Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 20:34 
Przyjaciel forum

magzeust, Jeden link nie działa. Zdjęcie "Noc listopadowa" to jak dla mnie rewelacja... Nawet jeśli w 80% jest z fotoszopy.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 20:37 
Zbanowany

electro_nick napisał(a):
Nawet jeśli w 80% jest z fotoszopy.
Najlepsze jest to, że PS to naprawdę w większości kadrowanie lub HDR - ale rzadko kiedy - koleś ma po prostu dobre oko, wyczucie czasu i świetnie zna aparat potrafiąc wycisnąć z niego maksimum.
Na końcu dodałem link do jego galerii na FR - pooglądaj sobie poczytaj komentarze i opisy - szczęka opada.
pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 20:45 
Przyjaciel forum

magzeust napisał(a):
Najlepsze jest to, że PS to naprawdę w większości kadrowanie lub HDR - ale rzadko kiedy - koleś ma po prostu dobre oko, wyczucie czasu i świetnie zna aparat potrafiąc wycisnąć z niego maksimum.

Takich ludzi szczerze podziwiam. Jeśli chodzi o fotografię to teraz można dosłownie z g... bat ukręcić, a prawdziwa technika i doświadczenie ginie w odmętach "mainstreamu"

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 21:14 
Przyjaciel forum

magzeust napisał(a):
Najlepsze jest to, że PS to naprawdę w większości kadrowanie lub HDR

i zdjęcia robione tylko w rawach, a wiadomo, że jak dobrze wywołasz rawa to potem PS'a tylko do kadrowania można użyć ;)

Zdjęcia naprawdę fajne :) ale widziałem już, nawet na e-kwidzyn podobne, albo i lepsze :D

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 21:16 
Przyjaciel forum

drosik napisał(a):
ale widziałem już, nawet na e-kwidzyn podobne, albo i lepsze :D

To były pewnie magzeusta :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 21:31 
Przyjaciel forum

Darek napisał(a):
rosik napisał/a:
ale widziałem już, nawet na e-kwidzyn podobne, albo i lepsze :D

Proszę. Przestańcie. Nie o to już w tym chodzi. Przeczytajcie sobie podpis Porcellusa i tyle. Albo dajcie mi jakieś tabletki na znieczulenie...

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 21:33 
witam was wszystkich ...

takich kręconych zdjęć jest od metra teraz pytanie czy zdjęcie powinno być ps'owane czy nie ??? jak dla mnie - to zupełnie bez znaczenia - ja robię swoje i kilka zdjęć moich się wszystkim podoba - to ze moje wypowiedzi i ja się nie podobam - to inna sprawa ....

a jesli ktoś mówi ze np:
http://foto.recenzja.pl/pazdziernikowo_ ... 94d996.jpg

to zdjęcie nie było kręcone - to padnę ze śmiechu ...

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 21:35 
Przyjaciel forum

DAAD,
Przykro mi, ale nie... :twisted: chociaż jego np Ciągle to samo zrobiła by pewnie furorę na innych galeriach, tylko my tacy ignoranci jesteśmy...

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 21:44 
Przyjaciel forum

wojteh, drosik, róbmy swoje, my kochamy fotografować nie dla spektakularnego sukcesu, ale dla samych siebie i nas to kręci.
Bo jak zdarzy sie odwrotnie, to już fotoamatorami być przestaniemy :-/

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 21:48 
a chcecie znać moje marzenia ????

zerknijcie na to:

http://photo.net/photodb/member-photos? ... id=6743145

nie obchodzi mnie co i jak było w ps - acle chciałbym by zdjęcie normalnych rzeczy było takim nienormalnym opowiadaniem

zapraszam

aaaaa

co innego jest fotografia sportowa i reportaż ....

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 21:54 

wojteh napisał(a):
zerknijcie na to

wojteh, to już nie są zdjęcia - to jest sztuka przez duże S, umieć tak opowiadać... Nie znam nikogo kto tak obrazuje normalność :shock: :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 22:05 
Zbanowany

drosik napisał(a):
i zdjęcia robione tylko w rawach, a wiadomo, że jak dobrze wywołasz rawa to potem PS'a tylko do kadrowania można użyć ;)
Jasne, że RAW ale chyba o to chodzi, żeby dobrze tego rawa wywołać.
drosik napisał(a):
Zdjęcia naprawdę fajne :) ale widziałem już, nawet na e-kwidzyn podobne, albo i lepsze :D
Podobne, lepsze... podobne - na pewno - jest kilka osób które naprawdę prezentują wysoki poziom i czasem szczęka opada - lepsze - kwestia odbioru - kilka na pewno. Ale pokazałem zdjęcia zupy nie po to, żeby pokazać jaka to "galeria.kwidzyn" jest słaba tylko żeby pokazać kilka zdjęć człowieka które wie o co w tym wszystkim chodzi. Kilka razy pojawiły się oskarżenia o "kółku wzajemnej adoracji" - Drosik - właśnie takimi tekstami umacniasz to przekonanie.
Darek napisał(a):
To pewnie potwierdzenie ostatniego zdania skierowanego do Drosika. Zamiast po prostu obejrzeć zdjęcia i ewentualnie podzielić się spostrzeżeniami zaraz odbieracie to jako atak na siebie i uciekacie w jakieś absurdalne porównania.
@wojteh, Większość Twoich zdjęć prezentuje bardo wysoki poziom, są lepsze, gorsze, ale ogólnie trzymasz poziom, czy zdjęcie jest "dłubane" czy nie - liczy się efekt a jemu akurat wychodzi to rewelacyjnie to właśnie chciałem pokazać.
wojteh napisał(a):
ja robię swoje i kilka zdjęć moich się wszystkim podoba - to ze moje wypowiedzi i ja się nie podobam - to inna sprawa ....
fakt, to już zupełnie inna sprawa, ale przyznasz, że zupełnie inaczej brzmią słowa krytyki ze strony człowieka który cokolwiek ma pojęcie i co rusz udowadnia to pokazując kolejne zdjęcia będące daleko poza zasięgiem 95% innych użytkowników danej galerii, a inaczej wszechwiedzącego mentora który póki co jedynie teoretyzuje co i rusz wstawiając jakieś gnioty które wyglądają jak zupełnie przypadkowe "auto migawki". Przy każdym nocnym zdjęciu krytykuje WB etc a później pokazuje zdjęcie w którym żółte barwy zasłania sepią. Teoretyzować każdy potrafi ale niewielu potrafi poprzeć to praktyką - Ty akurat pokazujesz że potrafisz, dość często. Daad, darek - nie dość, że każdego poucza (prócz siebie) to jeszcze każde inne zdjęcia odbiera jak złośliwości skierowane pod jego adresem.
drosik napisał(a):
innych galeriach, tylko my tacy ignoranci jesteśmy...
Drosik - radzę jednak poczytać ze zrozumieniem pierwszego posta z Zupą w tle - skierowanego poniekąd do Punky`ego - chciałem pokazać dobre zdjęcia a Wy usilnie próbujecie udowodnić, że też potraficie takie robić (sic!)?

wojteh napisał(a):
zerknijcie na to:
- faktycznie, rewelacja!

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 22:23 
zgadzam się ze galeria na e-kwidzyn jest słaba ... nawet bardzo ... ale ja tez w tym uczestniczę - wystawiając tu zdjęcia

chciałbym w jakimś stopniu zdjęcia były weryfikowane

http://galeria.e-kwidzyn.pl/displayimag ... t=0&pos=66

by nie było już w galerii takich zdjęć .... bo to jest tragedia .....

druga sprawa to ze nieraz faktem są dziwne komenty pod zdjęciami - mi nieraz zal opisywać niektóre zdjęcia wiec pisze jednym słowem ....

a pod moimi .... nieraz komentarz jest tak kosmiczny .... ktoś zupełnie nie ma pojecia o czym mówi - dlatego tak reaguję - np. zdjęcia sportowe

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 23:08 
Zbanowany

Weryfikowane chyba są - wrzuciłem z wycieczki do Trim 6 zdjęć - ukazało się jedno - wg mnie najsłabsze ;) Nie miałbym nic przeciw gdyby w tym samym czasie nie pojawiały się "drabiny" i inne dzieła Ich1 - moje zdjęcia nie są na wysokim poziomie ( nie wspominając nawet o próbach porównania do wyżej wymienianych w tym wątku), ale ośmielę się stwierdzić, że nie da ich się porównać do tych drabin, reklam i parkingów ww. A tutaj kilka z moich "ulubionych" losowo wybranych z galerii:

http://galeria.e-kwidzyn.pl/displayimag ... =0&pos=208
http://galeria.e-kwidzyn.pl/displayimag ... =0&pos=124
http://galeria.e-kwidzyn.pl/displayimag ... =0&pos=220
http://galeria.e-kwidzyn.pl/displayimag ... =0&pos=731
http://galeria.e-kwidzyn.pl/displayimag ... =0&pos=733
http://galeria.e-kwidzyn.pl/displayimag ... =0&pos=717
http://galeria.e-kwidzyn.pl/displayimag ... =0&pos=684

Wybierając sugerowałem się jedynie obrazem nie zwracając uwagi na autora - da się zauważyć przewagę jednego czy dwóch imion... o ile jeden z nich nie ma idiotycznych komentarzy to drugi konkurencję pozostawia daleko w tyle.

Zresztą - cała ta rozmowa jest bez większego sensu - chodziło jedynie o pokazanie kilku ciekawych zdjęć.

i dodam jeszcze fajne zdjęcie które bardzo mi się spodobało podczas przeglądania ww Photo.net
Obrazek
Ja bym je zatytułował "Saldos" :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2008, o 23:12 
Przyjaciel forum

magzeust napisał(a):
Zresztą - cała ta rozmowa jest bez większego sensu

To już Twoja cecha wrodzona - bo chyba nie nabyta bo niby od jakiego stworzenia :?: :grinka: :grinka: :grinka:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1