Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, o 18:16 
Przyjaciel forum

Właśnie wróciłem z 5-cio dniowej wycieczki i Automapa spisała się rewelacyjnie. :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, o 16:54 

ja niestety kupiłam 21.06.2009 nawigację NDRIVE G50 z Mediaexpert w kwidzynie na ul. 3 maja i totalna porażka już drugi raz zareklamowałam to badziewie w dniu 28.08.2009 i sklep znowu dzisiaj tj 23.09.2009 znowu powiedział, że niby serwis sprowadza części i nie ma go jeszcze obłęd nigdy już nie zamierzam tam nic kupować i nikomu tego sklepu nie polecam kasę pobrali za sprzęt ale on nie działa ciągle gubi sygnał GPS i zawiesza się tak sam z siebie kupiony 3 miesiące temu a ponad 2 miesiące w reklamacji z przerwą na zabawę w nagrywanie jak to nawigacja gubi sygnał GPS i się zawiesza bo sklep twierdził, że to niemożliwe bo Pan wyszedł przed sklep i pokazał, że nawigacja znalazła sygnał przed sklepem a ja tylko wymagam by ona znajdowała sygnał wszędzie a nie tylko na ulicy 3 maja w Kwidzynie. Pewno jak w końcu wróci to pewno znowu będzie gubiła sygnał i zawieszała się. Czy nie ma sposobu na tą bandę naciągaczy z mediaexpert. Poza tym sklep sprzedaje nawigację bez instrukcji w języku polskim!!! Koszmar i fatalna porażka, Pewnie gdybym kupiła z Biedronki to by działa bez zarzutu . Poradźcie coś co z tym fantem zrobić???? :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, o 17:13 
Przyjaciel forum

awe napisał(a):
Poradźcie coś co z tym fantem zrobić???? :cry:

Utylizować niestety :sad:

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, o 17:18 

W Biedronce jest podobna sytuacja reklamowałem zakupiony towar w pół godziny po zakupie,a oni go wysłali na gwarancje,tłumacze Pani kierownik żę przecież mi się ten sprzęt nie zepsuł tylko kupiłem już zepsuty i chciałbym zwrot gotówki.Takie mamy procedury!! Pytam Pani kierownik czy chciałaby kupić sobie sprzęt zapłacić jak za nowy a sprzęt najpierw wędrował do remontu i czekałaby na niego 3.5 tygodnia?

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, o 17:18 

Przejdź się do Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenckich,
który znajduje się w "małym domku" przy Urzędzie Miasta.
Weź wszelką dokumentację, związaną z zakupionym sprzętem i reklamacjami.
Powinni pomóc ! ;) :one:

marexsc napisał(a):
Takie mamy procedury

Nie ma takich procedur! :-)

Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2009, o 22:14 

marexsc napisał(a):
W Biedronce jest podobna sytuacja reklamowałem zakupiony towar w pół godziny po zakupie,a oni go wysłali na gwarancje...

Podejrzewam że jest to nie tyle widzimisię pani z Biedronki ale pewnie odgórna polityka firmy - żadnej odpowiedzialności za sprzedawany sprzęt, tylko pośrednictwo pomiędzy dostawcą urządzeń a klientem. Ciekawe że inne sieci sklepów typu Real, Neonet dają klientom czas na sprawdzenie zakupionego sprzętu a dopiero później podbijają kartę gwarancyjną i wszyscy są zadowoleni.

Wehikuł czasu - to byłby cud

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, o 15:41 

tak jak Przedmowca napisal, tak samo mam z podbijaniem gwarancji w 3miescie jak kupuje jakakolwiek elektronike.
nasze miasto omijam. ceny z kosmosu.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, o 16:30 
Großvater napisał(a):
Ciekawe że inne sieci sklepów typu Real, Neonet dają klientom czas na sprawdzenie zakupionego sprzętu a dopiero później podbijają kartę gwarancyjną i wszyscy są zadowoleni.

Carrefour w Kwidzynkowie też tak robi.

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, o 18:45 

akurat w Carrefourze odradzam zakupy sprzetu

opowiem o przygodzie z tego sklepu :)
naszlo nas kiedys na zakup xbox 360, taka popoludniowa wena
mieszkalismy blisko, wiec poszlismy do wspomnianego sklepu
byla jedynie arcadia, wiec jakos tak nie bylam do niej przekonana
poszlismy na konsole, zawolalismy kierownika i odrazu to omowilam ze biore, plac, sprawdzam w domu i jakby cos nie dzialalo oddaje
oczywiscie nie dzialalo, na cale szczescie, ze mam kobieca intuicje, bo przeciez nie ma w sklepie czegos takiego jak zwrot, wiec moglabym ja jedynie reklamowac

teraz najciekawsze !
kilka ladnych dni lezala na biurze obslugi klienta, po czym wrocila na sklepowa polke i co najciekawsze, zdrozala :D

nie chodzi mi tu o oczernianie sklepu, bo sama PRAWIE nie moge im nic zarzucic, ale o sam fakt nieuczciwego postepowania czyli swiadomego wystawienia niedzialajacego sprzetu do sprzedazy :(

Ostatnio edytowano 24 września 2009, o 19:15 przez Hopeczka, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, o 19:01 

takie informacje jakie tu dalas sa bardzo wazne, przynajmniej dla mnie. dzieki takim inf. jestem jeszcze mocniej przekonany do tego aby mozliwie jak najmniej zostawiac pieniedzy na lokalnym rynku.
lakoc

lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, o 19:17 
W większych miastach takie kwiatki również się pojawiają. Nie ma się co oszukiwać. Hopeczko rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale takich rzeczy jak x360/lpc/laptop nie kupuje się w hipermarkecie :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, o 19:29 

Mikrus, nie prosilam Cie o rade! kupuje co chce i gdzie chce! poza tym jak napisalam to byl taki szybki goracy pomysl a sklep byl 100m od domu :)

chcialabym nawiazujac do tego przypadku polecic pewien sklep
arcadia kosztowala w markecie najpierw 749zl, potem skoczyla na 899zl! (sezun komunijny i wogule skoczyly ceny)
a ja kilka dni pozniej kupilam xbox360 premium z hd 60gb za 699zl

kupilam ja w pc market i oczywiscie serdecznie polecam ten sklep, kupilam tam wczesniej laptopa :) raczej jestem przeciwniczka zachwalania ale im zarzucic niczego nie moge!

Ostatnio edytowano 24 września 2009, o 19:30 przez Hopeczka, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, o 19:38 
Hopeczka napisał(a):
Mikrus, nie prosilam Cie o rade! kupuje co chce i gdzie chce!

Jak zwykle się pienisz.

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, o 19:44 

Mikrus napisał(a):
Jak zwykle się pienisz.

jak zwykle dziamiesz i dziamiesz, jak ten ratlerek :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, o 19:53 
One przynajmniej są ładne.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1