Też byłem/jestem zwolennikiem pizzy z piwnicy lecz odkąd jakieś pół roku temu spróbowałem tej z poniższego przepisu przesałem zamawiać
Czas od pomysłu do gorącej pizzy na talerzu max 15-20minut.
1. Włączyc piekarnik na 220stopni
2. Ciasto(robi sie w czasie nagrzewania piekarnika): 1.75 szklanki mąki, 0.5 szklanki wody, 25g drożdzy, 2 łyżki oleju/oliwy, 1 łyżeczka soli, dodatki wg uznania

mąke wsypac do miski, drożdże rozrobić w wodzie(NIE czekać az wyrosną) i wlac do mąki + dodac olej/oliwe + sól, wyrobić ciasto. Ciasto będzie gładkie i nie klejące dopaluchów. Rozałkować lub porozciągac na blaszce wysypanej mąką, wyłożyć dodatki - jako ser polecam mozarelle wiórki z sieci z biedronką w logo.
3. Piec zależnie od ilości dodatków 7-10minut.
4. Smacznego