Forum e-kwidzyn.pl http://forum.e-kwidzyn.pl/ |
|
przepisy/popisy http://forum.e-kwidzyn.pl/viewtopic.php?f=124&t=2133 |
Autor: | garczek [ 4 października 2007, o 10:32 ] |
Tytuł: | przepisy/popisy |
Witam Proponuję podawać forumowiczom przepisy oryginalne egzotyczne, może nawet z fotką na zasadzie co udało mi się zrobić. Ponieważ zapoczątkowuje temat postaram się go regularnie rozwiajć. |
Autor: | malgos [ 4 października 2007, o 16:41 ] |
Tytuł: | |
garczek napisał(a): postaram się go regularnie rozwiajć.
cieszę się iż ktoś w końcu rozrusza ten dział. Taki był krzyk o stworzenie a jak dotąd cisza... Kuchnia ma swój podział i bardzo proszę aby umieszczać przepisy w odpowiednich działach Oczywiście czekamy na więcej |
Autor: | Avery [ 14 marca 2011, o 10:22 ] |
Tytuł: | Re: przepisy/popisy |
Cukinia smażona z orzeszkami piniowymi - składniki (przepis Agnieszki Kreglickiej) 2 małe cukinie łyżka podpieczonych orzeszków piniowych łyżka namoczonych drobnych rodzynek 1 mała cebula pokrojona w kostkę 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 4 łyżki oliwy sól skórka z cytryny grubo mielony kolorowy pieprz Cukinia smażona z orzeszkami piniowymi - sposób przygotowania Cukinie pokroić wzdłuż w 0,5-cm plastry. Na oliwie powoli zeszklić cebulę. Zwiększyć ogień, usmażyć cukinię, dodać natkę, przyprawy, rodzynki i orzeszki |
Autor: | reflexes [ 14 marca 2011, o 10:54 ] |
Tytuł: | Re: przepisy/popisy |
Cytuj: Cukinia smażona z orzeszkami piniowymi - składniki (przepis Agnieszki Kreglickiej) A jeżeli, ktoś woli coś bardziej tradycyjnego to polecam królika według poniższego przepisu Składniki: - comber i udka z 1 królika - 15 dkg wędzonego boczku - 2 cebule - 0.5 szkl. wody - 0.5 szkl. czerwonego wina wytrawnego - 3 łyżeczki płynnej przyprawy do zup - 10 utartych ziaren jałowca - sól do smaku Opis przygotowania: Ze skruszałego mięsa królika zdjąć błony, udka przekroić na połowy, comber na, 3 - 4 kawałki. Każdy kawałek obsypać solą zmieszaną z utartym jałowcem, posypać posiekaną cebulą i odstawić na godzinę. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i wysmażyć. Na powstałym z boczku tłuszczu obsmażyć porcje mięsa. Wrzucić cebulkę, wysmażony wcześniej boczek, zalać płynami i dusić do miękkości. Wczoraj takiego zmontowałem i był super. Podany z ziemniakami z wody i tradycyjną sałatką z białej kapusty oczywiści jako drugie danie po rosole z prawdziwej wiejskiej kury, która jeszcze dzień wcześniej łaziła po gnoju . Wątroba dostała po du...ie i kolejne gramy nadwagi się produkują ale było warto. |
Strefa czasowa: UTC + 1 | |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |