to sie rozbrykalam
pewnie niektorzy juz mieli okazje jesc ta salatke (nazwa troche przesadzona

), potrzeba jest dosc duza i gleboka miska, najlepiej przezroczysta, bo salatka jest warstwowa

juz od dobrego roku robi ona furore w moim otoczeniu, przepis juz daleko zawedrowal, do mnie tez trafil z rekomendacji
teraz wymienie produkty, ktore powinny sie znalezc w kolejnosci od dna naczynia
-ugotowane w kostce rosolowej (lub wodzie z wegeta czy innym kucharkiem) pokrojone w kawalki piersi z kurczaka (jedna podwojna starczyc powinna) i posypana przeprasza do gyrosa
-na to idzie pokrojona w kosteczke cebula,
-potem ogorki konserwowe pokrojone rowniez w kostkeczke
-przykrywamy ogorki warstwa keczupu,
-kolejna warstwa to kukurydza
-przykrywamy majonezem
-na to wszystko posiekana kapusta pekinska
-kapuche przykrywamy majonezem wymieszanym z 1-2 sprasowanymi zabkami czosnku (ilosc czochu zalezy od upodoban)
i tak wlasnie wyglada salateczka, jest kolorowa i przyjemna dla oka oraz pyszniutka, jesli chodzi o ilosc cebuli, ogorkow i kukurydzy to ma byc tego tyle aby przykrylo dolna warstwe,
radze jednak w wiekszej grupie bedac aby wszyscy zjedli ze wzgledu na czosnek

i lepiej nie pic napoi gazowanych z wiadomych wzgledow hehe
