Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ach te byczki!
PostNapisane: 10 lipca 2006, o 14:12 

Cytuj:
Ach te byczki!
Dziś rano jeden z mieszkaćów miejscowości Sadlinki zgłosił kradzież z pastwiska byka o wadze 400 kg na straty blisko 2000zł. Policjanci z PP w Sadlinkach szukajac sprawcy odnaleźli byczka, który z zerwanym łańcuchem u szyi najprawdopodobniej nocą postanowił szukać towarzystwa i wody.

Data publikacji: 2006-07-05, Rzecznik prasowy KPP

http://www.kwidzyn.policja.gov.pl/infor ... php?nr=188

:-D :-D :-D :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2006, o 14:45 

Niby bydlęta a jakie mądre, jak się taki byczek zorientował co go czeka w nowej rzeczywistości ( kaczej). pod rządami niejakiego Jaroslawa K. to postanowił s.........lac jak najdalej. I tak nam kaczki wypłoszyły byczki. Wrobi więcej takich informacji, coraz bardziej Cię lubię.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2006, o 15:23 
Przyjaciel forum

a jaka wartosc ma taki byczek..nonoooo niektorzy nawet tyle w miesiacu nie zarabiaja :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2006, o 15:28 

Jednym słowem - hoduj byczki Zielonooka (albo kaczki)
Prosiaczki jakoś w dzisiejszych czasach nie są opłacalne. Podobno.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2006, o 16:05 

Prcelusie Brutusie „Stary Majorze”

Po co nam te swary kłótnie i jak i tak wylądujemy w zupie, tyle, że mnie na platformie nie będą przypiekać.

Zagadka, Wrobiego? Proszę podać tytuł i autora tej książki. Notabene bardzo uwielbianej przez Parcelusa jak się nieoficjalnie dowiedziałem.

Cytuj:
Mam jeszcze coś do powiedzenia. Powtarzam raz jeszcze: pamiętajcie zawsze o obowiązku wrogości do człowieka i jego wszelkich poczynań. Wszystko, co chodzi na dwóch nogach, jest wrogiem. Wszystko, co chodzi na czterech łapach albo ma skrzydła, jest przyjacielem. Pamiętajcie również, że walcząc z człowiekiem nie wolno wam się doń upodobnić. Nawet wtedy, kiedy go zwyciężycie, nie przejmujcie jego wad. Żadnemu zwierzęciu nie wolno mieszkać w domu, sypiać w łóżku, nosić ubrania, pić alkoholu, nawet dotknąć pieniędzy czy też zajmować się handlem. Wszystkie obyczaje człowieka są ohydne. Przede wszystkim jednak żadnemu zwierzęciu nie wolno tyranizować własnego gatunku. Słabi czy silni, mądrzy czy nieroz-gamięci, wszyscy jesteśmy braćmi. Żadnemu zwierzęciu nie wolno zabić innego. Wszystkie zwierzęta są równe.

Pozdrawiam serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2006, o 16:07 

grin_ajz napisał(a):
a jaka wartosc ma taki byczek..nonoooo niektorzy nawet tyle w miesiacu nie zarabiaja :)
:shock:

Grinka, ale taki byczek rośnie dwa lata? Żeby go sprzedać za tą cenę? :570:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2006, o 20:39 
Przyjaciel forum

wrobi napisał(a):
grin_ajz napisał(a):
:shock:

Grinka, ale taki byczek rośnie dwa lata? Żeby go sprzedać za tą cenę? :570:

heh a wiesz..dzis ogladalam jakis glupi plotkarski program o gwiazdach..tytul "utrzymankowie gwiazd" i jakas tam "gwiazda hamerykanska" kupila swojemu przydupasowi krowe za kilkanascie tysiecy dolcow...wiec jednak sadlinski byczek sie chowa :)

i co to znowu za wciskanie moich slow w podpis ha? :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2006, o 10:46 

Cytuj:

Po co nam te swary kłótnie i jak i tak wylądujemy w zupie, tyle, że mnie na platformie nie będą przypiekać.

Zagadka, Wrobiego? Proszę podać tytuł i autora tej książki. Notabene bardzo uwielbianej przez Parcelusa jak się nieoficjalnie dowiedziałem.

Dzięki wrobi za rychłą i ostrą odpowiedź. Zawsze wiedziałem, że tylko wrobi w ....konia mnie nie zrobi i nawet jak mnie będą na platformie przypiekac to nie pissnę ani słowa (rozumiem, że jest to sugestia do PO, zwanej ostatnio Przeciw Okopowym, jako reakcja na kartoflano- buraczany nowy rząd). Wbrew Twoim sugestiom nie mam nic wspólnego z żadną partią i jak wspominałem wcześniej jestem jednostką aspołeczną. Co nie zmienia faktu, iż jestem uczulony na współczesny narodowy socjalizm zwany kaczyzmem i piskanie kurszczyzną.

Różnica pomiędzy stwierdzeniem „jak się nieoficjalnie dowiedziałem” a „jak się nieoficjalnie próbowałem dowiedziec” jest mniej więcej taka jak pomiędzy śpiewaniem hymnu państwowego a śpiewaniem "hymnu" przez Jarosława K. zwanego premierem. (zobacz tutaj )
Za to z książek pana Erica Arthura Blaira bardziej już wolę „1984” jako kwintesencję IV Rzeczpospolitej Ludowej.
Tak więc drogi wrobi nie fantazjuj na temat Porcellsusa bo zmazy nocnej dostaniesz.
Bacz by kaczki nie wystrychnęły Cię na dudka

I ja Cię też pozdrawiam

Porcellus

P.S. Wszystkie zwierzęta są równe ale kaczki równiejsze

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2006, o 14:03 

Porcellus napisał(a):
Cytuj:

Dzięki wrobi za rychłą i ostrą odpowiedź. Zawsze wiedziałem, że tylko wrobi w ....konia mnie nie zrobi i nawet jak mnie będą na platformie przypiekac to nie pissnę ani słowa (rozumiem, że jest to sugestia do PO, zwanej ostatnio Przeciw Okopowym, jako reakcja na kartoflano- buraczany nowy rząd). Wbrew Twoim sugestiom nie mam nic wspólnego z żadną partią i jak wspominałem wcześniej jestem jednostką aspołeczną. Co nie zmienia faktu, iż jestem uczulony na współczesny narodowy socjalizm zwany kaczyzmem i piskanie kurszczyzną.

Różnica pomiędzy stwierdzeniem „jak się nieoficjalnie dowiedziałem” a „jak się nieoficjalnie próbowałem dowiedziec” jest mniej więcej taka jak pomiędzy śpiewaniem hymnu państwowego a śpiewaniem "hymnu" przez Jarosława K. zwanego premierem. (zobacz tutaj )
Za to z książek pana Erica Arthura Blaira bardziej już wolę „1984” jako kwintesencję IV Rzeczpospolitej Ludowej.
Tak więc drogi wrobi nie fantazjuj na temat Porcellsusa bo zmazy nocnej dostaniesz.
Bacz by kaczki nie wystrychnęły Cię na dudka

I ja Cię też pozdrawiam

Porcellus

P.S. Wszystkie zwierzęta są równe ale kaczki równiejsze

Tak sobie tłumacz Panie Leszku o drugim imieniu Sylwestrze. :-D :cool: :-D

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2006, o 14:29 

Drogi wrobi jak ja Cię lubię, strzelasz na oślep to nie dziw się się, że prosiaczkowi ze śmiechu uszka opadły na oczka i nie może trafic w klawiaturę.

Jedyna osoba, która mi przyszła do glowy a ktorej inputujesz bycie Porcellsusem to zapewne niejaki Leszk P. On Ci Porcellsusem nie jest.
Szukaj wrobi szukaj, może bliżej niż myślisz.
Partia będzie z Ciebie dumna.

Pozdrawiam cieplutko
Dawno tak nie rozbawiony
Porcellus

Ostatnio edytowano 11 lipca 2006, o 14:33 przez Porcellus, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2006, o 15:52 

Majorze zwany Parcelusem

Oj upiekę sobie pieczeń na ogniu. A do czasu jak na PW nie potwierdzisz, kim jesteś to z tobą nie rozmawiam, i nie wypieraj się, a jak ataki na moją osobę będą się notorycznie pojawiały i niczym nie poparte aluzje, co traktuję jako ataki ad persona ( nie wiem czy widziałeś post o niedotrzymaniu słowa przez ciebie) to zrezygnuję z udziału na tym forum.

Nie mam ochoty użerać się kimś, kto nawet, Orwellowskiego żartu nie rozumie a wywyższa się, bo wie coś, o czym inni nie wiedzą, czym się zajmuję w Realu i stosuje to do walki ze mną jako nie wiem misje czy co?

P.S. 1. Nie zapominaj, że twój śpiew przypomina kwiczenie
P.S. 2. a dumni to ze mnie są moi rodzice a tu jestem prywatnie, więc uszanuj mój czas wolny.

Ostatnio edytowano 11 lipca 2006, o 17:05 przez wrobi, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2006, o 16:31 

Wybacz Waszmości, upały każdemu dają się we znaki,
Ale żeby aż tak..........

Pozdrawiam serdecznie

Porcellus

P.S. Przpraszam wszystkich forumowiczów za pewne nieobyczjne fragmenty w tej dyskusji.
Po prostu Porcellus to świnia.
P.S. 2. Wszelkie informocje o naszym koledze wrobim czerpię z sieci.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2006, o 16:32 

Majorze zwany Parcelusem

Cytuj:
Co nie zmienia faktu, iż jestem uczulony na współczesny narodowy socjalizm zwany kaczyzmem i piskanie kurszczyzną.

Jeśli na tym forum w moich postach znalazłeś w swoim zaściankowym mniemaniu te elementy i je wykażesz tutaj przed wszystkim to odejdę, bo jestem tu prywatnie jako młody człowiek bawiący się netem, ale jeśli tego nie zrobisz to zamilknij na wieki.

Już raz okazałeś się człowiekiem ktory nie dotrzymał dżentelmeńskiej umowy czy będzie tak i tym razem?

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2006, o 16:49 

Skoro czerpiesz wszystkie informacje z sieci a we mnie strzelasz z ostrej amunicji. I z wielkim oburzeniem krzyczysz jak ja śmiem ciebie poszukiwać w sieci!! Nawet mnie nie zaznasz epitetujesz mnie, przypisujesz mi jakieś niestworzone rzeczy niczym Urbanowska propaganda i ludzi, z którymi w pośredni sposób jestem związany i to ma być konstruktywna krytyka.
A Tobie zalecam chłodne kąpiele wodne z daleka od słońca.

P.S dzisiaj pomogłem kilkoro ludziom w zaciszu biura bez kamer bez gazet. Ale dzięki takim anonimowym ludziom i dla takich ludzi to robię i kiedy słyszę od nich dziękuję to nawet twoje epitety o dumie partii mi są niestraszne. I nie oceniaj ludzi swoją miarą.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2006, o 17:00 

Chylę czoła, jesteś bohaterem.
...nie to co ja... :572:

Porcellsus

P.S.

Cytuj:
Nawet mnie nie zaznasz

wrobi nie przeginaj

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1