Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: American Crispy Chicken
PostNapisane: 27 września 2011, o 19:27 

Ja byłam, smaczne, jeśli jednak ktoś liczy na smak z KFC to się przeliczy.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 września 2011, o 20:09 

Moze Lokal Był na Poczatku Dobry ale Teraz Widać jest Troszke Gorzej..... Za Duzo Oleju Wszystko Jakby Odgrzewane Ehh... Szkoda

PostNapisane: 1 października 2011, o 10:35 

Byliśmy wczoraj z żoną na szybki obiad. Wnioski: baaaardzo długi czas czekania - ponad 20 minut, a miał być fast-food :evil: Nawet dostaliśmy 2 szt. gratis w przeprosiny (to się chwali). Sam kurczak nie był do końca upieczony. Wyglądało to tak samo jak na zdjęciach zamieszczonych wcześniej. Moje frytki były upieczone, ale bez rewelacji, ale za to żonie trafiły się półsurowe
Wniosek: nie wrócimy tam z własnej woli :sad: A mogło być ciekawie, a wyszło jak zwykle

PostNapisane: 1 października 2011, o 19:11 

Jestem pozytywnie zaskoczony ,choć nie wszystko mi osobiście pasowało.
Jedzonko pyszne choć troszkę za bardzo ocieka tłuszczem - każdy ma swój gust.
Tortilla chyba najlepsza w mieście - oczywiście to moje zdanie.
Wystrój przypomina mi restauracje z ,,PULP FICTION" - za to ogromny + ode mnie :D
Brak miejsc parkingowych - choć po takiej wyżerce spacer jest wskazany.

A teraz coś co budzi u mnie potężną odrazę.
Pani w okularkach zapomniała czym jest uśmiech, i uprzejmość wobec klienta, a na dodatek zionie od niej smrodem jak by wypalała wagon fajek na godzinę- ble ohyda .

PostNapisane: 2 października 2011, o 11:51 

Daje rade , jak na miejscowego czikena w panierce , śmiało daje 4 punkty na 5 ... no i radze omijać frytki :)

PostNapisane: 2 października 2011, o 18:35 

Opowiem wam moją historię :D
w sumie nie jest mi do śmiechu, ale od początku.
Niedzielne popołudnie- wycieczka do lasu z psem.
Nabiegałam się nieźle, postanowiliśmy z moimi rodzicami i moim chłopakiem
zjeść coś na szybko. Wspaniałomyślna ja "Chickeny!"
No i się zaczęło.
Weszłam: "dzień dobry". Cisza...
Ok, dużo ludzi, może panie zwyczajnie nie słyszały. Podchodzimy z moim ukochanym do kasy
Cytuj:
Pani w okularkach zapomniała czym jest uśmiech, i uprzejmość wobec klienta, a na dodatek zionie od niej smrodem jak by wypalała wagon fajek na godzinę- ble ohyda .

I tu się zgadzam.

Kolejka duża, szybkość wydawania dań z pewnością nie "fast". Ze spraw organizacyjnych:
Kupując ten największy kubek z jakąś tam sałatką itp. otrzymuje colę 1 l.
Gdzie moja cola? Byłam tak wk##ona, że nie przyszło mi na myśl sprawdzenie czy ta cola jest. Domówiłam jeszcze 2 surówki jakieś tam, po 2.50 każda. Odbierając zamówienie po 35 minutach czekania pytam pani "te dodatkowe surówki są?". Odpowiedziała"tak". A w domu okazało się, że jednak nie. 1l cola- 5 zł, 2x2.50 surówki- 5 zł. To mają panie dychę w suchym.

A teraz walory smakowe. Jeszcze raz zaznaczam, że byłam głodna strasznie. Sztuk kury nie liczyłam- ale surowe było 6 kawałków. Istnieje coś takiego jak krwista kura? Chyba pani Gessler miała zbyt wielki wpływ na Kwidzyn- teraz nie tylko steki są krwiste.
Frytki jak wyżej opisali przedmówcy.
Surówka zwykła- kupna, więc ok.
I tymi 2 saszetkami soli do 4 paczek frytek, to sobie mogą panie iść do domu, zupę solić.

Odradzam i idę herbatę pić, bo mnie zabije niestrawność.

PostNapisane: 3 października 2011, o 05:40 

Lilith, udało Ci się! coś co nie jest łatwe.... wystraszyłam się krwawego kurczaka... szybko tam jednak nie pójdę... :) Twój post w sumie jak się czyta jest śmieszny, ale i tragiczny w przekazie :) Jednak to o Gestlerowej i krwawej kurze było świetne :) Dziękuję za wywołanie porannego uśmiechu na mojej twarzy :)

PostNapisane: 3 października 2011, o 11:09 

Ja tam jestem co dziennie i jedzenie jest po prostu super frytki co prawda nie były najlepszego wykonania ale ostatnio się zmieniły i są cool!
A teraz coś na temat pani w okularkach za każdym razem jak jestem jest bardzo miła i uśmiechnięta wczoraj kupywałem jedzenie na sporą kwotę i pani w okularkach załatwiła u szefa mi -10% rabatu naprawdę wielki plus dla pani i szefa. Myślę że naprawdę niektórzy są zbyt surowi każdy ma prawo mieć gorszy dzień i chwilę przerwy.

PostNapisane: 3 października 2011, o 11:10 
Przyjaciel forum

Znowu sie zaczyna...

PostNapisane: 3 października 2011, o 11:17 

post edytowany, bo Electro.. mnie wyprzedził :)

PostNapisane: 3 października 2011, o 11:42 
I tak każdy prędzej czy później sobie sam wyrobi opinię. Mnie smakują tylko skrzydełka. Obsługa jakaś "przymulona" choć nie widziałem jakiś fochów na ich twarzach. Pani w okularach za każdym razem musi patrzeć w menu żeby wiedzieć co ile dac a i tak się myli. Przypadkowo spotkaliśmy się tam z Piotrem_J i byliśmy świadkami przedziwnego zdarzenia. Dwie klienki zamawiały 3 zestawy a pani uparła się, że włoży to do jednego opakowania(kartonika). Na pytanie: dlaczego? Odparła, ze opakowania są drogie i nie może inaczej. Skończyło się na interwencji u szefa. Jak to się skończyło nie wiem. Jak dla mnie takie podejście to żenada. Jeśli chodzi o jakość i smak jedzenia (skrzydełka) to do tych porównych w KFC dzieli je przepaść.
Jednak nie zarzekam się, że nie będę tam wogóle kupował.

PostNapisane: 3 października 2011, o 12:22 

a dzisiaj o godz. 13 lokal zamkniety :grinka:

Wynajem Aut do Ślubu- www.SlubneAuta.com.pl

PostNapisane: 3 października 2011, o 14:05 

Poniedziałki mają zamknięte

PostNapisane: 3 października 2011, o 16:41 

Hopeczka, relacja na gorąco. Sama się śmieje czytając ją, ale mojemu biednemu żołądkowi nie jest do śmiechu.

beelondeas, dla mnie obiad za przeszło 40 zł, którym 4 osoby nie są w stanie się najeść też jest drogi.
I rabatu nie dostałam. Oj jaka szkoda.
to jedz i na zdrowie. Tylko nie lecz potem żołądka na NFZ, bo szkoda naszych podatków.

aktualnie jest tam duży ruch, ale ludzie chodzą na dzień dzisiejszy z ciekawości- zobaczyć czy dobre, czy im pasuje, czy cenowo dobrze, czy jest "fast", czy jest higienicznie itp.
Za miesiąc lub dwa właściciele gorzko zapłaczą.

Mogę zadać kurczakowe pytanie? Bo lubię i chcę się dokształcić w tym temacie. Czy skrzydełko, to jest do całe co miałoby służyć kurze do latania gdyby latała? Bo tak mi się wydawało zawsze. A tu skrzydełko jest podzielone tak na pół. Lotka oddzielona od rezszty. Wiecie o co mi chodzi?
I nie z zawiści, a z ciekawości chcę się dowiedzieć, czy tak się skrzydełka przyrządza.

PostNapisane: 3 października 2011, o 17:02 

Tak można przyrządzać skrzydełka. W KFC również po zamówieniu hot wings otrzymamy takie przedzielone skrzydełka. Ma to swoje uzasadnienie. Po prostu na bezużyteczną lotkę szkoda panierki oraz oleju do smażenia, skoro klient i tak nic z niej nie zje. Mam nadzieję, ze dobrze wytłumaczyłem i o to chodziło, ponieważ sam w tym lokalu nie byłem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1