Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Pożegnanie Lata !
PostNapisane: 15 sierpnia 2013, o 19:32 

może mnie ktoś nakierować na tą imprezę w tym roku ! Nie bardzo mogę znaleźć info :P
podobno impra ma być na że tak powiem naszym osiedlu ! Na terenach " Nad Liwą " ? czy to prawda ???? :?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Porzegnanie Lata !
PostNapisane: 15 sierpnia 2013, o 19:35 

Tak, to prawda. Tereny rekraacyjne "Nad Liwą" to miejsce imprezy 31.08. Od której godziny, nie wiem. Ale jeszcze informacje się pojawią.

Obrazek

Tytuł: Re: Pożegnanie Lata !
PostNapisane: 15 sierpnia 2013, o 20:09 

jeśli to prawda ! czy ? mam pytanie do " organizatorów " ! czy ! po 1 ! biorą na siebie miejsca parkingowe ? bo kierowcy stawiają samochody na keżdym kawałku trawnika nikt nie patrzy czy w prawo czy w lewo ,czy pod blokiem czy na trawniku :P czy po 2 ! wiedzą że ! te ulice są jednokierunkowe ? bo kierowcy którzy tu przyjeżdzają nie bardzo :P czy !!! jak mieszkaniec osiedla chce dojść do klatki , to musi iść po trawniku , albo pomiędzy samochodami stojącymi w prawo,lewo lub popszeg ?
POZDRAWIAM MĄDRE GŁOWY CO MYŚLĄ za mieszkańców !!!
oczywiście chodzi o mieszkańców ulic ! dolna wschodnia i Baczyńskiego dolna !!!

PostNapisane: 15 sierpnia 2013, o 20:30 

Jak raz w roku polawirujesz między tak zaparkowanymi autami to korona Ci nie spadnie ;)
Niestety, mieszkańcy naszego miasta nawet jak do miejsca imprezy mają 300 metrów to pojadą samochodem :572:

PostNapisane: 15 sierpnia 2013, o 20:30 

Nie bardzo rozumiem, czemu organiatorów wziąłeś w cudzysłów. Czyżby byli wirtualni? Do imprezy 2 tygodnie, nic o niej nie wiesz i juz rzucasz oskarżeniami o braku organizacji. Jeśli dobrze kojarzę, to kierowcy sami parkują auta a nie organizatorzy. Przykład? Dziś w Korzeniewie poustawiane zostały znaki zakazu zatrzymywania sie i postoju a kierowcy i tak mieli to w d... Może organizatorzy powinni również zakontraktować oddział drogówki. Może to zrobili a może nie. Nie wiem. Nie jestem organizatorem. Może postawią szlabany przed wjazdem na osiedle podczas imprezy nad Liwą. Może tak a może i nie. Może mieszkańcy nie będą jednak chodzić po trawniku do domu. Może jednak się zdarzyć, że znajdzie się taki co będzie chciał do domu wejść po trawniku. Może tak, może nie. Nie wiem. Ale jedno wiem na pewno.
Zanim napiszę tekst typu
Cytuj:

dowiedziałbym się najpierw jak zostaną wszystkie problemy komunikacyjne rozwiązane. Dopiero wtedy waliłbym
Cytuj:
prawo,lewo lub popszeg
jadem.
Pozdrawiam i życzę choć troszkę optymizmu,
Brzydki brzydal :)
Jeszcze jedno. Informacja o imprezie nie jest zakodowana. Podaję klucz do enigmy jaką jest imreza nad Liwą:
Klucz do Tajemnicy Końca Lata

Obrazek

PostNapisane: 15 sierpnia 2013, o 20:52 

z kadzimiedziem się zgodzę :P ale to nie jest raz w roku :P drugi jest na święcie ziemi :P i trzeci by się znalazł :P

-- 15 sie 2013, 2013 20:03 --

brzydal napisał(a):
Nie bardzo rozumiem, czemu organiatorów wziąłeś w cudzysłów. Czyżby byli wirtualni? Do imprezy 2 tygodnie, nic o niej nie wiesz i juz rzucasz oskarżeniami o braku organizacji. Jeśli dobrze kojarzę, to kierowcy sami parkują auta a nie organizatorzy. Przykład? Dziś w Korzeniewie poustawiane zostały znaki zakazu zatrzymywania sie i postoju a kierowcy i tak mieli to w d... Może organizatorzy powinni również zakontraktować oddział drogówki. Może to zrobili a może nie. Nie wiem. Nie jestem organizatorem. Może postawią szlabany przed wjazdem na osiedle podczas imprezy nad Liwą. Może tak a może i nie. Może mieszkańcy nie będą jednak chodzić po trawniku do domu. Może jednak się zdarzyć, że znajdzie się taki co będzie chciał do domu wejść po trawniku. Może tak, może nie. Nie wiem. Ale jedno wiem na pewno.
Zanim napiszę tekst typu
Cytuj:

dowiedziałbym się najpierw jak zostaną wszystkie problemy komunikacyjne rozwiązane. Dopiero wtedy waliłbym
Cytuj:
prawo,lewo lub popszeg
jadem.
Pozdrawiam i życzę choć troszkę optymizmu,
Brzydki brzydal :)
Jeszcze jedno. Informacja o imprezie nie jest zakodowana. Podaję klucz do enigmy jaką jest imreza nad Liwą:
Klucz do Tajemnicy Końca Lata[/q
jeśli nie rozumiesz brzydal o co chodzi to po jakiego ch...a coś piszesz ?
organizuję od paru już lat zloty i spoty ! wiem co można co nie :P
organizator jest odpowiedzialny za wszystko ! musi przewidzieć każdą sytuację ! on jest odpowiedzialny za każdego uczestnika ! więc jeśli nie bardzo wiesz o co chodzi to mi tu nie pier..... !!!!

PostNapisane: 15 sierpnia 2013, o 21:52 

Chyba nie doczytałeś co pisałem.
Cytuj:
jeśli nie rozumiesz brzydal o co chodzi to po jakiego ch...a coś piszesz ?

Czego nie zrozumiałem? Że pojechałeś po organizatorach o błędy organizacyjne 2 tygodnie przed imprezą? Że kierowcy za dwa tygodnie już parkują samochody na trawnikach? Skąd wiesz jak będzie impreza zorganizowana jeśli nawet nie wiedziałeś gdzie się odbędzie?
Cytuj:
może mnie ktoś nakierować na tą imprezę w tym roku ! Nie bardzo mogę znaleźć info

Następnie, dlaczego pytasz organizatorów przez forum? Organizatorem jest KCK a nie ekwidzyn.
Nie wiesz jak będzie zorganizowany parking a już ustawiasz auta na trawnikach. Jeśli organizujesz imprezy to wiesz, że takie gadanie jak Twoje na łamach forum to nic innego jak kasztanienie. Masz uwagi? Zadzwoń do KCK. Masz obawy? Zadzwoń do KCK. Masz propozycje organizacyjne, chcesz się podzielić niewątpliwym doświadczeniem organizacyjnym? Zadzwoń lub przejdź sie do KCK. Może i "pier...liłem" odpowiadając na poprzedni Twój wpis. Ale szczerze. Czego on dotyczył? I czemu miał służyć? Przepraszam, że przeklnąłem. Nie robię tego zazwyczaj. Ale zacytowałem wypowiedź przedmówcy.
I najważniejsze. Nie zadałeś pytania "po czwarte: Jak wybuchnie pożar to będą zabezpieczone drogi ucieczki?".
Bo "organizatorzy" na pewno o tym zapomnieli tak, jak o jednokierunkowym ruchu na osiedlowych uliczkach.

Obrazek

PostNapisane: 15 sierpnia 2013, o 22:13 

A ja się ciesze że w końcu niech inni się pomęczą z tłumem ludzi i bębnieniem przez cały dzień :D
Piszę tak bo mieszkam przy stadionie i trochę tych imprez nie przespałem.

Strefa czasowa: UTC + 1