Forum e-kwidzyn.pl
http://forum.e-kwidzyn.pl/

Likier kawowy
http://forum.e-kwidzyn.pl/viewtopic.php?f=124&t=2237

Autor:  kama [ 22 października 2007, o 12:04 ]
Tytuł:  Likier kawowy

L I K I E R K A W O W Y


1 SZKL. CUKRU
1 CUKIER WANILIOWY
0,25 CZYSTEJ WÓDKI
WODA -MAŁA ILOŚĆ
3 ŁYŻKI KAWY ROZPUSZCZALNEJ



WYKONANIE:

WSZYSTKIE SKŁADNIKI OPRÓCZ WÓDKI ROZPUŚCIĆ NA KONIEC WYMIESZAĆ Z WÓDKĄ.

Autor:  Porcellus [ 22 października 2007, o 12:08 ]
Tytuł: 

kama napisał(a):
WSZYSTKIE SKŁADNIKI OPRÓCZ WÓDKI ROZPUŚCIĆ


Na koniec wypić wódkę.

Porcellus

P.S. Kama nie krzycz, tak głośno

Autor:  kama [ 22 października 2007, o 12:10 ]
Tytuł: 

Porcellus,
Porcellus napisał(a):
P.S. Kama nie krzycz, tak głośno
O co Ci chodzi bo "nie kumam bazy"

Autor:  drosik [ 22 października 2007, o 17:03 ]
Tytuł: 

kama,
Pisanie z włączonym "Caps Lock" lub przyciśniętym klawiszem Shif traktowane jest jako krzyk w internecie.
Więcej o netykiecie :)

EDIT:
pisałem Ci już o tych zasadach, ale chyba ich nie czytałaś ;)

Autor:  agniesz-ka [ 22 października 2007, o 19:01 ]
Tytuł: 

kama napisał(a):
WSZYSTKIE SKŁADNIKI OPRÓCZ WÓDKI ROZPUŚCIĆ
- i zostawić je na drugi dzień. Wódką zaś zająć się niezwłocznie ;-)

Autor:  reflexes [ 7 grudnia 2007, o 14:21 ]
Tytuł: 

Bardziej szlachetny przepis z wykorzystaniem kawy zarnistej.

100 ziarenek kawy (w całości)
0,75 l wódki
1 szklanka cukru

Wsypać i wlać wszystko do jednej butelki, zakorkować i odstawić do barku. Do spożycia przydatne w momencie kiedy wszystkie ziarenka opadną na dno czyli po około 1-2 miesiącach.

P.S. Wiem, że co niektórych może przerazić takie mrożenie kapitału ale naprawde warto.

Pozdrwaiam

Autor:  Darek [ 12 grudnia 2007, o 12:48 ]
Tytuł:  To i ja mam coś dla Was na Święta

Najlepsze Na Świecie Świąteczne Ciasto Owocowe

Składniki:
- 1 kostka masła,
- 2 szklanka cukru,
- 1 łyżeczka soli
- 4 jajka
- 1 szklanka suszonych owoców,
- 1 szklanka orzechów
- sok cytrynowy
- proszek do pieczenia
- 3-4 szklanki dobrej whisky

Sposób przygotowania:

Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej
jakości.

Dobra ... prawda?

Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp. utensylia kuchenne.

Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba ... by być tego pewnym
nalej jedną szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe.

Powtórz operację.

Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę,
dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej.

W miedzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno taka jak czeba. Najlepiej
sklaneczke. Otfórz druga butelkie jeźli czeba.

Wszuś do mniski dwa jajki, obje szlanki z owosami i upijaj je mikserem.
Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili sze jest trojonca. Wszuś
do miszki szyśką sul jaka masz w dom czy so tam masz szysko jedno so,
fsumje fsale nie ma snaszenia so fszuśisz ! Fypij skok sytrynnmowy.

Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile
tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka,
usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki.

Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta i iś spaś.

Autor:  bab-alycka [ 12 grudnia 2007, o 20:25 ]
Tytuł: 

Darku... popłakaliśmy sie ze śmiechu. :-D

Autor:  Darek [ 12 grudnia 2007, o 20:34 ]
Tytuł: 

bab-alycka napisał(a):
Darku... popłakaliśmy sie ze śmiechu. :-D

Ja też jak to dostałem, w pierwszej chwili chciałem poprawiać błędy, ale w miarę czytania załapałem o co chodzi :grinka: :grinka: :grinka:

Autor:  prokurator1 [ 17 grudnia 2007, o 17:36 ]
Tytuł: 

a ja ostatnio potrzebowałem likier kawowy do Tiramisu i nigdzie nie bylo w sklepie.

Autor:  megi [ 23 stycznia 2008, o 11:15 ]
Tytuł: 

jeżeli ziarenka opadną na dno to zostawić je w butelce czy wyjąć :grin:

Autor:  Porcellus [ 23 stycznia 2008, o 11:33 ]
Tytuł: 

megi napisał(a):
to zostawić je w butelce czy wyjąć :grin:


Jak to w życiu i tak prędzej czy później trzeba wyjąć :grinka: :grinka: :grinka:

Porcellus

Autor:  Darek [ 23 stycznia 2008, o 11:35 ]
Tytuł: 

megi napisał(a):
jeżeli ziarenka opadną na dno to zostawić je w butelce czy wyjąć :grin:

Najlepiej wypić :grinka:

Autor:  megi [ 23 stycznia 2008, o 12:29 ]
Tytuł: 

juz pierwsze próbowanie było tylko nie wiem co ziarnami:)

Autor:  reflexes [ 23 stycznia 2008, o 12:53 ]
Tytuł: 

megi napisał(a):
jeżeli ziarenka opadną na dno to zostawić je w butelce czy wyjąć


Wyjąć.

Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/