Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 360 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 11 kwietnia 2013, o 14:12 
Kropka napisał(a):
Wyjaśnione " łopatologicznie " , dzięki - tak zrobię .


Zamiast kupować wyciągnij z wagi.
Komputer zyska ,a Ty nie będziesz się wkurzać na wagę,że znowu dodała 2 kg :D :D :D


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 11 kwietnia 2013, o 16:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sierpnia 2011, o 21:13
Posty: 872
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Kobieta
NOWY(L) napisał(a):
Zamiast kupować wyciągnij z wagi.
Komputer zyska ,a Ty nie będziesz się wkurzać na wagę,że znowu dodała 2 kg :D :D :D


Ha , ha ... Nie lubię się wkurzać , więc jej nie mam .

_________________
...czasem nie ma wyjścia - trzeba znosić siebie... :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 12 kwietnia 2013, o 20:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwietnia 2008, o 08:58
Posty: 964
Lokalizacja: Włocławek
Płeć: Mężczyzna
Możesz ją podładować dotykając zgodnie z opisem do płaskiej baterii
na kilka sekund .Jak się zrobi gorąca to za długo . :D

_________________
To wszystko nic , na przeciw wieczności .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 13 kwietnia 2013, o 00:15 
3032 kosztuje 3pln a płaska bateria 7pln...

jest sens? :D


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 13 kwietnia 2013, o 09:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwietnia 2008, o 08:58
Posty: 964
Lokalizacja: Włocławek
Płeć: Mężczyzna
Ale nie musisz wychodzić z domu

_________________
To wszystko nic , na przeciw wieczności .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 14 kwietnia 2013, o 22:15 
chyba że nie masz płaskiej baterii... a ja nie mam :P


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 24 listopada 2013, o 22:40 
Offline

Dołączył(a): 21 sierpnia 2008, o 14:27
Posty: 500
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Nie tyle z komputerem co z siecią wi-fi ale może znawcy mi coś podpowiedzą.

Mam router TP-Link TL-WR340G i generalnie on działa bardzo sprawnie bo jeszcze nigdy nie miałem z nim problemów aczkolwiek zasięg jaki osiąga sieć jest minimalny, oddalając się od niego na około 5 metrów żadne urządzenie nie łapie sieci. Stwarza to sytuacje taką, że w pokoju z routerem działa wszystko pięknie, w kuchni już na pół gwizdka, a w drugim pokoju łapie ledwo co tylko przy wejściu do niego, w samym pokoju nie ma szans na wi-fi.

Pytanie do Was moje jest następujące. Czy zmiana routera pomoże, czy mam po prostu w mieszkaniu ściany z ołowiu?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 24 listopada 2013, o 22:53 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2007, o 15:13
Posty: 2651
Lokalizacja: 85% Røros 15% Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Możliwe że jakaś inna sieć nadaje na tym samym lub bliskim kanale. Proponuje instalacje na tel z androidem apki wifi analyzer i rzucenie okiem na wykresy sygnałów sieci w zasięgu-Twoja powinna być jak najdalej od innych sieci z silnym sygnałem...

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 25 listopada 2013, o 01:27 
Ewentualnie postawić przenośny repeater. Są dostępne tanie "dokontaktówki". Korzystam z tego rozwiązania u siebie i daje radę. Miałem podobną sytuację jak ty.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 25 listopada 2013, o 07:41 
Offline

Dołączył(a): 11 września 2006, o 20:21
Posty: 498
Lokalizacja: Iława / kiedyś Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Na początek sprawdź antenę. Może jest słabo dokręcona. Ewentualnie pożycz od kogoś na chwilę inną i zobacz czy coś się zmieni. Anteny do tych routerów są praktycznie takie same, więc z pożyczeniem nie będzie problemu.

W najgorszym razie idź do sklepu i kup większą, z tym, że zaznacz, że jak nie będzie spełniała roli to oddasz. Nie powinni robić problemu.

Reset urządzenia też nie zaszkodzi ;)

A może masz w pokoju siatkę pod tynkiem?

_________________
Zgodnie z netykietą sygnaturka (podpis) powinna liczyć nie więcej niż 4 linie po 80 znaków każda. Czasami w sygnaturkach umieszcza się ascii-art i wtedy mogą one być nieco dłuższe.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 25 listopada 2013, o 18:17 
Offline

Dołączył(a): 21 sierpnia 2008, o 14:27
Posty: 500
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Sprawdziłem sieć aplikacją wifi analyzer w pokoju z routerem łapie około 10 sieci oczywiście moja jest najsilniejsza. Nie wiem jakie jednostki są na wykresie ale w pionie wartość jest pomiędzy -50 a -40, zaznaczam że skala zaczyna się na -100, a kończy na -30, natomiast parabola mojej sieci na osi poziomej mieści się w przedziale <0,3>, w tym samym zakresie jest jedna sieć lecz ma siłę -90, oraz dwie zazębiające się o takiej samej sile, czyli -90. W najdalszym miejscu w jakim łapie moja sieć, ma wartość około -85 i są dwie sieci które mają takie same wykresy jak moja.

Wątpię aby był to problem z anteną gdyż sieć działa tak od samego początku.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 25 listopada 2013, o 18:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lutego 2008, o 18:55
Posty: 2473
Lokalizacja: Gardeja / Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Zmień kanał WiFi (jaki masz teraz?)
Jak masz sprytny router to powinieneś mieć możliwość zmiany 1-14 (jak masz to zmień od razu na 14 i sprawdź czy Twoje urządzenia działają) jeśli tak to masz spokój. Jeśli zaś masz tylko 1-13 to zmieniaj po kolei aż trafisz w najlepszy. Czyli zmiana -> test i tak 13 razy :)

Rozwinięcie tematu - kanał 14 jest w większości urządzeń blokowany, bo jest zarezerwowany tylko dla kraju kwitnącej wiśni (czy to się pisze z dużych liter?) więc prawdopodobieństwo, że ktoś w Twojej okolicy ma WiFi na kanale 14 maleje. Oczywiście Twoje urządzenia też muszą obsługiwać ten kanał ;)

_________________
Od chwili tej aż do końca świata,w pamięci ludzkiej będziemy żyć: my, wybrańców garść, kompania braci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 25 listopada 2013, o 20:17 
Offline

Dołączył(a): 21 sierpnia 2008, o 14:27
Posty: 500
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Dzięki, pobawiłem się i jako tako jest na kanale 7 i 13. Kanału 14 niestety nie mam, a też zauważyłem, że byłby najlepszy. Nadal jednak siła sygnału nie zadowala mnie, to jest raptem około 5-6 metrów a sygnał jest minimalny.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 25 listopada 2013, o 22:50 
http://allegro.pl/winstars-wifi-repeater-full-hd-multiroom-nc-okazja-i3668524442.html < Jak chce ci się dalej w to bawić to polecam ten gadżet. U mnie daje radę.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Odp: Problem z komputerem
PostNapisane: 25 listopada 2013, o 23:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 września 2006, o 01:25
Posty: 1454
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Przetnij wzdłuż puszkę po napoju, zrób w dnie otwór. Nasadź na antenę. Powstanie jakby radar. Skieruj go na twój sprzęt i gwarantuję ci że sygnał się wzmocni i to wyraźnie.

_________________
"They got money for wars but can't feed the poor" T. Shakur


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 360 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


-->

Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.