Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 360 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 16:16 
Darek, ten dodatek do firefoxa -"słownik poprawnej polszczyzny" dobra rzecz :-D


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 października 2010, o 09:48 
Offline

Dołączył(a): 18 września 2008, o 15:04
Posty: 192
Lokalizacja: Kwidzyn/Toruńska
Płeć: Mężczyzna
Mam problem z głosem w filmach,zwłaszcza w formacie rmvb.Muzyka leci normalnie ale głosy aktorów są prawie niesłyszalne.Na necie znalazłem że to chodzi o kodek ac3 znalazłem go zainstalowałem i dalej to samo.Wie ktoś ocb :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 października 2010, o 10:29 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 kwietnia 2007, o 18:03
Posty: 1425
Lokalizacja: Niedaleko. ;)
Płeć: Mężczyzna
piotruś512 napisał(a):
Wie ktoś ocb :?:

Może warto zainteresować się oryginalnymi płytami DVD z filmami na których stworzenie autorzy wydali swoje pieniądze?
Wydaje mi się, że to tutaj leży Twój problem.

_________________
I may be dumb, but I'm not stupid.
1st Hole in One - 07/03/10 Athgoe 8 par3 index 14!!!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 października 2010, o 11:16 
Offline

Dołączył(a): 18 października 2008, o 19:53
Posty: 296
Lokalizacja: Gdańsk/Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
wywal wszsytkie kodeki jakie masz i zainstaluj tlyko cccp i real alternative, nie pomoze to delete stery od dzwieku i zainstaluj nowe

Magzeus a jak ktos nie ma odtwarzacza dvd? to sobie mozna u znajomego zamienic na avi, rmbv itp by wygodniej bylo przeniesc:D a ty odrazu sugerujesz ze posiada pirata :-D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 października 2010, o 11:24 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 kwietnia 2007, o 18:03
Posty: 1425
Lokalizacja: Niedaleko. ;)
Płeć: Mężczyzna
kornik napisał(a):
a jak ktos nie ma odtwarzacza dvd?
to zapewne ma czytnik DVD w komputerze, ewentualnie filmy online. :)
kornik napisał(a):
ty odrazu sugerujesz ze posiada pirata

Nie, ja jedynie sugeruję, że gdy kupujesz film, to nie masz takich problemów...

_________________
I may be dumb, but I'm not stupid.
1st Hole in One - 07/03/10 Athgoe 8 par3 index 14!!!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 października 2010, o 12:00 
Offline

Dołączył(a): 18 października 2008, o 19:53
Posty: 296
Lokalizacja: Gdańsk/Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
ta..... kupuje film na dvd wkladam do czytnika dvd w kompie (o ile taki mam) i co dalej?:) musze sciagnac z neta program do odtwarzanie filmow dvd albo kodeki by windows media player( ten od microsoftu) odtworzyl film, czyli ta sama historia co z plikami w formacie avi, rmbv itp


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 października 2010, o 12:39 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 stycznia 2010, o 13:35
Posty: 3426
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
piotruś512 napisał(a):
Mam problem z głosem w filmach,zwłaszcza w formacie rmvb.Muzyka leci normalnie ale głosy aktorów są prawie niesłyszalne.Na necie znalazłem że to chodzi o kodek ac3 znalazłem go zainstalowałem i dalej to samo.Wie ktoś ocb :?:


piotruś512, daj sobie spokój z formatem rmvb, to nie te czasy, teraz filmy ogląda się w Blu-ray`u,
a co do kodeka AC3 tu masz ustawienia


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 października 2010, o 19:30 
Offline

Dołączył(a): 18 września 2008, o 15:04
Posty: 192
Lokalizacja: Kwidzyn/Toruńska
Płeć: Mężczyzna
kornik napisał(a):
wywal wszsytkie kodeki jakie masz i zainstaluj tlyko cccp i real alternative, nie pomoze to delete stery od dzwieku i zainstaluj nowe


Kornik,dzięki pomogło :-)

Komin napisał(a):
daj sobie spokój z formatem rmvb


Dla mnie najlepszy format do filmów tak jak format mkv :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 2 grudnia 2010, o 23:39 
Offline

Dołączył(a): 21 sierpnia 2008, o 14:27
Posty: 500
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Jest temat o problemach z komputerem to nie będę zakładał nowego.

Pytanie do speców, otóż mam komputer w następującym zestawieniu:

Procesor Intel (chyba D) 2,8 MHz dwurdzeniowy z 2MB cash
1 GB RAM
Karta graficzna GeForce 7600 GT (chyba GT :P)
Reszta chyba nie ważna w sprawie mojego problemu.

Podłączona jest do niego sieć z Multimedia 6Mb/s. I tu mam pytanie. Wszyscy wiemy, że technika poszła do przodu i obecnie korzystamy na "jutubie" z filmików w jakości HD. Owe filmiki na łączu o prędkości 2Mb/s cięły mi się i nie szło ich oglądać, myślałem, że to problem szybkości łącza, teram mam 6Mb/s i dalej jest to samo. Czym to może być spowodowane?
Nie znam się na komputerach prawie wcale, jako na urządzeniu, korzystam z niego tylko po to żeby oglądać filmy, przeglądać internet słuchać muzyki i od czasu do czasu postrzelać w poczciwego cs 1.6, do tego moja siostra pogrywa w The Sims 3. Dysk mam co prawda mocno zawalony i zapewne przydałoby się postawić system na nowo (tego się wolę nie podejmować, bo kiedyś tak sformatowałem sobie dysk, że musiałem kompa do serwisu oddać), robię przy nim tylko defragmentację co jakieś pół roku. Nie wiem czy to też ma coś do rzeczy ale dysk jest podzelony na 3 partycje C-20GB (mam na niej system i kilka małych programów = wielki syf, nic nigdy tam nie ruszam bo nie mam pojęcia co tam można usunąć, a czego nie, miejsca na C brakuje na pewno), F-107GB (jest na nim generalnie wszystko (muzyka, zdjęcia, filmy, jakieś większe programy też sory syf ale z tym potrafię sobie poradzić) no i partycja G-102GB (kiedyś miałem ją przeznaczoną nagry ale teraz jest tam ich tylko parę). Chciałbym się dowiedzieć czy mogę coś zrobić sam aby te filmiki działały tak jak powinny, w ogóle, żeby ten komputer działał trochę sprawniej. Jestem na tyle rozumną istotą, że jak mi ktoś w miarę przystępnie napisze co zrobić to wykonam jego instrukcje.

Wiadomo, że jeżeli go oddam gdzieś do serwisu to zedrą ze mnie tyle ile tylko wlezie, bo się nie znam. Więc szukam pomocy Tu.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 2 grudnia 2010, o 23:48 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Doprecyzuj co to znaczy tną się filmy na youtube... Czy to problem z buforowaniem(czerwony pasek) czy film klatkuje, czy dzieje się to na pełnym ekranie czy w małym okienku, czy dzieje się to tylko na youtube czy a kazdym portalu z filmami?

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 2 grudnia 2010, o 23:52 
Offline

Dołączył(a): 21 sierpnia 2008, o 14:27
Posty: 500
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Filmy klatkują, na każdym portalu z filmami, niezależnie czy jest to okienko czy pełen ekran.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 2 grudnia 2010, o 23:58 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Na początek zaktualizuj
http://get.adobe.com/shockwave/
http://get.adobe.com/pl/flashplayer/

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 3 grudnia 2010, o 00:07 
Offline

Dołączył(a): 21 sierpnia 2008, o 14:27
Posty: 500
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Nie dawno aktualizowałem, ale zrobiłem to teraz ponownie, problem nie ustąpił. Dodam do tego, że gdy odpalę jakiś filmik w jakości HD to cała przeglądarka zamula, długo trwa przeskakiwanie między otwartymi kartami, strony mozolnie się przewijają, dzieję sie tak również wtedy gdy mam odpalony jakiś program do torrentów, tak jakby sieć była przeciążona.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 3 grudnia 2010, o 00:14 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Możemy dalej pogrzebać. Ściągnij regvac i uruchom opcje scan&clean.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 3 grudnia 2010, o 00:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 marca 2008, o 13:33
Posty: 382
Lokalizacja: POLNA
Płeć: Mężczyzna
Jak mówisz że komp jest strasznie zaśmiecony to i tak proponowałbym przeinstalować system, zainstalować mozille + odpowiednie dodatki do oglądania filmów (m.in shocwave i jave). Wtedy może problem ustąpić. Można próbować przeczyścić kompa za pomocą combofixa lub też za pomocą jakiegoś regcleanera ale nie wiadomo czy to pomoże ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 360 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


-->

Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.