Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: KUPNO APARATU
PostNapisane: 18 stycznia 2011, o 22:48 

Już napisałem co chciałem przekazać ,teraz bez teorii i ubierania w słówka ... fajnie mieć mały podręczny zgrabny aparacik kieszonkowy ,a po drugie lustrzanki tak potaniały o czym pisałem ,że polecał bym zamiast kompaktu lustrzankę ,a cena ? To nie zakup na rok czy dwa ... i nie jestem sprzedawcą :) po prostu tak uważam ,ale każdy oczywiście zrobi tak jak uważa . pozdrawiam ...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 stycznia 2011, o 23:42 

A ja uważam, że jeśli ktoś nie interesuję się fotografią i go to niekręci to po co wydawać tyle pieniędzy na lustro? Żeby się pochwalić przed innymi czy jak? Bo nie rozumiem za bardzo. Ok, wiadomo, że jakościowo zdjęcia z lustra są lepsze, ale jak będziemy z aparatu korzystać tylko, żeby sobie popstrykać zdjęcia na wycieczce, czy czasami jakieś portrety, to na prawdę nie wiem czy jest sens wydać 2 razy więcej pieniędzy. Poza tym ze standardowym obiektywem z zestawu nie poszalejemy sobie i bardzo często będzie nam brakować ogniskowej, a po drugie jeśli chcemy większy zoom to dochodzą dodatkowe koszta za obiektyw. Więc się pytam po co kupować lustro, skoro to nie jest(?) zapalony fotoamator, no i do 1000 lustrzanki nie znajdziemy.
Jeśli ktoś ma pieniądze i chce je wydać na (nie ukrywajmy ciężkie w porównaniu do kieszonkowych kompaktów) lustro to czemu nie. Ale jak fundusze są ograniczone to nie ma sensu nawet proponować czy namawiać :) Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć :P A z dostępnego 1000 zł nie zrobi się nagle 3000 ;)

PostNapisane: 19 stycznia 2011, o 10:38 
Przyjaciel forum

ilh_ac napisał(a):
A ja uważam, że jeśli ktoś nie interesuję się fotografią i go to niekręci to po co wydawać tyle pieniędzy na lustro?

Młoda osoba i taka spostrzegawczość :!: niewielu się do tego przyzna, choć ja ze swojej ponad czterdziestoletniej praktyki fotoamatora, znam tysiące takich osób :D :D :D

PostNapisane: 19 stycznia 2011, o 21:57 

Dziękuję jeszcze raz wszystkim za porady. Czytam bardzo uważnie je wszystkie, ale niestety nie mam tyle kasy na lustro ( a wiem, że są lepsze od kompaktów ) a z drugiej strony nie chcę kupować aparatu którego możliwości w pełni nie będę mógł ( lub umiał ) wykorzystać. Potrzebny mi aparat który mnie nie zawiedzie w każdej sytuacji. Mam w pracy zwykły kompakt Panasonica, nie pamiętam modelu, niby fajny i kieszonkowy, ale co z tego jak w nocy lub wieczorem nie daje sobie rady. Zdjęcia są nie wyraźne i przede wszystkim ciemne i właśnie takiej sytuacji chcę uniknąć. Robić zdjęcia takim czymś na imprezce wieczorem to koszmar, a później tylko nerwy i niezadowolenie z wykonanych zdjęć i z "aparatu". A przecież kasa nie leży na ulicy i nawet wydane źle te niby tylko 500 zł potem daje nieźle po bańce :D . Myślę, że aparat który polecił mi pan Darek spełni wszystkie moje oczekiwania tym bardziej, że można dołączyć do niego dodatkową lampę. :!:

PostNapisane: 20 stycznia 2011, o 09:55 

Bardzo dobry wybór :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1