Przy innej okazji padła propozycja: :
pascuda napisał:
Cytuj:
Coś mi wygląda że wzorem Witkacego będzie trzeba na forum dodawać co i w jakich ilościach ..
Pascuda pewnie chciałby jasności, co do okoliczności powstawania tekstu, którym autor chce się podzielić się z resztą świata wpuszczając go na forum. Sam dostaję dowody niezrozumienia mojego przekazu i zastanawiałem się nad jego usprawnieniem. W końcu każde urządzenie ma instrukcję użytkowania, dlaczego więc mamy zapominać o
instrukcji obsługi (faq ?) w przekazywaniu i w czytaniu cudzych myśli za pomocą liter a nawet przeraźliwego braku jakichkolwiek myśli wyrażonego za pomocą tych samych liter, oraz innych domyślnych, wspomagających środków wyrazu.
Propozycja
pascudy przypomina o Regulaminie "Firmy portretowej S. I. Witkiewicz", wg którego Witkacy oznaczał swoje dzieła kryptonimami określającymi stan autora w momencie tworzenia dzieła. Czytelność i zrozumienie co niektórych, prezentowanych tu tekstów (nikt tu nie zabrania rezygnacji z interpunkcji, z logiki, można pisać wspak, albo do rymu, albo do śmiechu, z powagą i bez) być może ułatwi zastosowanie zapożyczonych od Witkacego kombinacji liter i cyfr:
FBZ – fajka bez zaciągania
FZZ – fajka z zaciąganiem
Et – eter
Eu –eukodal
Co – kokaina
NP 12 – nie palił 12 dni
NΠ 3 – nie pił 3 dni itd.
W załączeniu obraz Witkacego z „recepturą” oraz fotka ujawniająca użyty tu przeze mnie doping, co pozwoli ocenić powagę mojej wypowiedzi przy +30 C w cieniu.