Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2009, o 10:55 

stardust napisał(a):
- nie wszyscy wynajmujący czyhają na frajerów !!!

A gdzie jest napisane że WSZYSCY ? ;) :-D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: PO SPOTKANIU W SPRAWIE KUPUJ W KWIDZYNIE
PostNapisane: 20 października 2009, o 15:55 

Witam serdecznie po dłuższej przerwie. Mam wiele do powiedzenia, a niewiele czasu. Mogę powiedzieć, że frekwencja dopisała, byli prawie wszyscy zaproszeni goście. Dyskusja na temat zjawiska była bardzo gorąca, a co najciekawsze większość podzielała Wasze spostrzeżenia. Pani w-ce prezes PBS Anna Baprawska, mówiła o jakości obsługi, wyposażenia i wyglądu wielu naszych sklepów. Wszyscy potwierdzają wysokie ceny najmu lokali. Pan Weryk z UM Kwidzyn działał w sprawie wysokich cen paliw, zgłosił ten fakt do UOKIK. Tak naprawdę to świadomość tego stanu rzeczy mamy wszyscy. Pytanie, czy możemy coś razem zrobić, aby to zmienić? Ja nie będę ukrywał, że dla mnie to potężne wyzwanie i sam nie wiele zdziałam, może poza dobrą promocją AKCJI KUPUJ W KWIDZYNIE, kilkoma "narzędziami, których pomysły podsunęliście także Wy, aby zbadać to zjawisko. Wnioski już można wyciągnąć dlaczego tak jest, ale to my wszyscy KUPUJĄCY, SPRZEDAJĄCY, WYNAJMUJĄCY musimy zadać sobie pytanie
- CZY JESTEM W STANIE COŚ Z TYM ZROBIĆ, ABY NIE MIESZKAĆ W PRZYSZŁOŚCI W SYPIALNI TRÓJMIASTA?
Polecam jutrzejszy Puls Kwidzyna, tam szerzej rozpisano i zilustrowano spotkanie i wypowiedzi gości na ten temat.
POZDRAWIAM GORĄCO

Ostatnio edytowano 20 października 2009, o 15:58 przez siedem, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2009, o 20:25 
Przyjaciel forum

siedem napisał(a):
Polecam jutrzejszy Puls Kwidzyna

a czy można liczyć na tekst na forum :?: czy jesteśmy zmuszeni do kupna tej gazety, aby dowiedzieć się co się działo na spotkaniu i dlaczego nie zostały zaproszone inne media :?:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2009, o 23:02 

W świecie funkcjonuje taka miła zależność, że za tekstami drukowanymi stoją internetowe, obszerniejsze wersje.
Fajnie byłoby móc przeczytać jakąś wyczerpującą, ogólnodostępną relację - nie wszyscy kupują Puls :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, o 00:02 
O ile dobrze zauważyłem to portal kwidzyniacy.pl i Puls Kwidzyn współpracują z sobą w jakimś stopniu. Może tekst pojawi się za jakiś czas na ich stronie

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, o 06:58 

drosik napisał(a):
czy jesteśmy zmuszeni do kupna tej gazety

To jest wkład w akcję. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2009, o 08:44 

drosik napisał(a):
siedem napisał(a):
Polecam jutrzejszy Puls Kwidzyna

a czy można liczyć na tekst na forum :?: czy jesteśmy zmuszeni do kupna tej gazety, aby dowiedzieć się co się działo na spotkaniu i dlaczego nie zostały zaproszone inne media :?:

Nikt was nie zmusza do kupna Pulsu tak jak i kupowania w Kwidzynie, poprostu tam możecie przeczytać więcej, ponieważ ja prowadząc spotkanie nie notowałem tylko zaprosiłem lokalne media, aby to zrobiły za mnie. A jeśli chodzi o inne media, to poprostu nie przyszło mi to do głowy Puls jest kwidzyński, a inne gazety? Ale na naszej stronie jest trochę więcej, a w przyszłym tygodniu będzie obszerny artykuł w bezpłatnej gazecie Nasza Panorama. Pozdrawiam wszystkich.

Wsparcie Powiślańskiej Szkoły Wyższej w Kwidzynie

Mam przyjemność i wielką satysfakcję poinformować Was szanowni forumowicze, że naszą Akcję "Kupuj w Kwidzynie" wesprze Powiślańska Szkoła Wyższa. Dzisiaj spotkałem się z Panią rektor prof. Krystyną Strzała, aby omówić warunki współpracy. Bardzo spodobało się pani profesor to przedsięwzięcie, a sama akcja i zjawisko migracji handlowej będzie poddane pewnego rodzaju badaniom przez powołaną grupę specjalistów, z dziedziny socjologi i marketingu, którzy mają nam pomóc "ogarnąc" to wszystko i spróbować "postawić diagnozę". Może, dzięki takiemu wsparciu znajdziemy jakieś rozwiązania.

Acha, zapomniałbym, nasza strona jest już dostępna na telefonach komórkowych. Można w wyszukiwarce na naszej stronie wpisywać towary , usługi, nazwy firm itd.. i szukać gdzie kupimy taniej. JUŻ NIE MUSIMY MIEĆ PRZY SOBIE ULOTKI CZY LAPTOPA ABY DOWIEDZIEĆ SIĘ GDZIE KUPIMY Z RABATEM U UCZESTNIKÓW AKCJI. P O L E C A M N A K O M Ó R K Ę
Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 21 października 2009, o 20:39 przez siedem, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2009, o 09:52 

siedem napisał(a):
Acha, zapomniałbym, nasza strona jest już dostępna na telefonach komórkowych.

Panie Siedem właściecielu... ja bym polecił kompleksowo uzupełnić najpierw stronę www w zniżki bo spędzanie 6 minut na tej stronie nie oznacza zainteresowania tylko zagubienie.

Dla przykładu klikam na żniżki i firmęJonathan a tu wielke g...o a nie zniżki...

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2009, o 13:00 

Rafikkk napisał(a):
Panie Siedem właściecielu... ja bym polecił kompleksowo uzupełnić najpierw stronę www w zniżki bo spędzanie 6 minut na tej stronie nie oznacza zainteresowania tylko zagubienie.

Dla przykładu klikam na żniżki i firmęJonathan a tu wielke g...o a nie zniżki...

Jakbyś szanowny kolego przeczytał poprzednie posty to byś wiedział , że wielu naszych uczestników ma czas na weryfikację swoich danych, a przede wszystkim ustalenie konkretnych rabatów do czasu emisji KART RABATOWYCH. A jeśli chodzi o czytelność strony i łatwość, czy trudność odczytu treści, to podaj proszę co byś poprawił aby była bardziej czytelna dla każdego tzw. Kowalskiego, a napewno wprowadzimy poprawki.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2009, o 15:45 
Zbanowany

Rafikkk napisał(a):

Cytuj:
od 1000zł - 2000zł rabat -2%

od 2000zł - 3000zł rabat -3%

od 3000zł - 4000zł rabat -4%

od 4000zł - 5000zł rabat -5%

powyżej kwoty 5000 zł - ceny ustalamy indywidualnie.

Rabaty nie dotyczą towaru wyprzedażowego i ofert specjalnych.

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2009, o 20:22 

magzeust napisał(a):
Rafikkk napisał(a):

Cytuj:
od 1000zł - 2000zł rabat -2%

od 2000zł - 3000zł rabat -3%

od 3000zł - 4000zł rabat -4%

od 4000zł - 5000zł rabat -5%

powyżej kwoty 5000 zł - ceny ustalamy indywidualnie.

Rabaty nie dotyczą towaru wyprzedażowego i ofert specjalnych.

Uwierz mi Magzeust... w momencie pisania mojego posta tej informacji na stronie zawartej nie było... to chyba lepiej jako administrator strony wogóle nie zamieszczać danej firmy póki jak to siedem określi "nie określi formy i wysokości zniżki"

takie moje skromne zdanie.

Sama akcja jak najbardziej szczytna i fajnie wykombinowana :) Naprawdę jestem za...ale jak widzę na spotkaniu inauguracyjnym 10 przedsiębiorców i 4 przedstawicieli Panoramy Regionu brzydko mówiąć "Hugo wie po co oni tam są" to mi się śmiesznie robi :) No bo mogę się mylić jeśli są partnerami w akcji...tylko z czym... z Etatem lub Panoramą które nie są wydawane ??

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2009, o 20:35 
Przyjaciel forum

Czy ktoś poparł akcje i kupił Puls Kwidzyna, aby dowiedzieć się czegoś więcej :?:

BTW
jestem ciekaw co ostatnio Pan Sidor robił w Grudziądzu ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2009, o 07:34 

Rafikkk napisał(a):

Sama akcja jak najbardziej szczytna i fajnie wykombinowana :) Naprawdę jestem za...ale jak widzę na spotkaniu inauguracyjnym 10 przedsiębiorców i 4 przedstawicieli Panoramy Regionu brzydko mówiąć "Hugo wie po co oni tam są" to mi się śmiesznie robi :) No bo mogę się mylić jeśli są partnerami w akcji...tylko z czym... z Etatem lub Panoramą które nie są wydawane ??

Nie wiem jak dobrze znasz struktury Stowarzyszenia Nasza Europa, bo ja bardzo dobrze. Tam są tylko dwie osoby z tej organizacji w dodatku są to żony uczestników akcji (Cukiernia Magnolia, Atena Budownictwo), więc proszę cię nie wprowadzaj forumowiczów w błąd i nie rób zamieszania. W czasie wydawania Panoramy, ze Stowarzyszeniem współpracowało wielu ludzi m.in. Studio SIEDEM, mogłeś tam nas widzieć, dlatego takie skojarzenia. Mogę cię zapewnić, że w tym projekcie nie są zaangażowani nawet w 1%. Pozdrawiam Serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2009, o 08:15 

Tak, ja kupiłam. Cała strona gazety poświęcona jest temu zagadnieniu. Spotkanie odbyło się w Maximie. Organizatorem było Studio Siedem. Handlowcy, przedstawiciele Urzędu Pracy, Miasta przedyskutowali temat. Z tego co wyczytałam.... ich rozmowy nie odbiegały od naszej dyskusji, czyli są świadomi tych samych problemów co my kupujący. Czy mają receptę na tę lokalną dolegliwość? Żadnych konkretów. Będą próbowali zmienić mentalność i przyzwyczajenia Kwidzyniaków za sprawą jakiś nieokreślonych "atrakcji". Sklepy i punkty usługowe biorące udział w projekcie będą rozpoznawalne po naklejkach z logo akcji. To tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2009, o 16:01 

Rozumiem, że nie trzeba kupować lokalnej gazety i wszystko (no... prawie wszystko) można załatwić przez internet. Sprawa gustu i własnych predyspozycji. Tak też można, ale nie można pytać się "co ostatnio Pan Sidor robił w Grudziądzu?", bo to jest już naprawdę kwadratura koła.
Chociaż poprosiłem moją Kasię o przypomnienie, kiedy to ostatnio zawitałem do tego "pięknego" miasta. I już wiem. 28 lipca br. przejeżdżałem przez Grudziądz udając się do Berlina (uwaga: tam też przy okazji czynię trochę zakupów!). Więcej nie pamiętam. Amen

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1