Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2010, o 09:55 

witam
bylem tam juz kilka razy jadlem rozne dania choc prawie wszystko bylo super prawie bo nie bardzo przypasila mi kapusta na cieplo czerwona ale reszta godna polecenia jadlem tez kaczke porcjia nie za wielka ale godna polecenia fajny smak nie taki jak mama robi czy zonka cos innego a golonko miodzio moge powiedziec ze najlepsza w naszym miescie polecam ten lokal fajny klimat ...

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2010, o 09:58 

bardzo ładnie, tylko gdzie interpunkcja?

Tytuł: Re: wiejska chata
PostNapisane: 17 kwietnia 2011, o 21:19 

zachecony wpisami na ekwidzyn postanowilem zabrac dzis rodzine i kolezanke z synem na obiad do Wiejskiej chaty. Na samym wejsciu smrod spalonego oleju. zona juz chciala wyjsc ale bylem twardy. byla godzina 14:10. sala pusta. usiedlismy, kelnerka przyniosla karte. kolo 14:20 zlozylismy zamowienie. 2 x dorsz w ziołach, 1x salatka z warzyw sezonowych , 1x szaszłyk i 2x mini przysmak sołtysa dla dzieciakow oraz chleb ze smalcem i herbaty do picia. na zamowienie czekalismy - uwaga - cala godzine i to po interwencji u kelnerki. podano nam obiad przy pustej sali o godzinie 15:20. zeby nie chleb ze smalcem pewnie dawno bysmy z glodu popadali. ryba w srodku surowa (tlumaczenie kelnerki - bo gruba byla - ale ludzie - godzine czasu robiona i taka chała ? ) . szaszlyk spalony i mieso smierdzialo gorsza strona knura. frytki nie do zjedzenia bez ketchupu - skapciale totalnie. ziemniaki z wody w zestawie dla dzieci twarde odgrzewane, buraczki zamiast swieze mialy w sobie taka ilosc octu ze sam bym mial problem z przelknieciem a co dopiero maluchy, ryby naturalnie zostaly od razu oddane jako nienadające sie do zjedzenia. z szaszlyka powybieralem boczek ktory dalo sie zjesc i cebulke zeby choc cos wrzucic na ząb. dzieciom na szczescie przysmak soltysa smakowal chociaz one nie wyszly z "restauracji" glodne. nie wiem czy wpisy pochwalne to dzielo samych wlascicieli i pracownikow ale ja bylem tam 2 razy - pierwszy i ostatni. w sumie teraz mnie nie dziwi pusta sala w niedziele w porze obiadowej. przy takim jedzeniu chyba ludzie wola omijac to miejsce z daleka.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 kwietnia 2011, o 00:27 

Cytuj:
zachecony wpisami na ekwidzyn

Zachęcony? W każdym wpisie (nawet moim sprzed paru miesięcy) znajdziesz jakieś minusy. Niektórzy pisali wprost, że im nie smakowało, więc trzeba wyciągnąć średnią.

Lokal pusty w niedzielę odstraszyłby mnie od początku. Pójdź choćby do Młynka i zobacz jak wygląda lokal, do którego ludzie wracają.

Reszta Twojej opinii - cóż, naciąłeś się jak ja kiedyś na kolacji z szefostwem w Zielonym Pieprzu 2 tygodnie po otwarciu. Wyszliśmy bez jedzenia po 1 godz i 15 min. Długo trwało zanim się przemogłem, aby tam wrócić. Wróciłem i nie żałuję, bo widać duże zmiany od początkowej wpadki.

PostNapisane: 18 kwietnia 2011, o 06:35 

dlatego nie zrazaly mnie pojedyncze opinie nt kaczki ktorej akurat nie lubie. teraz mam przyklad na sobie samym. czlowiek sie uczy na bledach. normalnie jem w Azisa ktory po zmianach - IMO na plus ma najlepsza shoarme andaluzje z kuraka jaka jadlem. a troche sie rozbijam po polsce i jadlem w roznych miejscach. w zielonym pieprzu nie bylem. pewnie skorzystam za tydzien w poszukiwaniu nowych "doznan"

PostNapisane: 18 kwietnia 2011, o 09:00 

Cytuj:
w zielonym pieprzu nie bylem.

Trochę drogo, ale warto spróbować, żeby mieć własną opinię.

PostNapisane: 18 kwietnia 2011, o 10:32 

beast napisał(a):
Azisa ktory po zmianach - IMO na plus

Jeśli to ten od "La Cantina" to musiałeś być ostro zmęczony po pracy że tam ci wszystko pasowało :) bo też przebiłem Polskę wzdłuż i wszerz , ale takiego prostactwa i buractwa jak tam to nawet komediowych serialach ciężko zobaczyć :grinka:

PostNapisane: 18 kwietnia 2011, o 10:42 

stardust napisał(a):
beast napisał(a):
Azisa ktory po zmianach - IMO na plus

Jeśli to ten od "La Cantina" to musiałeś być ostro zmęczony po pracy że tam ci wszystko pasowało :) bo też przebiłem Polskę wzdłuż i wszerz , ale takiego prostactwa i buractwa jak tam to nawet komediowych serialach ciężko zobaczyć :grinka:

Aż tak :?: :roll: A co Cie tam spotkało takiego?

Ja też zaliczyłem po remoncie i nie podobały mi się 2 rzeczy.. sosy do shaormy tak rozwodnione że już nie tylko konzystencji osou brakowało ale i smaku. Wziąłem do obiadu niegazową wodę jak zwykle.. jestem pewien na 95% że dostałem kranówkę przepuszczoną przez Brite :neutral: :neutral:, czysty zysk, że w innych knajpach na to nie wpadli jeszcze.

Nie wybieram się tam w nabliższym czasei bo byłem nie zadowolony.

Sory za OT, w końcu wątek dot. Wiejskiej chaty ;)

PostNapisane: 18 kwietnia 2011, o 11:04 
Przyjaciel forum

Slay napisał(a):
już nie tylko konzystencji osou brakowało

Poproszę o przetłumaczenie :D

PostNapisane: 18 kwietnia 2011, o 11:07 

beast napisał(a):
zachecony wpisami na ekwidzyn postanowilem zabrac dzis rodzine i kolezanke z synem na obiad do Wiejskiej chaty. Na samym wejsciu smrod spalonego oleju. zona juz chciala wyjsc ale bylem twardy. byla godzina 14:10. sala pusta. usiedlismy, kelnerka przyniosla karte. kolo 14:20 zlozylismy zamowienie. 2 x dorsz w ziołach, 1x salatka z warzyw sezonowych , 1x szaszłyk i 2x mini przysmak sołtysa dla dzieciakow oraz chleb ze smalcem i herbaty do picia. na zamowienie czekalismy - uwaga - cala godzine i to po interwencji u kelnerki. podano nam obiad przy pustej sali o godzinie 15:20. zeby nie chleb ze smalcem pewnie dawno bysmy z glodu popadali. ryba w srodku surowa (tlumaczenie kelnerki - bo gruba byla - ale ludzie - godzine czasu robiona i taka chała ? ) . szaszlyk spalony i mieso smierdzialo gorsza strona knura. frytki nie do zjedzenia bez ketchupu - skapciale totalnie. ziemniaki z wody w zestawie dla dzieci twarde odgrzewane, buraczki zamiast swieze mialy w sobie taka ilosc octu ze sam bym mial problem z przelknieciem a co dopiero maluchy, ryby naturalnie zostaly od razu oddane jako nienadające sie do zjedzenia. z szaszlyka powybieralem boczek ktory dalo sie zjesc i cebulke zeby choc cos wrzucic na ząb. dzieciom na szczescie przysmak soltysa smakowal chociaz one nie wyszly z "restauracji" glodne. nie wiem czy wpisy pochwalne to dzielo samych wlascicieli i pracownikow ale ja bylem tam 2 razy - pierwszy i ostatni. w sumie teraz mnie nie dziwi pusta sala w niedziele w porze obiadowej. przy takim jedzeniu chyba ludzie wola omijac to miejsce z daleka.

Czytając Twojego posta zastanawiam się czy mogło zdarzyć się coś jeszcze złego, od tego co Ciebie spotkało podczas Twoich odwiedzin w restauracji, i ciężko mi cokolwiek znaleźć. :583:

A ten chleb oprócz oczywiście smalcu to chociaż był zjadliwy ? :grin:

PostNapisane: 18 kwietnia 2011, o 11:21 

krzyzak napisał(a):

Czytając Twojego posta zastanawiam się czy mogło zdarzyć się coś jeszcze złego, od tego co Ciebie spotkało podczas Twoich odwiedzin w restauracji, i ciężko mi cokolwiek znaleźć. :583:

A ten chleb oprócz oczywiście smalcu to chociaż był zjadliwy ? :grin:

mogło - ale na szczęście poranne posiedzenie na tronie przebiegło bez zakłóceń bo zawsze mogło byc podwyższone ciśnienie :shock:
a chleb + smalec + ogorek byly nawet smaczne. :grinka: ale to za malo jak na "restauracje"

Daniel - azisa znam wiec moze mam jakies fory :shock: tam bo do shoarmy z kurczaka (bo normalna mi nie smakowala - tak samo jak pizza od nich) nie moglem sie doczepic. fakt ze kiedys dawali 3 sosy do wyboru a teraz tylko 1 - to jest na minus.

PostNapisane: 18 kwietnia 2011, o 13:27 

Darek napisał(a):
Slay napisał(a):

Osou podany do tej shaormy był taki rozwodniony że spływał zmięsa :| , nie wiem jak to lepiej opisac :sad:

PostNapisane: 18 kwietnia 2011, o 13:43 
Przyjaciel forum

Slay napisał(a):
Darek napisał(a):
Slay napisał(a):

Osou podany do tej shaormy był taki rozwodniony że spływał zmięsa :| , nie wiem jak to lepiej opisac :sad:

Ale co to jest Osou? coś wybitnie kwidzyńskiego?

PostNapisane: 18 kwietnia 2011, o 13:46 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Ale co to jest Osou? coś wybitnie kwidzyńskiego?

Raczej japońskiego tylko za cholere nie wiem jak to może z mięsa spływać.

PostNapisane: 19 kwietnia 2011, o 09:23 

beast napisał(a):
Daniel - azisa znam wiec moze mam jakies fory :shock: tam bo do shoarmy z kurczaka (bo normalna mi nie smakowala - tak samo jak pizza od nich) nie moglem sie doczepic. fakt ze kiedys dawali 3 sosy do wyboru a teraz tylko 1 - to jest na minus.

Dobrze to podkreśliłeś że miałeś "fory" bo na tym problem polega , za bardzo troskliwie zajmują się "znajomymi/rodziną" a resztę klienteli które zostawia najwięcej siana oraz opinii mają głęboko w poszanowaniu :wink:

btw. sorki za OT

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1