Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 360 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 18 lutego 2014, o 10:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lutego 2008, o 18:55
Posty: 2471
Lokalizacja: Gardeja / Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
stardust napisał(a):
wszystko co wyżej napisaliście , było wykonane
- system mam "mac os x"
- testowane na innych kompach , tabletach i tel.
- wszystkie czynniki wskazują na router , dla którego nie powinien to być problem
- najprawdopodobniej są to ustawienia routera :|


Natchniony Twoim problemem napisałem poradę jak sobie sprawdzić przepustowość sieci. :)

_________________
Od chwili tej aż do końca świata,w pamięci ludzkiej będziemy żyć: my, wybrańców garść, kompania braci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 18 lutego 2014, o 12:09 
Offline

Dołączył(a): 18 października 2008, o 19:53
Posty: 296
Lokalizacja: Gdańsk/Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
fajne, tylko przejrzyj to jeszcze raz bo 2 errory w pisowni znalazłem, a może być więcej:

1. Jako ciekawostkę można zaś podać fakt, że >>>> "frima" <<<< ookla, która tworzy w/w stronę ( "firma" ookla)

2. Warto zaznaczyć, że działa w układzie – klient-serwer, bo przecież >>>> "to" <<<< zmierzenia przepustowości sieci potrzebujemy minimum dwóch maszyn ("do" zmierzenia)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 18 lutego 2014, o 12:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lutego 2008, o 18:55
Posty: 2471
Lokalizacja: Gardeja / Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
kornik napisał(a):
fajne, tylko przejrzyj to jeszcze raz bo 2 errory w pisowni znalazłem, a może być więcej:

1. Jako ciekawostkę można zaś podać fakt, że >>>> "frima" <<<< ookla, która tworzy w/w stronę ( "firma" ookla)

2. Warto zaznaczyć, że działa w układzie – klient-serwer, bo przecież >>>> "to" <<<< zmierzenia przepustowości sieci potrzebujemy minimum dwóch maszyn ("do" zmierzenia)


Dzięki, poprawione.

Grammar-nazi ma dziś wolne to dlatego ;)

_________________
Od chwili tej aż do końca świata,w pamięci ludzkiej będziemy żyć: my, wybrańców garść, kompania braci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 25 lutego 2014, o 13:48 
Offline

Dołączył(a): 18 września 2008, o 15:04
Posty: 192
Lokalizacja: Kwidzyn/Toruńska
Płeć: Mężczyzna
Chłopaki, jest problem... :(

Mam dysk twardy podzielony na trzy partycje: 1 partycja - ok 50MB system plików (FAT) stan: zdrowy (konfiguracja EISA), 2 i 3 partycja po ok 200GB system plików NTFS, na partycji 2 jest zainstalowany jakiś Win XP dokładnie nie sprawdzałem, nie można ani sformatować całego dysku ani usunąć partycji (FAT)
Próbowałem instalatorami Win XP, Win Vista i nawet Linuxa Ubuntu i niby instalatory usuwały wszystkie partycje, niby formatowały i tworzyły tylko jedną partycje, ale po restarcie kompa dalej są trzy partycje :(
Instalator Linuxa wskazał że partycja (FAT) nazywa się "Dell Utility Partition"
Ma ktoś pomysł jak usunąć partycje (FAT) i sformatować dysk :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 25 lutego 2014, o 14:43 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 stycznia 2010, o 13:35
Posty: 3415
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Masz możliwość podpiąć go pod inny komputer ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 25 lutego 2014, o 16:07 
bez urazy ale aż tak bardzo Ci zależy na tych 50MB? :D
Skoro DELL sprzętowo tworzy sobie takową to może jest mu przydatna do czegoś? :roll:
np do diagnostyki? ;)


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 25 lutego 2014, o 18:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lutego 2008, o 18:55
Posty: 2471
Lokalizacja: Gardeja / Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
LoL,
gparted

:)

_________________
Od chwili tej aż do końca świata,w pamięci ludzkiej będziemy żyć: my, wybrańców garść, kompania braci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 25 lutego 2014, o 18:16 
ciekawe co zrobi jak zainstaluje WIN7 albo Vistę i znów mu się pojawi "mała, niepotrzebna partycja" ;)


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 27 lutego 2014, o 08:54 
Offline

Dołączył(a): 18 września 2008, o 15:04
Posty: 192
Lokalizacja: Kwidzyn/Toruńska
Płeć: Mężczyzna
jankowskimich napisał(a):
bez urazy ale aż tak bardzo Ci zależy na tych 50MB? :D
Skoro DELL sprzętowo tworzy sobie takową to może jest mu przydatna do czegoś? :roll:
np do diagnostyki? ;)


zależy mi aby całkowicie usunąć wszystkie partycje i zrobić jedną dużą partycje, niestety wszelkie próby sformatowania nie powiodły się :(


beria napisał(a):
LoL,
gparted

:)


gparted nie dał rady :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 27 lutego 2014, o 09:08 
Offline
Przyjaciel forum

Dołączył(a): 6 grudnia 2006, o 13:41
Posty: 14824
Lokalizacja: W-wa.
Płeć: Mężczyzna
piotruś512 gdyby udało Ci się sformatować całą przestrzeń tego dysku, dysk stał by się zupełnie nieużyteczny. To tak jakbyś wyrzucił go na śmietnik.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 27 lutego 2014, o 09:57 
piotruś512 napisał(a):
zależy mi aby całkowicie usunąć wszystkie partycje i zrobić jedną dużą partycje, niestety wszelkie próby sformatowania nie powiodły się :(

dalej nie rozumiem w czym Ci przeszkadza 50MB partycji diagnostycznej...

piotruś512 napisał(a):
gparted nie dał rady :(

nie wierzę...


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 27 lutego 2014, o 11:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lutego 2008, o 18:55
Posty: 2471
Lokalizacja: Gardeja / Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Też w to nie wierzę.

Co to znaczy, że nie dał rady?

_________________
Od chwili tej aż do końca świata,w pamięci ludzkiej będziemy żyć: my, wybrańców garść, kompania braci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 28 lutego 2014, o 17:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwietnia 2008, o 08:58
Posty: 963
Lokalizacja: Włocławek
Płeć: Mężczyzna
Uruchom instalkę Ubuntu z płytki ,a on sam wyczyści całość .
Możesz również spróbować instalkę Win od Toshiby ,ale tylko dla
lapków .Systemu nie uruchomisz ,ale wyczyścisz dysk .

_________________
To wszystko nic , na przeciw wieczności .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 28 lutego 2014, o 20:31 
Cytuj:
Uruchom instalkę Ubuntu z płytki ,a on sam wyczyści całość .
Możesz również spróbować instalkę Win od Toshiby ,ale tylko dla
lapków .Systemu nie uruchomisz ,ale wyczyścisz dysk .





Góra
  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 4 marca 2014, o 22:57 
Offline

Dołączył(a): 18 września 2008, o 15:04
Posty: 192
Lokalizacja: Kwidzyn/Toruńska
Płeć: Mężczyzna
Mirrr napisał(a):
Uruchom instalkę Ubuntu z płytki ,a on sam wyczyści całość .
Możesz również spróbować instalkę Win od Toshiby ,ale tylko dla
lapków .Systemu nie uruchomisz ,ale wyczyścisz dysk .


Spróbowałem instalować Ubuntu ale to też nie pomogło, instalator pisał że natrafił na jakiś nieznany błąd czy jakoś tak, się wkurzyłem i wywaliłem dysk na śmietnik, pomału szlag już mnie trafiał :x


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 360 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


-->

Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.