Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Deklaracja rezygnacji z Dorosłości
PostNapisane: 4 lutego 2008, o 20:01 
Temat: Rezygnacja.
Do upoważnionej osoby.

Ja poniżej podpisany pragnąłbym zrzec się tytułu dorosłego.
* Zdecydowałem się ponownie przyjąć obowiązki pięciolatka.
* Chciałbym chodzić do McDonalda i uważać, że jest czterogwiazdkową restauracją.
* Chciałbym spławiać patyki wzdłuż rzeki i puszczać kaczki z kamyków nad jeziorem.
* Chciałbym myśleć, że M&Msy są lepsze od pieniędzy bo można je zjeść.
* Chciałbym leżeć pod wielkim dębem i obserwować jak mrówki wspinają się na niego.
* Chciałbym prowadzić stoisko z lemoniadą razem z kumplami w ciepłe dni.
* Chciałbym wrócić do czasów, gdy życie było proste. Kiedy jedyne co znałem to kolory, tabliczkę mnożenia i rymowanki. Kiedy nie wiedziałem tego co wiem teraz. Kiedy jedynie dbałem o to by być szczęśliwy, gdyż nie wiedziałem o rzeczach, które by mnie zasmuciły.
* Chciałbym myśleć, że Świat jest sprawiedliwy.
* Chciałbym myśleć, że każdy jest uczciwy i dobry. Chcę wierzyć, że wszystko jest możliwe.
* Chciałbym by zawiłości życia były znów przyćmione przez małe rzeczy.
* Nie chcę by mój dzień składał się z zwisów komputera, gór roboty papierkowej, przygnębiających wiadomości, z zastanawiania się jak przeżyć więcej dni niż na to pozwalają środki na koncie bankowym, rachunków, chorób i strat bliskich osób.
* Chciałbym znów wierzyć w moc uśmiechów, przytulania, dobrego słowa, prawdy, snów, wyobraźni, Świętego Mikołaja, robienie aniołków ze śniegu i że mój Tata i Superman to najsilniejsze osoby na świecie.

Więc... Zdaję swoją książeczkę czekową, kluczyki do samochodu, karty kredytowe i rachunki, PIT'y, moje akcje, kolekcje, moje premie ubezpieczeniowe, moją pracę, dom i opłaty, adres e-mail, komputer, komórkę i zegarek.

Oficjalnie rezygnuję z dorosłości i jeżeli chcesz ze mną dalej dyskutować na ten temat, będziesz musiał najpierw mnie złapać, bo....
BEREK!
Ty Ganiasz!

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, o 20:04 
Przyjaciel forum

canario napisał(a):
Oficjalnie rezygnuję z dorosłości i jeżeli chcesz ze mną dalej dyskutować na ten temat, będziesz musiał najpierw mnie złapać, bo....
BEREK!

Ja zrezygnowałem już dawno i niczego nie zdawałem :grinka: :grinka: :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, o 21:12 
Przyjaciel forum

ale o co chodzi :?: :?: :roll: :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, o 21:25 
To jest wzór deklaracji jaki możesz przedłożyć odpowiednim władzom gdy znudzi ci się życie dorosłego.

Strefa czasowa: UTC + 1