Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 12:22 
przebisnieg napisał(a):
Ze to własnie od handlowcow wszystko zależy dlatego własnie Siedem uderza bezpośrednio do nich w sprawie tej akcji.
To dlaczego próbujesz przekonać do akcji potencjalnych klientów? Jeżeli handlowcy będą konkurencyjni do sklepów w innych miastach czy internetowych to niestety Sedem pójdzie z "torbami" :-D

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 12:22 
Przyjaciel forum

przebisnieg,

Ad. 1 mogą ale nie muszą, przeważnie nie muszą :sad:

Ad. 2 może ale z bardzo wielkim znakiem zapytania :sad:

Ad. 3 nie zauważą i nie obniżą ze względu na małą siłę nabywczą mieszkańców :sad:

Punkty logiczne z tym, że we wszystkich występują słowa "może" "można będzie" "może"

Nie jestem przeciwnikiem akcji i odpowiem może, można będzie, może akcja coś zmieni.

W handlu rządzi pieniądz i żadne demagogie nie przeżyją :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 14:14 

MACIEKZB, dlaczego chce przekonać potencjalnych klientów ?proste bo jeżeli przekona sie potencjalnego klienta to idzie on kupuje u nas zwiekszaja sie obroty itd. co z tego ze przekonamy do czegoś handlowcow skoro nie ma klientow?

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 14:31 
przebisnieg napisał(a):
proste bo jeżeli przekona sie potencjalnego klienta to idzie on kupuje u nas zwiekszaja sie obroty itd. co z tego ze przekonamy do czegoś handlowcow skoro nie ma klientow?
Dla mnie jest proste ale w drugą stronę. Jeżeli przekona się handlowców to nie będą nawet musieli reklamować się żeby przyciagnąć klientów. Klient sam ich znajdzie. W toku Twojego rozumowania klient zwiększy obroty handlowców przy okazji zmiejszając zasobnośc swojego portfela. Wybierze zatem tego, u którego zostawi mniej pieniędzy. Dla Ciebie może to jest proste bo masz taki portfel, że nie ma znaczenia za ile kupujesz.

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 14:59 

Tak poważnie myśląc to te 1200 zł można zainwestować w reklamę własnej działalności. Samemu można zrobić karty rabatowe, reklame na bilboardzie i ulotki, myślicie, że to się zmieści w kwocie 1200 zł?

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 15:24 

bylem wczoraj na zakupach w grudziadzu. kilkanascie samochodow pod realem na GKW widzialem.
proponuje porownac w realu ceny zabawek z cenami tych samych zabawek na lokalnym rynku w sklepach zabawkowych.
roznica kilkadziesiat % w dol na korzysc grudziadza.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 15:27 

MACIEKZB, co do sprawy mojego portfela no coz kupuje w kwidzynie bo może akurat mnie nie stać na wyjazdy do innych miast? sprawa grubości portfela nie ma tu az tak duzo do gadania. A teraz sutuacja popatrz przykladowo masz obok siebie 2 sklepy np obuwnicze na jednym widzisz naklejke KUpuj w Kwidzynie na drugim nie. I gdzie idziesz oczywiscie tam gdzie dostaniesz rabat już na poczekaniu. Prawda?

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 15:32 

przebisnieg napisał(a):
A teraz sutuacja popatrz przykladowo masz obok siebie 2 sklepy np obuwnicze na jednym widzisz naklejke KUpuj w Kwidzynie na drugim nie. I gdzie idziesz oczywiscie tam gdzie dostaniesz rabat już na poczekaniu. Prawda?

tzn. minimalnie zmniejszona marze miejscowego handlowca :) ja juz butow w kwidzynie nie kupowalem od 13 lat. a troche ich kazdego roku kupuje.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 15:35 

lakoc, to moze pora zmienic nawyk i chociaz chocby z lokalnego patriotyzmu kupić coś w kwidzynie? :razz:

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 15:37 

nie stac mnie na to, roznice wole wydac na siebie niz dorabiac byyyznesmenow.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 15:38 

przebisnieg napisał(a):
A teraz sutuacja popatrz przykladowo masz obok siebie 2 sklepy np obuwnicze na jednym widzisz naklejke KUpuj w Kwidzynie na drugim nie. I gdzie idziesz oczywiscie tam gdzie dostaniesz rabat już na poczekaniu.

Jak szukam butów to najpierw przejdę większość sklepów obuwniczych i dopiero decyduję się na zakup. Być może w sklepie z naklejką wybrana przeze mnie para butów może kosztować po rabacie więcej niż w sklepie obok. Zły przykład podałaś.

Lakoc też byłem w niedzielę w Grudziądzu i trochę się zastanawiałem czy przekroczyłem granice miasta Kwidzyn, gdyż po drodze mijałem auta z GKW, pod sklepami GKW, McDonaldem to samo.

Dalej życzę powodzenia w akcji.

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 15:40 

lakoc, no wiesz skoro stać Cie na wyjazdy do Grudziadza <gdzie na pewno wydajesz wiecej niż planowaleś> to na pewno Cie stać na zakupy w Kwidzynie.... bez przesady :neutral:

chester, może i masz racje że przykład nie do końca trafny jednakże trzeba przyznać że cenowo buty w Kwidzynskich sklepach stoja tak samo<nie licząc chinczyków i rynku>

I jak na razie akcja sie powodzi ale dzięki za dobre słowo:) :grinka:

Ostatnio edytowano 23 listopada 2009, o 15:54 przez przebisnieg, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Popieram tą akcje!
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 17:14 

No właśnie nie każdego stać na wyjazd na zakupy do większego miasta, jak mam coś do kupienia to kupuje w sklepach kwidzyńskich szukając okazji. Jedynie z większymi zakupami można się wybrać do, np. Grudziądza. To nasz wybór gdzie kupujemy, ale myślę że warto wesprzeć akcje, bo narazie chyba jeszcze nikt nie wymyślił lepszego sposobu, żeby zachęcić handlarzy do obniżenia cen. Żeby to zadziałało jak trzeba będzie potrzebna mobilizacja ludzi i korzystanie z usług firm czy sklepów oznaczonych naklejką.

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 17:17 
Przyjaciel forum

dimples napisał(a):
oznaczonych naklejką.

Kupuj w Kwidzynie - zarabiaj w Londynie :grinka:

Tytuł: Re: Popieram tą akcje!
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 18:42 

dimples napisał(a):
(...)narazie chyba jeszcze nikt nie wymyślił lepszego sposobu, żeby zachęcić handlarzy do obniżenia cen.

To raczej handlarze powinni zachęcać nas, klientów, obniżaniem cen. :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1