Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2008, o 23:19 

Rachel napisał(a):
Jaki pan, taki kram.

Piszesz o zarządzającym lokalem czy o właścicielu, bo w przypadku tego lokalu to duża różnica.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2008, o 06:24 

Ja nie odwiedzam tego typu lokali i jakoś żyję.
Podstawowa rzecz nie lubię wracać przesiąknięty i dotleniony dymem papierosów.
A po drugie jakoś mnie to nie interesuje - takie miejsca.
Idę zazwyczaj jak mnie dziewczyna namówi (około raz na rok albo na pół).

Ale zawsze jakoś trafiłem że mnie obsłużono - fakt faktem czekałem z pół godziny :-D

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2008, o 21:51 

bloszek napisał(a):
jakoś trafiłem że mnie obsłużono - fakt faktem czekałem z pół godziny

Rozumiem, że czekając na swoją kolejkę, a nie, aż "barmanka" skończy pisać SMS'a :?: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2008, o 08:15 

Pewne rzeczy są do zrozumienia , jest dużo ludzi i nie mogą się obrobić , to wiadomo że trzeba poczekać , ale jak nie ma prawie nikogo i musisz czekać po kilkanaście minut aż pani za barem skończy zajmować się pierdołami (np. pisanie SMS'ów) i cię obsłuży , to takie sytuacje dobijają , a najgorsze w tym wszystkim jest to że to normalka w tym lokalu , że często mają klienta w D***e
Fajnie by było jak by się wypowiedziała na ten temat osoba która tam pracuje , bo jestem ciekaw co by nasmarowała tutaj

Ostatnio edytowano 14 lipca 2008, o 08:41 przez stardust, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2008, o 08:46 

stardust napisał(a):
jak nie ma prawie nikogo i musisz czekać po kilkanaście minut

Wystarczy wtedy zagadać po angielsku przy barze. Ostatnio miałem gościa z Anglii. Poszliśmy na kręgle (tu nie ma alternatywy - na piwo zabrałbym go gdzie indziej). Sytuacja przy barze podobna do opisanej wyżej trwała jakieś 30 sek. Do czasu jak mój gość się odezwał. Dwie barmanki zerwały się i mało się nie pozabijały, która nas obsłuży. Echh. Dodam, że później mieliśmy już obsługę I klasa.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2008, o 13:02 

A ja wiele razy miałem coś takiego:
-Poczekasz na resztę ? Przyjdź za parę minut.
Oczywiście mało kto się zgłasza. Tym bardziej że widziałem sytuację że panienki nie wiedziały oo czym gość mówi chcąc zaległą resztę.

Nie istotne o jakiej porze to było...drobnych nie mieli?
Kilkudziesięciu takich klientów po kilka złotych i dziewczyny albo "Bocian" zarobione.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2008, o 18:06 

kadzimiedz napisał(a):
A ja wiele razy miałem coś takiego:
-Poczekasz na resztę ? Przyjdź za parę minut.
Oczywiście mało kto się zgłasza. Tym bardziej że widziałem sytuację że panienki nie wiedziały oo czym gość mówi chcąc zaległą resztę.

Nie istotne o jakiej porze to było...drobnych nie mieli?
Kilkudziesięciu takich klientów po kilka złotych i dziewczyny albo "Bocian" zarobione.

te same przypadki mialem
w koncu sie wk....lem i zawsze kiedy tam bylem i slyszalem podobny tekst czekalem przy barze tak dlugo az nawet te 20 groszy znajda

potem juz zawsze wydawaly od razu :-D

napiwki napiwkami
zostawia sie ja za mila obsluge a temu lokalowi do tego wiele brakuje
wymuszanych nigdy nie zostawie

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2008, o 20:28 
Heh cwane bestie z tych barmanek widze :wink: .Jeśli Piano chce zdobyć "renome" powinni wprowadzić selekcje jak to jest chociażby w niektórych lokalach w Gdańsku.Przez to, że w Piano wpuszcza się "kogo leci" lokal ten traci wielu potencjalnych klientów - między innymi mnie :-|

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2008, o 20:47 

DarekK napisał(a):
Heh cwane bestie z tych barmanek widze :wink: .Jeśli Piano chce zdobyć "renome" powinni wprowadzić selekcje jak to jest chociażby w niektórych lokalach w Gdańsku.Przez to, że w Piano wpuszcza się "kogo leci" lokal ten traci wielu potencjalnych klientów - między innymi mnie :-|

Kwidzyn to za male miasto a i lokal jest nastawiony na ilosc nie na jakosc (zwlaszcza obslugi)
przeciez oni zarabiaja glownie na sokach (to potwierdzony fakt najwieksze spozycie)
wypijanych przez nieletnie a i na gosciach ktorzy przyszli wyrywac takowe
wiec selekcja nie ma sensu
straciliby najwiekszy dochod

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2008, o 20:58 
No, ale zyskaliby wielu innych klientów.Zresztą ich sprawa i jednocześnie strata.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2008, o 08:23 

Tam będzie tak do momentu aż w mieście nie otworzą coś świeżego i w miarę dużego , a jeśli to nastąpi kwestią miesięcy będzie jak lokal całkiem na psy zejdzie i dopiero później zrozumieją że jednak powinni trzymać poziom , ale zanim się przebudzą zapewne padną jak jeden z wielu Dysko/lokali w mieście które bardzo dobrze funkcjonowały

Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2008, o 09:51 

Zauwazcie panowie ze rownowaga istnieje miedzy dyskolokalami w Kwidzynie od wielu lat
Piano i Music, innej alternatywy raczej nie ma
Oba nie musza walczyc o klienta, bo to klient nie ma wiekszego wyboru
nowy lokal raczej nie powstanie i zapewne przypadkiem jest ze w obu lokalach za wstep zawsze placi sie tak samo ;)

Musialby ktos zainwestowac gruba kase zeby przebic to co oferuje wystrojem lokalizacja i atrakcjami piano a klientow potencjalnych w kwidzynie az tak duzo nie ma
to nie jest miasto 100 tys tylko 42 tys (po wielkiej emigracji do UK)
wiec taka inwestycja raczej by nie byla oplacalna bo i ryzyko za duze
dlatego sadze ze w Kwidzynie nic przez kilka lat sie nie zmieni w tej materii

Dla mnie wypad do piano = mus
wole jechac do znajomych z trojmiasta torunia ktorzy albo juz pokonczyli studia i tam mieszkaja i baluja albo jeszcze na takich studiach walcza i tez imprezuja 8-)

NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2008, o 09:54 

punky napisał(a):
tylko 42 tys (po wielkiej emigracji do UK)
trochę ponad 37 tys.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2008, o 11:09 

DarekK napisał(a):
No, ale zyskaliby wielu innych klientów.

Kalkulując wyłącznie finansowe oblicze zjawiska, to co piszesz to dużo mniejsze pieniądze niż te, które ludzie o takich wymaganiach jak Ty zostawią w barze. Jak pisałem wcześniej biorę tu pod uwagę wyłącznie kwestie finansowe, a nie kulturowe czy etyczne.

stardust napisał(a):
Tam będzie tak do momentu aż w mieście nie otworzą coś świeżego i w miarę dużego , a jeśli to nastąpi kwestią miesięcy będzie jak lokal całkiem na psy zejdzie i dopiero później zrozumieją że jednak powinni trzymać poziom

Powyższe zjawisko, które opisujesz to nie tyko "zasługa" złej obsługi czy wyglądu i klimatu lokalu.
Może słaby będzie to przykład, ale jakiś tam jest.
Kiedy dorabiałem sobie w "PePe" były dni kiedy zbierałem szklanki po piwie od ówczesnej księgarnii po budynek poczty. Później z jakiś względu zaczęło się robić źle i zaczęło odbijać sie to na lokalu (np. brak środków na inwestycje itp.). Kiedy lokal dzisiaj wygląda dużo lepiej niż "w czasach swojej świetności" (ten sam ale pod nazwą "Cafe 19") chyba już nigdy ilością klientów nie zbliży się chociaż do odsetka przebywających tam kiedyś ludzi.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2008, o 12:38 

Hmmm... to też mi nie daje spokoju ''PePe'' sporo ludzi się przewinęło , jakoś deptak był pełen ludzi niż obecnie i do tego siedziało się całymi nocami i śmiech nawet nad ranem się nie kończył ;] dziś raczej zjawisko nie spotykane :/ ja go najbardziej zapamiętam jak rodził się razem z Deptakiem gdy wokół wszędzie jeszcze był gruz :-D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1