Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 marca 2009, o 20:08 

magzeust napisał(a):
Zapewniam Cię, że spora część emigrantów wyjechała zupełnie z innych powodów niż brak pracy w Polsce,

Sporo uciekło przed wymiarem sprawiedliwości......... :grinka:

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 24 marca 2009, o 14:03 

Do poprzedniego wątku - zorientujcie się czym jest marketing terytorialny, a później o nim mówcie, co do gdańska czy Gdyni te miasta wydają grube miliony na promocje i w kraju i za granicą, są to naprawdę kolosalne sumy, poczytajcie o tym a później o tym mówicie. a co do malborka... Ludzie którzy tam mieszkają wypowiadają się że jak jednostkę rozwiążą to Malbork zaorają i zostanie tylko parking pod zamkiem:) to śmieszne ale właśnie usłyszałam takie zdanie. Co do Grudziądza- ludzie, którzy tam mieszkają wypowiadają się - w Grudziądzu nic nie ma u was to chociaż praca jest (otwieranie nowych firm, strefa ekonomiczna na terenie miasta to także zasługa władz inne miasta nie potrafią przyciągnąć klientów) co do gdańska w Gdańsku co jest tańsze?? bo życie jest bardzo drogie, sama zabieram do Olsztyna zakupy zrobione W KWIDZYNIE bo tu za głupi ryż (najtańszy) płace 5zł. Nie wiem co jest tańsze w większych miastach ale napewno nie najpotrzebniejsze rzeczy do życia, może meble można kupić taniej - ale to takie co się po roku rozpadają (AHA jedno nie czytam i nie analizuje tego co pisze, bo nie mam na to czasu, nie nudzi mi się w porównaniu do niektórych).

w Malborku przebywam ostatnio częściej niż w Kwidzynie od jakiś 2,5 roku jestem tam co dwa tygodnie lub częściej także nie piszcie że w Malborku jest coś fajnego, bo oprócz zamku który odwiedza się dwa razy w życiu nic tam nie ma nie ma zbyt szczególnego oprócz śmierdzącej cukrowni koło której jak się przechodzi w wakacje to niedobrze się robi. A promocja miasta ma ma nie tylko poprawić wizerunek miasta, ale i dać coś mieszkańcom (w szczególności).

Ostatnio edytowano 24 marca 2009, o 14:49 przez milkaaa1, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 marca 2009, o 14:37 
Przyjaciel forum

milkaaa1 napisał(a):
(AHA jedno nie czytam i nie analizuje tego co pisze, bo nie mam na to czasu, nie nudzi mi się w porównaniu do niektórych).

Jeżeli brak Ci czasu, zaprzestań pisania to i nasz czas oszczędzisz, usprawiedliwienie na miarę samoobrony albo jeszcze gorzej :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 24 marca 2009, o 16:00 
Przyjaciel forum

milkaaa1 napisał(a):
głupi ryż (najtańszy) płace 5zł.

chyba razem z chińczykiem :D koleżance chyba sie coś nie tak "wciskło" na klawiaturce ;)

milkaaa1 napisał(a):
nie czytam i nie analizuje tego co pisze

nawet odrobinkę :?: a szkoda :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2009, o 22:03 

nie nic mi się na klawiaturze nie wcisnęło na Kortowie za najtańszy ryż jaki znalazłam na półce w Raście zapłaciłam ponad 5zł ostatnio.
aha przesyłam fajny artykuł można poczytać o naszych władzach lokalnych wiele dobrego :)nie żebym stawała po czyjejkolwiek stronie ale Kwidzyn to naprawdę miasto które się wyróżnia na tle innych miast i pisząc tu takie rzeczy mieście i władzach trochę "grzeszycie"
http://www.instytut.info/IIIkonf/refera ... ybicki.pdf
PS! Jeśli szukam informacji wiem jaka jest sytuacja w mieście i jak to wszystko wygląda, pomijając obecny kryzys, to nie mogę bez słowa zgodzić się z tym co piszecie tu o mieście i o władzach, bo widać że nie orientujecie się zbyt dobrze w tym temacie.

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwietnia 2009, o 09:26 

Na Kortowie w Olsztynie ryżu nie kupisz , chyba że dmuchany .

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwietnia 2009, o 10:03 
Zbanowany

milkaaa1 napisał(a):
fajny artykuł można poczytać o naszych władzach lokalnych wiele dobrego :)
dobre.

milkaaa1 napisał(a):
(...)ale Kwidzyn to naprawdę miasto które się wyróżnia na tle innych miast i pisząc tu takie rzeczy mieście i władzach trochę "grzeszycie"

Dokładnie - Kwidzyn się wyróżnia - nikt chyba tego nie neguje, pytanie tylko czy wyróżnia się pozytywnie czy negatywnie - bo w moich oczach - oceniając działania samorządowców i ich "sukcesy" widzę wyraźne równanie w dół! Grzechem jest pisanie własnych obserwacji, czy kalkowanie komunikatów władz - jeśli orientacja w temacie polega na cytowaniu ww to ja chyba wolę pozostać nie zorientowany.
milkaaa1 napisał(a):
PS! Jeśli szukam informacji wiem jaka jest sytuacja w mieście i jak to wszystko wygląda, pomijając obecny kryzys, to nie mogę bez słowa zgodzić się z tym co piszecie tu o mieście i o władzach, bo widać że nie orientujecie się zbyt dobrze w tym temacie.

Wszystko fajnie brzmi - ale powiedz mi proszę, jakie to bezpośrednie efekty odczuwa mieszkaniec tej wspaniałej polityki - tańszy ryż?

milkaaa1 napisał(a):
AHA jedno nie czytam i nie analizuje tego co pisze, bo nie mam na to czasu, nie nudzi mi się w porównaniu do niektórych).

To zdecydowanie najlepszy fragment Twojej wypowiedzi - Czyli co - losowo wciskane klawisze? Nie czytasz i nie analizujesz - więc po co w ogóle rozmawiasz? Czy odpowiedzi także nie czytasz? Jesteś "mistrzem polemiki `09" - Wciąż te same argumenty nijak się mające z odpowiedziami reszty dyskutantów - Nie czytasz, nie słuchasz - "klepiesz swoje" - jeden sukces już jest - przeciwnicy uciekają od dyskusji - bo jaki jest sens pisania, jeśli adwersarz nie czyta i nie analizuje? Jednemu się nudzi i pisze odpowiedzi na temat ( przeczytał i przeanalizował tekst ) - drugi jeszcze nie posiadł tej wydawałoby się podstawowej umiejętności i po prostu wkleja cytaty i linki, zamiast zmusić się do wysiłku polegającego na wysnuciu własnych wniosków. Trzeba było trochę czasu poświęcić i przynajmniej zorientować się o czym piszą poprzednicy. Co robisz na Kortowie? Olsztyn może nie jest znanym Uniwersytetem z kilkusetletnią tradycją, ale na pewno nawet na tych młodych uczelniach jakieś "minimum" obowiązuje - a za takowe uważam - czytanie i świadome pisanie! Żal.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Strefa czasowa: UTC + 1