Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Prozaiczny dodatek
PostNapisane: 5 grudnia 2006, o 21:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 listopada 2006, o 22:21
Posty: 1001
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Kobieta
Wrzuciłam do studenckiej - bo cebula nieodparcie kojarzy mi się z akademikiem ;-)

Cebulę pokrojoną smażymy na oleju - ja lubię taką raczej trochę twardą - potem dodajemy keczup, łyżkę miodu, trochę soli i pieprzu - a na koniec sporo estragonu. Na zimno do zimnych mięs. Choc ja to tak lubię, że jem do wszystkiego. Można trzymać w lodówce w słoiczku kilka dni.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2006, o 22:02 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 marca 2006, o 12:48
Posty: 13854
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
agniesz-ka napisał(a):
cebula nieodparcie kojarzy mi się z akademikiem

ooo fuc_k, to ja bym podziękował za taki akademik :D :D

a przepis, hmm, cebul i keczup ok, ale miód do tego, hmmm to moze być ciekawe zestawienie...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2006, o 22:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 marca 2006, o 11:13
Posty: 3425
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
agniesz-ka napisał(a):
bo cebula nieodparcie kojarzy mi się z akademikiem ;-)


i makaron we wszystkich postaciach

Porcellus

_________________
Forum jest jak bagno,
kilku nie kuma, reszta rechocze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2006, o 22:05 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 maja 2006, o 19:52
Posty: 4180
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Kobieta
hm ja z takich szybszych obiadow proponuje ugotowany makaron podsmazyc z cebulka i kielbaska....posypac tartym serem i oregano (ostatnio sypnelam przyprawa do pizzy..to tam te wszystkie wloskie smaki byly juz) i zajadac z keczupem..pyszne, tanie i szybkie..a przede wszystkim sycace :D

porcelli i ryz bym dodala :) jak wiadomo najtanszy za zeta z reala albo innej biedronki :D uroki studenckiego zycia :)

_________________
"Mężczyźni są szalenie nielogiczni - twierdzą, że wszystkie kobiety są takie same. Lecz to nie przeszkadza im ciągle je zmieniać."
Gabrielle Colette :D g:zla


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2006, o 22:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 listopada 2006, o 22:21
Posty: 1001
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Kobieta
Drosik - cebula pod wszelkimi postaciami to było podstawowe danie pod koniec miesiąca w akademiku za "moich czasów" .... Boże... czy ja jestem dinozaur?...

właśnie ciekawy jest tutaj miód i estragon - bo sama cebula to tak sobie ;-)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2006, o 22:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 marca 2006, o 11:13
Posty: 3425
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Z ryżem był ten problem, że zawsze się przypalał,
bo zabrakło tych kluczowych dwóch minut aby go zestawić.
Człowiek się z pannami zagadał i kiszka.
Makaron był bezpieczniejszy :grinka:


Porcellus

_________________
Forum jest jak bagno,
kilku nie kuma, reszta rechocze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2006, o 22:14 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 maja 2006, o 19:52
Posty: 4180
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Kobieta
Porcellus napisał(a):
zabrakło tych kluczowych dwóch minut aby go zestawić.

haha tak samo jak zawsze brakuje tego jednego dnia zeby sie dobrze na egz nauczyc :P

_________________
"Mężczyźni są szalenie nielogiczni - twierdzą, że wszystkie kobiety są takie same. Lecz to nie przeszkadza im ciągle je zmieniać."
Gabrielle Colette :D g:zla


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2006, o 22:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 listopada 2006, o 22:21
Posty: 1001
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Kobieta
I tych 10 minut, żeby się wyspać ;-)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2006, o 22:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 marca 2006, o 11:13
Posty: 3425
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
I tych pięciu minut żeby zdążyć na pierwsze zajęcia.

Porcellus

_________________
Forum jest jak bagno,
kilku nie kuma, reszta rechocze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Prozaiczny dodatek
PostNapisane: 6 grudnia 2006, o 10:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 listopada 2006, o 12:49
Posty: 298
Lokalizacja: Eindhoven
Płeć: Mężczyzna
agniesz-ka napisał(a):
Wrzuciłam do studenckiej - bo cebula nieodparcie kojarzy mi się z akademikiem ;-)

Cebulę pokrojoną smażymy na oleju - ja lubię taką raczej trochę twardą - potem dodajemy keczup, łyżkę miodu, trochę soli i pieprzu - a na koniec sporo estragonu. Na zimno do zimnych mięs. Choc ja to tak lubię, że jem do wszystkiego. Można trzymać w lodówce w słoiczku kilka dni.


Aga, na koniec zmiażdżony ząbek czosnku i świeże, pokrojone papryczki Piri-Piri.
Mniam.
Np z makaronem :)

_________________
Marek

http://rc.marekszulen.net
http://www.myspace.com/marekszulen


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 grudnia 2006, o 10:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 listopada 2006, o 22:21
Posty: 1001
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Kobieta
Do tego miodu myślisz, że czosnek będzie pasił?
Ja tego używam jako dodatku do kanapek - tak na zimno... Ona jest właśnie fajnie słodka z tym miodem.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 grudnia 2006, o 10:17 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 marca 2006, o 12:48
Posty: 13854
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
kurcze, chyba dzis pobawie sie w kucharza po pracy, bo już nabieram smaka na tą cebulke :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 grudnia 2006, o 10:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 marca 2006, o 11:13
Posty: 3425
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Czosnek pasi do wszystkiego, tylko co na to Twoi rozmówcy po zjedzeniu
takiej kanapki :grinka:
Tak ja z hiszpanami i ichnią kuchnią, rasowy torreador nie zabija byka szpadą
tylko czosnkowym oddechem :razz:

Porcellus

_________________
Forum jest jak bagno,
kilku nie kuma, reszta rechocze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 grudnia 2006, o 10:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 listopada 2006, o 22:21
Posty: 1001
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Kobieta
To rozmówcy niech też zjedzą kanapki z czosnkiem - konwersacja nie będzie dla nich uciążliwa ;-)
Drosik - zrób cebulkę - jest "piszna"


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 grudnia 2006, o 10:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 listopada 2006, o 12:49
Posty: 298
Lokalizacja: Eindhoven
Płeć: Mężczyzna
Aga, czosnek do miodu z pewnością pasuje :)
Fakt, tak jak napisał Porcellus, lepiej nie jeść przed "wizytą" ;)

_________________
Marek

http://rc.marekszulen.net
http://www.myspace.com/marekszulen


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


-->

Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.