Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kamerka do Skype'a
PostNapisane: 23 listopada 2006, o 23:47 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 października 2006, o 12:24
Posty: 4881
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Nabyłem kamerkę do kompa, chodzi, ale w rozmowach z kolegą są kłopoty z dodatkowymi dżwiękami (zakłóceniami). Kamerka jest Microsoftu liteCam NX-6000, posiada wbudowany mikrofon, używam ją w zmniejszonej rozdzielczosci 320xilęś, łącze mam dobre. Zakładam, że to nie jest zemsta Billa za niużywanie jego niektórych programów.

Pytanie: kto ma kamerkę, używa Skype'a, dobrze mu działa, i jeszcze kuma w problemach z tym związanych?

No i oczywiście miałby ochotę przetestować w rozmowie z moją? :-)

ps
Testy z gołośnikami zewnętrznymi lub bez nie dały pozytywnego rezultatu.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2006, o 23:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sierpnia 2006, o 21:51
Posty: 2347
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Kobieta
ja kiedys tylko kamerke inetrnetowa mialam w takim malutkim aparaciku polaroida ale niemialam zadnych problemow...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2006, o 08:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 marca 2006, o 08:55
Posty: 2969
Lokalizacja: 214
Płeć: Mężczyzna
hym... z tego co wiem to są kłopoty z kamerkami w skype pod pod Windows2000.
Skype zaleca stosowanie WXP. Wydaje mi się, że ogólnie Skype z W2K za bardzo się nie lubią bo
nawet gdy oglądam fotki w trakcie rozmowy to po chwili w słuchawkach słyszę przeraźliwy szum, pisk i trzaski.
Ty oki44 używasz XP (?) więc trudno powiedzieć, czy ten sam problem występuje w tym windowsie.
Pewnie trzeba troszkę posiedzieć, może jakieś sterowniki zaktualizować. A najlepiej rozpoczynać
szukanie problemu na świeżo zainstalowanym i czystym windowsie bo nigdy nie wiadomo czy coś się
nie gryzie z na przykład programem antywirusowym albo czymś takim ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2006, o 08:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwietnia 2006, o 16:40
Posty: 1671
Lokalizacja: Dwumiasto
Płeć: Mężczyzna
KrzaQ napisał(a):
A najlepiej rozpoczynać szukanie problemu na świeżo zainstalowanym i czystym windowsie bo nigdy nie wiadomo czy coś się nie gryzie z na przykład programem antywirusowym albo czymś takim ...

Winda w sieci bez firewalla i antywirusa? Czad! :grinka:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2006, o 16:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lipca 2006, o 07:57
Posty: 122
Lokalizacja: Gdansk / Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Corzano napisał(a):
Winda w sieci bez firewalla i antywirusa? Czad! :grinka:

i jaka zabawa :D troche adrenalinki musi byc :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


-->

Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.