Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 360 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Odp: Problem z komputerem
PostNapisane: 27 listopada 2013, o 20:31 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 marca 2006, o 12:48
Posty: 13779
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
kadzimiedz napisał(a):
Przetnij wzdłuż puszkę po napoju, zrób w dnie otwór. Nasadź na antenę. Powstanie jakby radar. Skieruj go na twój sprzęt i gwarantuję ci że sygnał się wzmocni i to wyraźnie.

Takiego patentu nie znałem!

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 28 listopada 2013, o 09:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lutego 2008, o 18:55
Posty: 2471
Lokalizacja: Gardeja / Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
@drosik - lifehacker.com Twoim przyjacielem stać się powinien :-P i jeszcze majsterkowo.pl ;)

_________________
Od chwili tej aż do końca świata,w pamięci ludzkiej będziemy żyć: my, wybrańców garść, kompania braci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 28 listopada 2013, o 09:31 
Offline
Przyjaciel forum

Dołączył(a): 6 grudnia 2006, o 13:41
Posty: 14824
Lokalizacja: W-wa.
Płeć: Mężczyzna
McGajwery :D :D :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 28 listopada 2013, o 14:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 czerwca 2013, o 05:49
Posty: 1102
Płeć: Mężczyzna
Jestem ciekawy,co by doradził p.Adam Słodowy :?:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 5 lutego 2014, o 18:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 maja 2009, o 22:23
Posty: 987
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Szanowni koledzy,
Ano, stało się. Przy pobieraniu pakietu kodeków zainfekowałem kompa. Sławetna przeglądarka/wirus sweet page zadomowił się w mojej przeglądarce. Zdarza się. Problem załatwiłem kilkoma programami, wyczyściłem rejestry, nie wiem czy wszystkie, przed chwilą zrobiłem sfc/scannow, wykryty i naprawiony 1 błąd, niby wszystko w porzo, ale..
No właśnie. Jedna rzecz, co prawda mało przeszkadzająca w codziennym użytkowaniu, jednak mnie drażni.
Po otwarciu przeglądarki IE (najnowsza, 9) nie mogę zmieniać strony domowej w opcjach internetowych. Mam szare pola wyborów i przyciski (czyli brak dostepu) a na dole informację, że niektórymi ustawieniami zarządza administrator systemu (screen). Fajne to, ale (teoretycznie) to ja jestem administratorem (z takiego poziomu włącza się laptop). Czy ktoś coś może mi doradzić, jak stać się administratorem administracyjnym administratora :) ?
Dzięki za ewentualną pomoc.
Aha, jeśli był już ten temat, to sorry, tak przelądałem. Może nieudolnie.


Załączniki:
Screen.jpg
Screen.jpg [ 90.8 KiB | Przeglądane 4629 razy ]

_________________
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem.
Wybrane reportaże:
Teledysk Laury --- Kwidzyn Timelapse --- Mistrzowie Polski 2015
Obrazek
Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 5 lutego 2014, o 19:15 
Offline

Dołączył(a): 18 października 2008, o 19:53
Posty: 296
Lokalizacja: Gdańsk/Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
spróbuj w tym okienku wejść w zaawansowane i na dole jest resetuj i przywróć

-- 5 lut 2014, 2014 19:38 --

spróbuj w tym okienku wejść w zaawansowane i na dole jest resetuj i przywróć

stronę startowa możesz w rejestrze ustawić:
start>uruchom>regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer\

Tam poszukaj wpisów:
Default_Page_URL i Start Page

klikasz 2 razy i zmieniasz klucz na stronę jaka chcesz...

jak nie poprawi to akcje powtórz w HKEY_CURRENT_USER I INNYCH KORZENIACH


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 5 lutego 2014, o 19:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 maja 2009, o 22:23
Posty: 987
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Generalnie, interia jest moją docelową stroną startową, nie muszę jej zmieniać, bardziej mnie drażni, że nie mogę.
Reset nic nie pomógł. Dalej brak dostępu.
Rejestr, w razie co, oczywiście uruchomię. Dziękuję za info.
Jeszcze jakieś sugestie co do odblokowania dostępu do poziomu administracyjnego IE9?

_________________
Więcej osiągniesz uśmiechem, niż wyrąbiesz mieczem.
Wybrane reportaże:
Teledysk Laury --- Kwidzyn Timelapse --- Mistrzowie Polski 2015
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 7 lutego 2014, o 00:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sierpnia 2006, o 11:00
Posty: 611
Lokalizacja: Z deptaq
Płeć: Mężczyzna
No to podpinam się pod temat bo kończą mi się pomysły :wink:

Problem : Router ogranicza prędkość netu przez wifi z 60 do max 20 mb
- dostawca : multimedia
- po kablu śmiga jak trzeba
- testowane wszystkie standardy też nie pomogły
- na 99% jest to wina routera wifi który jest podpięty do modemu MM (linksys e1200)

Jakieś rady ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 7 lutego 2014, o 05:15 
Offline

Dołączył(a): 18 października 2008, o 19:53
Posty: 296
Lokalizacja: Gdańsk/Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
hmm sprawdź maksymalna prędkość wifi twojej karty i rutera... myślę ze jedno albo drugie po prostu szybciej po wifi nie umie.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 7 lutego 2014, o 08:34 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 stycznia 2010, o 13:35
Posty: 3400
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
stardust napisał(a):
No to podpinam się pod temat bo kończą mi się pomysły :wink:

Problem : Router ogranicza prędkość netu przez wifi z 60 do max 20 mb
- dostawca : multimedia
- po kablu śmiga jak trzeba
- testowane wszystkie standardy też nie pomogły
- na 99% jest to wina routera wifi który jest podpięty do modemu MM (linksys e1200)

Jakieś rady ?

Zerknij na to, może to przez to.

Sprawdź swój modem -> klik <-


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 7 lutego 2014, o 08:53 
Offline

Dołączył(a): 18 października 2008, o 19:53
Posty: 296
Lokalizacja: Gdańsk/Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
co jeszcze możesz zrobić to
1 aktualizować sterownik karty wifi oraz firmware rutera.
2 zmienić w sterowniku karty wifi Wireless Mode Selection z auto na 802.11 b/g/n po kolei ale przy tej prędkości powinieneś ustawić na n (upewnij się ze ruter i karta są ustawione na n bo jak któreś jest na niższą ustawione to drugie urządzenie automatycznie się też na nie przestawi)
3 zmienić kanał nadawania
4 kupić/pożyczyć jakąś kartę wifi na usb i sprawdzić na niej
5 wyłączyć chwilowo zabezpieczenie połączenia do wifi (choć nie wiarygodne laptopy samsunga osiągają połowę prędkości z niektórymi modemami UPC z zabezpieczeniami typu WEP)
6 jeśli masz system windows XP to tam są blokady na wysyłanie zbyt dużej liczby pakietów, zmienia się to w rejestrze.
7 gdzieś jeszcze czytałem magie że antywir firmy avast nie nadąża z skanowaniem ściąganych danych przez wifi i net przez to muli. no ale to raczej magia:D ale wyłączyć antywira nie zaszkodzi na pare min:D

jak wpiszesz w google "Internet wolniej przez WIFI niż po kablu" to tematów będziesz miał tysiące.

najlepiej ściągnij linuxa life jakiegoś i na nim sprawdź. spróbuj na innym laptopie, który osiąga odpowiednią szybkość na innym łączu to będziesz przynajmniej wiedział czy to winna lapka czy rutera. Ja bym się trzymał tego ze to lapek jest winny.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 7 lutego 2014, o 10:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sierpnia 2006, o 11:00
Posty: 611
Lokalizacja: Z deptaq
Płeć: Mężczyzna
wszystko co wyżej napisaliście , było wykonane
- system mam "mac os x"
- testowane na innych kompach , tabletach i tel.
- wszystkie czynniki wskazują na router , dla którego nie powinien to być problem
- najprawdopodobniej są to ustawienia routera :|


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Problem z komputerem
PostNapisane: 7 lutego 2014, o 10:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lutego 2008, o 18:55
Posty: 2471
Lokalizacja: Gardeja / Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
To sprawdź w jakim standardzie WiFi łączy się Mac do routera alt/options i klika na ikonkę WiFi

_________________
Od chwili tej aż do końca świata,w pamięci ludzkiej będziemy żyć: my, wybrańców garść, kompania braci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 7 lutego 2014, o 12:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sierpnia 2011, o 21:13
Posty: 868
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Kobieta
Komin napisał(a):
Sprawdź swój modem -> klik <-


U mnie pokazało to : Jesteś bezpieczny. Interfejs administracyjny Twojego modemu jest niedostępny z Internetu.

_________________
...czasem nie ma wyjścia - trzeba znosić siebie... :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z komputerem
PostNapisane: 7 lutego 2014, o 14:35 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 stycznia 2010, o 13:35
Posty: 3400
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Kropka napisał(a):
U mnie pokazało to : Jesteś bezpieczny. Interfejs administracyjny Twojego modemu jest niedostępny z Internetu.

To git :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 360 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


-->

Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.