Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kopernik budzi się ze snu.
PostNapisane: 2 marca 2007, o 16:01 
Przyjaciel forum

Centrum handlowe Galeria Kopernik budzi się ze snu zimowego.

Po szumnym otwarciu jesienią zaszłego roku i zorganizowaniu jednego pokazu mody
Kopernik zapadł w sen zimowy. Zima się kończy i Kopernik budzi się do życia.

Nowym kierownikiem został niedawny vice burmistrz - Piotr Wilk. Zmieniono również szefa marketingu.
Po dwóch tygodniach pracy i rozeznaniu sytuacji, Piotr Wilk obiecuje duże zmiany w funkcjonowaniu
tego ładnego obiektu. Do lata, będą wynajęte i zagospodarowane wszystkie powierzchnie w obiekcie.

Kopernik ma się stać centrum kulturalnym dla mieszkańców. Będą się tu odbywały imprezy kulturalne
organizowane przez lokalne towarzystwa.

Negocjowane są warunki cyklicznych spotkań na żywo w Koperniku przed kamerami Telewizji Kablowej Kwidzyn.
Będą konkursy dla mieszkańców Kwidzyna. Piotr Wilk obiecuje, że Kopernik zacznie żyć.

Modernizowana też jest strona internetowa Galerii. Będzie interaktywna i prowadzona na bieżąco.

Idąc za ciosem, spytałem go, czy widział by we wnętrzach Kopernika wystawę fotografików kwidzyńskich.
Uwaga KrzaQ, kiedyś dyskutowaliście długo, gdzie można by wystawić Wasze prace, no więc już można.

Nie wiem czy zapał nowego kierownictwa w stu procentach przełoży się na sprawne wykonanie
zaprezentowanych projektów, należy życzyć im szczęścia i wytrwałości.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2007, o 17:33 

oki44 napisał(a):
Nie wiem czy zapał nowego kierownictwa w stu procentach przełoży się na sprawne wykonanie
zaprezentowanych projektów, należy życzyć im szczęścia i wytrwałości.

I kuć żelazo póki gorące... Zanim Kopernik ziewnie i na dobre sie obudzi musimy zebrać się na dobre w zwarty szereg i zorganizować tę wystawę :)
To będzie miłe przebudzenie, już to czuję ...

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2007, o 20:10 

O wystawie prac forumowych fotografów myślałam od początku, kiedy tylko pojawiłam się na forum.... Trzeba te Wasze piękne fotki wyciągnąć na światło dzienne....
Możę kiedyś też uda mi sie do tego przyczynić ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2007, o 22:26 

jeny byłoby super gdyby wystawa wypaliła.... i naprawde Kopernik by zabłysnął ;)

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2007, o 11:28 

Najwyższy czas, aby Kopernik przestał stać w miejscu i ruszył naprzód ku świetlanej przyszłości (miejmy nadzieję). Od jakiegoś czasu totalnie nic się nie działo (czy to w samym centrum, czy to na stronie www.galeriakopernik.pl ). Bardzo dobrze, że postanowiono wreszcie wziąć się za stronę internetową. Bo ile można patrzeć na to samo. Denerwuje mnie, że w sekcji „gorące informacje” są już bardzo stare informacje (one już nie są gorące, a bardzo zimne ;-)). To tylko udowadnia jak bardzo wieje nudą. Ostatnio na stronie można znaleźć zmieniony plan centrum (co prawda gdzie niegdzie są drobne błędy, ale już nie będę się czepiał szczegółów - grunt, że wszystko zmierza w dobrym kierunku). Fajnie, że będzie więcej „imprez”. Będzie super jak wypali wystawa fotograficzna. Im więcej tego typu akcji tym lepiej. Bo w ten sposób CH Kopernik ma szansę stać się kolejnym miejscem kultury, a nie tylko handlu. Oby nowe kierownictwo ruszyło na dobre wstrzymanego Kopernika. Czego wszystkim mocno życzę.

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2007, o 16:30 

Ja również życzę aby nowemu kierownictwu CH Kopernik udało się zrealizować i wdrożyć nowe projekty promowania tego obiektu.

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, o 12:17 
Zbanowany

odnośnie Kopernika, mieszkam zaraz obok i oto moje spostrzeżenia:

Odwiedziłem ostatnio te "Centrum Handlowe" po pół rocznej absencji i:

- Ewa - coraz mniejsza, coraz mniej towaru, a wchodząc w dresach nadal masz "miłą obsługę" traktującą Cię jak złodzieja którego trzeba bacznie obserwować ;) Nie wspomnę już o "dyskretnym przypominaniu o koszyku - potrafią człowieka zrazić.

- Rossman - włożyłem kartę z telefonu do "foto kiosku" i usiłowałem cokolwiek wydrukować, ale... jakoś nie potrafię przeglądać zdjęć gdy na plecach wisi mi grupka chłopców na wagarach, którzy zamiast zająć się nauką bacznie studiują zawartość mojej karty, gdy zwróciłem im raz czy dwa razy uwagę, aby - zajęli się swoimi sprawami - zostałem zbesztany przez panią ekspedientkę (:)), a co oni panu przeszkadzają? przecież tylko patrzą. podziękowałem.

- Empik - to samo co zawsze w empikach - tylko ten jakiś taki mikroskopijny - moim zdaniem chyba Kwidzyn zbytnio się pośpieszył. Tutaj muszę polecić księgarnię na rogu Chopina i Kopernika - chyba Matras - maleńka, ale jest wszystko czego potrzebuję, a jeśli nie ma to dowiozą góra w dwa dni - Moim zdaniem to właśnie takie sieci księgarniane mają przyszłość. Pomijam tutaj ceny książek - w Polsce nadal stosowane są ceny zaporowe dla większości pozycji.

- wchodzimy piętro wyżej
- jakaś kawiarnia - nie wiem, nie mam zdania, ale rodzinka twierdzi, że lody były smaczne.

- sklep z odzieżą dla dzieci - OMG - To już dla mnie istna Hydrozagadka - rękawiczki dla małego - coś około 35 zł - 10ε - jakieś wielkiej strasznie modnej marki - niestety nie znam, jakościowo też wyglądały jakoś tak mało apetycznie, a już na pewno nie warte swojej ceny. Nie rozumiem jak to jest, że w Kwidzynie płacisz krocie za "markę", której nikt poza pracownikami nie zna. podziękowałem...

- Salon Orange - wszedłem prawdę mówiąc jedynie z ciekawości - ale będąc tam około 2 minut jedyne co usłyszałem to jakiś "bełkot" - plotki, pracownicy, zero zainteresowania klientem - idziemy dalej.

- "Nike Puma" - bieliznę opuściłem ;) - jakie są buty - Allegro - jakie są ceny? Harrods, zastanawiam się jak takie sklepy funkcjonują?

wszedłem jeszcze do "Roszaka", obejrzałem i poszedłem dalej. Na dole spotkałem jeszcze bankomat i pokierowałem się w stronę domu.

A tak już zupełnie na marginesie - Przyjeżdżając do Kwidzyna miałem zamiar zrobić trochę zakupów - podobno jest tanio ;) - Co okazało się na miejscu? Cenami polska już dawno dorównała do UE - większość rzeczy które planowałem zakupić kosztowały tyle samo, jeśli nie więcej niż tutaj. Nie rozumiem, jak to wszystko funkcjonuje - ludzie zarabiają w złotówkach a płacą w Euro? W każdym razie pozdrawiam kwidzyńskich przedsiębiorców - Faktycznie sytuacja w kraju się poprawia i nikt na pewno nie myśli o emigracji. Kolejna rzecz która mnie zastanawia - Dlaczego my - Kwidzyniacy tak bardzo chcemy być Wielkim miastem?

Cytuj:
" ...Wprawdzie Kwidzyn nie jest dużym miastem, ale mieszkający tu ludzie mają wielkomiejską mentalność,..."

Moim zdaniem cały urok Kwidzyna polega waśnie na tym, że to małe (średnie?) miasto. Bez Empików na siłę, bez wielkomiejskiej mentalności. Kwidzyn jest miastem urokliwym, ale jeśli coś go psuje to waśnie te wielkomiejskie aspiracje. Wiele inicjatyw w mieście ma charakter - "a co, nie stać nas?", sztuka dla sztuki, tworzenie na siłę wielkich akcji które z zewnątrz niestety wyglądają jak rosyjskie clipy video - niby włożono w nie mnóstwo pieniędzy, ale i tak zastanawiasz się, czy oni tak na poważnie, czy to zamierzona farsa ;) Właśnie przez takie podejście władz miasta - i sporej części mieszkańców Kwidzyn dużo traci. Gdzieś ostatnio czytałem coś o rozwoju gospodarczym polski i statystykach, ktoś świetnie zauważył, że statystycznie jak wyjdziesz z psem na spacer to macie 3 nogi ;) Kwidzyn w statystykach wygląda świetnie, szkoły, uczelnia (uczelnie ?), przemysł, mnóstwo pracy, dobra infrastruktura itp - nawet mamy MZK - a jak wygląda rzeczywistość - chyba każdy wie kto spędził w Kwidzynie więcej niż dwa dni. Jeśli nasze władze nadal będą uprawiać propagandę sukcesu a miejscowa prasa ( słowo chyba ciut na wyrost ) zachowywała sie jak Towarzystwo wzajemnej adoracji to nic w tym mieście sie nie zmieni, ciągle dojazd do gdańska będzie nam zabierał tyle czasu, ciągle będziemy tam jeździć na zakupy - bo choćby buty - inwestując w paliwo i czas na dojazd nadal po zakupie zostanie nam parę groszy w kieszeni w porównaniu do cen kwidzyńskich. I nie zmieni tego nawet najlepiej prowadzone Centrum Handlowe Kopernik.

oj, wyrzuciłem co mi leżało na wątrobie.

pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, o 12:24 

magzeust napisał(a):
obejrzałem i poszedłem dalej

A wychodząc nie potknąłeś się czasem o naszą wystawę? :-D

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, o 13:22 
Zbanowany

Nie, wystawę znam jedynie z tego forum, byłem w Kwidzynie 3.11 - 10.11, więc z tego co się orientuję jakiś miesiąc przed wystawą.

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, o 15:30 

Ilu jest takich którym zanim wyjechali za granicę taki na przykład Kopernik nie przeszkadzał?! No ale naoglądali się Wielkiego Swiata i teraz wymagania rosną. Jak pewnie robisz zakupy Chłopie w Primarku alb innym ...Spencer'ze, zawsze Ci będzie drogo. Następnym razem idź na targowisko miejskie i też będziesz miał tanio. Ok ceny markowych rzeczy są wysokie ale producent sprzedaje je wszystkim powiedzmy po równo. Tylko Polacy za mało zarabiają. Są tacy których stać na więcej i dla nich też powinny być sklepy. Ciekawe czy w Irlandii byłeś np. w sklepie Dove Hill gdzie hohla kosztuje od €80 w górę, a bombka na choinkę w promocji €16 za sztukę. Co powiesz na to?
No już chyba rękawiczki dla dziecka za €10 nie są aż takim wydatkiem żeby nie kupić ich dla pociechy...
A co do np. Ewy to takich w dresach choć i w wytwornych garsonkach którzy naprawdę kradną są dziesiątki. Pracownicy prowadzą swego rodzaju prewencję. Ja też miałem pracownika który mnie okradł na duże a dla Ciebie wielkie pieniądze. Więc od tamtej pory bardziej zwracam uwagę na zachowania ludzi

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, o 16:07 
Przyjaciel forum

magzeust napisał(a):
Właśnie przez takie podejście władz miasta - i sporej części mieszkańców Kwidzyn dużo traci.

Czy wladze miasta maja udzialy w Koperniku?
Wydaje mi sie ze przesadzasz. Rynek to zweryfikuje. Jesli faktycznie ceny sa tak wysokie to ludzie pojda kupowac gdzies indziej i Kopernik opustoszeje i budynek przejmie biedronka :)
Poza tym jednym centrum jest jeszcze kilka innych i cala masa sklepow i sklepikow, gdzie ceny sa dostosowane do mniej zamoznych klientow.
Wyluzuj chlopie :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, o 16:07 

na II pietro nie miales juz chyba sił, wiec na pyszne naleśniki nie poszedłeś ;)

magzeust napisał(a):
Przyjeżdżając do Kwidzyna miałem zamiar zrobić trochę zakupów - podobno jest tanio

ja nie słyszałam aby Kwidzyn był tanim miastem... skad ty masz takie wiadomosci? ;)

kadzimiedz napisał(a):
Jak pewnie robisz zakupy Chłopie w Primarku alb innym ...Spencer'ze, zawsze Ci będzie drogo.

to jest prawda, tylko trzeba sie zastanowic jeszcze czy kupujac towar stawiamy na jakosc czy cene...

Ostatnio edytowano 4 stycznia 2008, o 08:29 przez dzajant, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 09:26 

Myślę czytając wszytko powyżej, że trzeba wysnuć taką to oto konkluzję - Centrum handlowe Galeria Kopernik jest jak najbardziej O.K. - namiastka dla wielu zwykłych "ludzików" czegoś droższego a i może (choć zwykle bywa inaczej) lepszego..........??? Jest jedną z ostoi ludzi z minionej epoki (myślę tu o tzw. kierujących) -- i już słyszę i widzę wielki KRZYK. Gdzieś w końcu muszą się dalej zrealizować.
Panowie i panie bez obrazy - dlaczego zawsze tak jest że "władzę" spotyka się wszędzie - w urzędzie i wręcz wszędzie.

Tylko prawda - pozdrawiam,

RESTART :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, o 10:51 
Przyjaciel forum

restart napisał(a):
- dlaczego zawsze tak jest że "władzę" spotyka się wszędzie - w urzędzie i wręcz wszędzie.

Ty się człowieku ciesz, bo ja ją spotykam nawet w domu i we własnym łóżku :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, o 07:14 

Darek napisał(a):
Ty się człowieku ciesz, bo ja ją spotykam nawet w domu i we własnym łóżku

Darek to aż tak źle? :grin:

Przyjaciel: nadal wierzy w Ciebie choć już nikt inny nie wierzy, łącznie z Tobą samym, słucha, chociaż słuchał to już wiele razy, jest przy Tobie, gdy Ci się nie układa i nigdy nie mówi: 'A nie mówiłem?', pomaga Ci pozbierać i skleić to, co stłukłeś

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1