3813
Strona 1 z 1

Autor:  riesenburg [ 15 lipca 2008, o 21:52 ]
Tytuł:  radeon HD 3450

Witam wszystkich komputerowców.
Mam mały problem ze swoją nową kartą graficzną Radeonem HD 3450. Problem jest mianowicie nie wielki i nie groźny (mam nadzieję) bo pojawiają mi się kolory linków w kolorze czerwonym. Sterowniki są oryginalne, Windows XP z SP2 więc problemu z kompatybilnoscia nie powinno być. A jednak coś jest nie tak bo przebarwienia występują. Co najciekawsze gdy najadę na te linki robią się niebieskiego koloru. O co tu chodzi???

Dla przykładu wrzucam linki z Allegro.pl bo ich jest tam w menu najwięcej.

Załączniki:
Komentarz: po wgraniu strony na Radeonie
radeon3450.GIF
radeon3450.GIF [ 21.02 KiB | Przeglądane 3132 razy ]
Komentarz: po wgraniu strony na Geforcie zz płyty głownej 6100 albo najechaniu kursorem
geforce6100-z plyty glownej.GIF
geforce6100-z plyty glownej.GIF [ 22.59 KiB | Przeglądane 3132 razy ]

Autor:  Bombka [ 15 lipca 2008, o 22:01 ]
Tytuł: 

Spróbuj w oknie przeglądarki wejść w Opcje internetowe, następnie zakładka Ogólne i Kolory. Wygląda jakbyś miał pozamieniane kolory. :razz: Tak mi się pomyślało :)

Autor:  riesenburg [ 15 lipca 2008, o 22:10 ]
Tytuł: 

no niby coś dało na Explorerze....... a co zrobić w Firefoxie?? I czemu to nie przypisuje bezpośrednio ustawień tylko samemu trzeba??

Firefox nie kontaktuje ustawien niestety - jest lekko mądrzejszy od produktu Microsoftu :)

Załączniki:
firefox.GIF
firefox.GIF [ 78.61 KiB | Przeglądane 3116 razy ]

Autor:  electro_nick [ 16 lipca 2008, o 05:08 ]
Tytuł: 

Przede wszystkim ściągnij ze strony amd-ati najnowsze sterowniki i zainstaluj. Jak problem będzie nadal występował to pomyślimy co dalej.

Autor:  riesenburg [ 16 lipca 2008, o 21:01 ]
Tytuł: 

Stery ze strony producenta zadziałały prawidłowo. Tylko nurtuje mnie pytanie dlaczego oryginalnie dołączane na cd pokazują takie błędy??

Dzięki wszystkim za pomoc

Autor:  electro_nick [ 17 lipca 2008, o 05:16 ]
Tytuł: 

No cóż-po pierwsze nie są pierwszej młodości, czasem są niedopracowane i niesprawdzone. A po drugie i następne to już szczegóły i po prostu czasem takie cuda się dzieją :twisted:

Autor:  riesenburg [ 17 lipca 2008, o 06:43 ]
Tytuł: 

No czasem tak jest.
Dla moich "następców" przy instalowaniu tej karty polecam ściągnąć nowe stery do tej karty ale ich nie instalować z instalatora, tylko z menagera. Sterowniki ściągnięte z całym pakietem instalują jakieś cuda nie widy a tu potrzeba tylko sterów do karty. Możliwe, że od samego początku tylko trzeba stery podpiąć a nie cały pakiet ATI.

Ważne że działa i jest pewniak że nic się nie dzieje z kartą.

Dzięki jeszcze raz za pomoc wszystkim :smile:

Autor:  jarekm [ 17 lipca 2008, o 07:22 ]
Tytuł: 

riesenburg napisał(a):
oryginalnie dołączane na cd pokazują takie błędy
Sterowniki dostepne w sieci tez sa oryginalne.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/