Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Dni Powiatu/Dni Ryjewa 2008 - sobota
PostNapisane: 29 czerwca 2008, o 16:26 

Trafiłem nieco przypadkowo na dni Ryjewa połączone z dniami powiatu. Do Ryjewa lubię jeździć, szczególnie na tamtejsze imprezy plenerowe :) bardzo miło wspominam koncert Iry z przed kilku lat :P

Tym razem organizacyjnie też bardzo miło, pomimo mniejszych nakładów niż dni Kwidzyna to subiektywnie stwierdzam że wyszło to znacznie lepiej, nawet bez porównania :) Kwidzyn może się uczyć od Ryjewa jak organizować imprezy :)

Pełna kultura w trakcie imprezy, ludzie bardzo przyjaźni i gościnni, browar i catering jak trzeba więc bawić się ile sił :)

Mój pobyt w Ryjewie zaczął się od meczu "Polska" - "Niemcy" czyli Ryjewo (radni i inni przedstawiciele) vs Rada Powiatu wraz z gośćmi z zaprzyjaźnionego Landkreis-Osterholz.

[center]Obrazek

Obrazek

Obrazek
jak widać gra była zacięta

Obrazek
"Niemiecka" obrona robiła co mogła

Obrazek
Doping naszej reprezentacji większy

Obrazek
Efekty do przewidzenia (bramkarz "Niemieckiej" drużyny) po wbitym golu wynik 2:1

Obrazek
Fanki szalały, jedna z nich w amoku wpadła na boisko

Obrazek
"No to pozamiatane ..." .. trzecia bramka dla naszych przesądziła sprawę.
Bramkarz stracił nadzieję.
[/center]

Wynik spotkania 3:1 dla Nas!! :)

Po meczu w pozytywnej atmosferze czas na nieco kultury.

Na początek występ dziewczyn z Elbląga proszę mi wybaczyć ale nie mam pamięci do imion i nazw więc nie napiszę kim są dziewczyny ale śpiewały nie najgorzej (krytykiem muzycznym też nie jestem więc opinia czysto subiektywna).

[center]Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wierny fan

Obrazek
Jak widać można też łączyć przyjemne z pożytecznym
[/center]

Potem był występ dziewczyn z Ryjewa, bardzo miłe głosy :) nazwy tego duetu też nie pamiętam ale coś jak "rajstopy" :) albo coś mi się w głowie przestawiło.

[center]Obrazek

Obrazek

Obrazek[/center]

Po występie dziewczyn na scenie pojawił się Bogusław Mec, starsza część publiczności ożywiła się i aktywnie uczestniczyła w występie. Młodszym też się podobało.

[center]Obrazek

Obrazek

Obrazek
Po występie liczni fani dostali autografy i mogli chwilę porozmawiać z artystą

Obrazek[/center]

Nadszedł czas na szybki powrót do Kwidzyna, podczas nieobecności na scenie zagrała grupa Manchester z Torunia. Po ponownej wizycie słyszałem ostatnie dwa kawałki chłopaków, grali nieźle.

Godzina 20.30 występ pierwszej gwiazdy "Róże Europy". Był to mój główny cel wizyty w Ryjewie, miłe wspomnienia po koncercie Iry niestety nie zostały powtórzone. Generalnie wrażenie odniosłem takie "przyjechali, zagrali i do domu" zero interakcji z publicznością, zero emocji. Oczywiście ludzi jak i jak bawiłem się ok ale na koncertach oczekuję czegoś więcej niż tylko samej muzyki, tu pełnej atmosfery zabrakło.

[center]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/center]

Po koncercie Róż Europy przyszedł czas na główną gwiazdę wieczoru. Golden Life, który przyjechał prosto z ... Prabut :) tak tak tego samego dnia odbywały się dni Prabut i Goldeni tam grali. Szkoda że ustalając terminarz i repertuar nie ma wspólnych ustaleń. Ale nic to. Kiedyś byłem mocno katowany muzycznie przez moją siostrę, wielką fankę Golden Life. Tak na marginesie to pewnie wyszło mi to na zdrowie.

Swoje lata świetności zespół ma już dawno za sobą i wolę ich stare utwory z dwóch pierwszych płyt (Midnight Flowers i Efil Ned Log) ewentualnie jeszcze trzecia płyta "Natura", niż obecną twórczość zespołu.

Tu koncert mnie rozczarował w przeciwieństwie do wcześniejszego występu jaki daly Róże Europy, rozczarowanie było pozytywnie. Nie byłem na dniach Kwidzyna więc nie wiem jak zagrali w Kwidzynie ale w Ryjewie było wszystko co potrzebne, noo może poza kawałkiem "Palec" na który czekałem :) ale i tak zabawa była przednia. Na szczęście nikt nie robił zdjęć publiczności w trakcie koncertu bo mógł by to być kompromitujący materiał dla mnie :D
[center]
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/center]

Dziś rano głowa i nogi bolą czyli znaczy że było dobrze :) Dni Ryjewa po raz kolejny dały radę!! :) do zobaczenia za rok :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2008, o 19:47 

No wczoraj bylo fajnie...
Dzis za oknem biegalo mi stado Szwedow...=]

Tytuł:
PostNapisane: 2 lipca 2008, o 23:37 

Lord, bardzo ładny reportaż od serca. Przy okazji - nie wiem czy wiesz, ale w czerwonym Kurierze zostałeś fanem Meca. Jest tam Twoje zdjęcie. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 3 lipca 2008, o 06:41 

Piotr_J napisał(a):
Przy okazji - nie wiem czy wiesz, ale w czerwonym Kurierze zostałeś fanem Meca.

Ktoś musiał mnie wyręczyć :twisted:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 lipca 2008, o 07:30 

haha no to nieźle :D trzeba się lansić!! :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lipca 2008, o 07:39 
Przyjaciel forum

lord vader napisał(a):
trzeba się lansić!! :lol: :lol: :lol:

Niby tak, ale czy koniecznie z Mecem :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 lipca 2008, o 09:10 

na Golden Life i Różach Europy nikt mi zdjęć nie robił, choć może i lepiej "poprawniej politycznie" :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 lipca 2008, o 21:33 

NO no no.... Dobra reklama dla Ryjewa. No prosze i to mieszkaniec Kwidzyna tak :?: No ladnie, pewnie polowa mieszkancow Ryjewa nie ma takiego zdania jak Ty. Ja jestem z Ryjewa i oczywiscie tez bylam, ale najlepiej mi sie podobalo w sobote. Brawo dla Ciebie za taka opinie! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lipca 2008, o 21:51 

mwn napisał(a):
Ja jestem z Ryjewa

Cytuj:

Możesz się zdecydować skąd jesteś? :-)

Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2008, o 06:53 

A może by tak kawałek tego materiału wraz z "subiektywnymi opiniami" wrzucić na Portal ?

Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2008, o 12:00 

Możesz się zdecydować skąd jesteś?

Czytaj uwaznie! Jest napisane, ze ja jestem z Ryjewa, a zdanie pytajace- "czy to mieszkaniec Kwidzyna?" dotyczy tej osoby co napisala ten artykul!

Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2008, o 13:06 
Zbanowany

Cytuj:

chyba o to mu chodziło...

mwn napisał(a):
No prosze i to mieszkaniec Kwidzyna tak

Swoją drogą dość często da się zauważyć, że zazwyczaj osoby "spoza" Kwidzyna bardzo tego miasta nie lubią i mają jakieś dziwne wyobrażenie o jego mieszkańcach. Nie wiem dlaczego ale spora większość jest święcie przekonana, że nie potrafimy docenić niczego poza własnym podwórkiem, i tutaj zdaje mi się, że jest podobnie co zasugerował powyższy cytat.

Ps.: Swoją drogą - najczęściej narzekają na Kwidzyn Ci przyjezdni którzy w Kwidzynie mieszkają i "poza" na pytanie skąd są - mówią "Kwidzyn". Poznałem niedawno parkę, w rozmowie wyszło, że są z Kwidzyna, gdy ucieszony zapytałem się skąd dokładnie w tym Kwidzynie - okazało się, że ...Prabuty ;) zresztą... miłego dnia.

Strefa czasowa: UTC + 1