Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jesień- kisimy kapustę
PostNapisane: 23 września 2013, o 18:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 czerwca 2013, o 05:49
Posty: 1105
Płeć: Mężczyzna
Jak w temacie. Co roku kisimy kapustę ażeby nielatać po sklepach i kupować coś co można Samemu wykonać bez większego problemu i zawsze Swoje .A zimą jak znalazł do sałatek,surówek,zup czy bigosu.
Przepis jest w zasadzie prosty,bo na 100 kg kapusty daje się1 kg soli ,w przeliczeniu oczywiście .Czyli na 10 kg kapusty /10 dag soli itd. Do tego można dorzucić szatkowaną marchew ,kminek czy inne dodatki zapachowe,wedle własnego uznania . I to wszystko zmieszać, zbić aż puści soki i umieścić w pojemniku i odstawić .No i czekać aż zacznie pracować, efekty już po tygodniu można pierwsze smakować .Pyszota


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jesień- kisimy kapustę
PostNapisane: 24 września 2013, o 06:15 
Offline
Przyjaciel forum

Dołączył(a): 20 czerwca 2007, o 06:05
Posty: 2331
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Nie wybrano
Ja daje 12,5 grama soli na każdy kilogram kapusty, ale to jest oczywiście kwestia bardzo indywidualna. Kminku nie daję, bo mimo tego, że lubię to akurat z kapustą mi nie smakuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


-->

Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.