Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Awaria w Multimedii
PostNapisane: 23 października 2008, o 07:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 września 2007, o 12:25
Posty: 3435
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Kobieta
Jeżeli ktoś ma telewizję cyfrową w Multimedii zawiadamiam, że wczoraj o godzinie 18.00 przepalił się im serwer. Dlatego nie działa. Włączą tak szybko jak się da.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2008, o 10:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 października 2007, o 11:10
Posty: 104
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
a mi mieli dziś montować,
to dlatego nikt jeszcze się nie zgłosił

_________________
________________________
pozdrawiam

g@rczek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2008, o 18:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 marca 2007, o 20:29
Posty: 2117
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Jeżeli tak ma być częściej, to Vectra czeka. :-D

_________________
Każda Ojczyzna ma swoich fanów


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 października 2008, o 12:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 listopada 2006, o 12:49
Posty: 298
Lokalizacja: Eindhoven
Płeć: Mężczyzna
To do listy awarii dodam jeszcze jedno.

Modemy Thomson (takie duże, białe) lubią padać.
Objawia się to m.in. tym, że zrywa połączenie i nie może się zsynchronizować.
Wymieniają na czarne Motorole.
Te chodzą ok. :)

_________________
Marek

http://rc.marekszulen.net
http://www.myspace.com/marekszulen


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 października 2008, o 12:46 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
mRqS napisał(a):
Wymieniają na czarne Motorole.
Te chodzą ok. :)

Mi raz taka też padła-gość z multimedii nie chciał uwierzyć i sprawdzał wszystko dwa razy zanim w końcu zawinął modem i wrócił z nowym...

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, o 13:05 
Offline

Dołączył(a): 18 września 2008, o 15:04
Posty: 192
Lokalizacja: Kwidzyn/Toruńska
Płeć: Mężczyzna
A ja mam problem z netem.Gdy próbuje włączyć w panelu sterowania wyświetla komunikat:"Możesz nie mieć połączenia.Ten problem wystąpił ponieważ siec nie przypisała adresu sieciowego do tego komputera." Wie ktoś o co chodzi :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, o 14:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 września 2007, o 12:25
Posty: 3435
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Kobieta
Tak się dzieje nawet w przypadku chwilowego braku prądu. Modem sam się z powrotem nie połączy. Wyłącz z prądu dekoder i modem. Potem włącz najpierw modem. Poczekaj kilka sekund aż zapalą się 4 zielone diody. Dopiero teraz podłącz dekoder. Gotowe. :-)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, o 15:12 
Offline
Przyjaciel forum

Dołączył(a): 6 grudnia 2006, o 13:41
Posty: 14824
Lokalizacja: W-wa.
Płeć: Mężczyzna
Rachel napisał(a):
Dopiero teraz podłącz dekoder. Gotowe. :-)


Cały czas mnie zaskakujesz :grinka:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, o 15:32 
Rachel napisał(a):
Wyłącz z prądu dekoder i modem. Potem włącz najpierw modem. Poczekaj kilka sekund aż zapalą się 4 zielone diody. Dopiero teraz podłącz dekoder. Gotowe.

Wszystko się zgadza. Przy znikaniu łączności ćwiczę to w układzie z ruterem i z modemem. Doszliśmy do tego metodą prób i błędów. :-)


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2008, o 09:41 
Offline

Dołączył(a): 18 września 2008, o 15:04
Posty: 192
Lokalizacja: Kwidzyn/Toruńska
Płeć: Mężczyzna
Rachel napisał(a):
Tak się dzieje nawet w przypadku chwilowego braku prądu. Modem sam się z powrotem nie połączy. Wyłącz z prądu dekoder i modem. Potem włącz najpierw modem. Poczekaj kilka sekund aż zapalą się 4 zielone diody. Dopiero teraz podłącz dekoder. Gotowe. :-)


Dziękuje Rachel pomogło :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


-->

Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.