Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 18:42 

Cytuj:
lakoc, no wiesz skoro stać Cie na wyjazdy do Grudziadza <gdzie na pewno wydajesz wiecej niż planowaleś> to na pewno Cie stać na zakupy w Kwidzynie.... bez przesady :neutral:

Cena proszku do prania w dużym opakowaniu , w sieciowym sklepie w Grudziądzu wyrównała mi koszt dojazdu .

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 19:07 

Simm napisał(a):
To raczej handlarze powinni zachęcać nas, klientów, obniżaniem cen. :wink:

Niby tak, ale wiesz, jeżeli będziemy wiecznie czekać na "pierwszy krok" to sytuacja się nie zmieni. A poza tym moim zdaniem ta akcja (przede wszystkim my) może przycisnąć tych, którzy nie chcą obniżyć cen i wręcz zmusić do bycia konkurencyjnym albo do splajtowania. Mam tylko nadzieję, że efekt nie będzie tak że wszyscy handlowcy się przyłączą do akcji, bo wtedy to straci sens. Powinien być ograniczony czas przystępowania do akcji.

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 22:37 

siedem napisał(a):
Tak w Kwidzyńskim Drukekspresie.

I chwała Wam za to! Przez chwilę miałem nieczyste myśli, że ta opłata zostanie wyprowadzona gdzieś na zewnątrz.

Całej akcji nie będę oceniał, bo za dużo wiem o pracy w handlu. Dodam tylko, że nie jest to pierwsza karta rabatowa w Kwidzynie. Poprzednie zginęły w niepamięci kupujących.

11 lat w handlu nauczyło mnie, że każdy handlowiec stosuje tricki marketingowe jako element swojej działalności. Pytanie tylko czy wszystkie tricki są trafione. Czas pokaże.

PS. Zapomniałem zapytać o jeszcze jedną rzecz. Ile trzeba zapłacić Urzędowi Miejskiemu za reklamowanie na stronie internetowej bądź co bądź komercyjnej akcji dotyczącej niewielkiego odsetka kwidzyńskich firm? I nie jest to złośliwe pytanie, po prostu zastanawia mnie mechanizm działania w takich przypadkach.

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 23:07 

Piszecie tu, ze jak kogos stac na wyjazd po zakupy do wiekszego miasta to stac tez na zakupy w Kwidzynie... nie pojmuje takiego rozumowania... mnie absolutnie nie stac na zakupy w Kwidzynie... zyje z kredytem hipotecznym i nie tylko... potrzebuje kupic sobie kozaczki i plaszcz na zime... pochodzilam po kwidzynie i ceny zwalily mnie z nog... pomyslalm sobie, ze przeczekam miesiac troszke doloze i pojade dalej to kupic... doloze moze tylko troszke a moze i nie ale nie bede miala czegos od chinczykow po chorej cenie.. a napewno skorzane obuwie po rozsadnej cenie... nie to co u nas.. slaba jakos i wygorowana cena...

przebisnieg, a Ty co tak zachwalasz ta nie majaca szans powodzenia akcje?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 07:18 
Przyjaciel forum

Simm napisał(a):
To raczej handlarze powinni zachęcać nas, klientów, obniżaniem cen.

Ale po co??? Lepiej zorganizować akcję, wmówić nam, że to wina klientów, dodać kilka haseł o lokalnym patriotyźmie i czekać. A jak klienci się w końcu nawrócą i zaczną dużo, bardzo dużo kupować to może ceny obniżą a i tak będą do przodu.
Nie należe do ludzi z serii zakupoholików, nie muszę kilka godzin dziennie spędzić chodząc po sklepach (w których i tak nic nie ma) i dlatego hołduje tej samej zasadzie co Darek - "KUPUJ W NECIE".

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 09:20 

Hopeczka, ta akcja ma powodzenie wystarczy spojrzec na strone Kupuj w Kwidzynie zobacz ile juz firm do niej sie przyłączyło. Tak sama karta rabatowa zaczyna działac. Sama ostatnio korzystałam z niej w jednym ze sklepów. I nie można odrazu zakładac na starcie że akcja sie nie powiedzie bo z takim podejsciem Nic sie nie osiągnie.

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 09:24 

przebisnieg, ta akcja to tylko hasła i jakaś karta rabatowa, która i tak nie jest opłacalna bo po upuście i tak jest drogo...
reflexes napisał(a):
Lepiej zorganizować akcję, wmówić nam, że to wina klientów, dodać kilka haseł o lokalnym patriotyzmie i czekać. A jak klienci się w końcu nawrócą i zaczną dużo, bardzo dużo kupować to może ceny obniżą a i tak będą do przodu.

jak widać nie tylko ja to negatywnie widzę
zamiast nas, kupujących przekonywać idź dyskutuj ze sprzedającymi, bo to nie w nas tkwi problem

Ostatnio edytowano 24 listopada 2009, o 09:30 przez Hopeczka, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 09:36 

Akcja ma fajne przesłanie i cel, ale wątpie żeby wypalilo u nas. Ja wole zamowic towar przez neta niz przeplacac w kwidzynskich sklepach. nie stac mnie na taki luksus, kiedys balam się kupowac przez neta (wydawalo mi się to mało bezpieczne), ale teraz uważam że to przyszłość zakupów...:-D
ps. nie wiem po co buduja nowe domy handlowe, a wy?;-)

Tytuł: Nie tędy droga.
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 09:37 

Ostatnio pracuję bardzo dużo i nie miałem czasu czytać nowych postów. Jak widzę dyskusja trwa. Szkoda tylko, że dalej zbaczacie z trasy, którą nie jest wmówienie wam, nam, mi, konsumentom, bo ja także nim jestem, że wina tego stanu rzeczy jest po naszej stronie. Podczas wielu rozmów z nowymi uczestnikami akcji, zwracam uwagę na te problemy i wasze spostrzeżenia. Zgadzam się z wami, że to handlowcy powinni nas zatrzymać w Kwidzynie, a nie my, mamy być przekonywani hasłami prosto z PRL u, i propagandą, która teraz nazywa się marketingiem. Kochani dajcie mi nowe pomysły i sposoby na zwrócenie uwagi handlowcom na ten problem, a na pewno go zastosujemy.

Pozdrawiam
Robert Malinowski

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 09:48 
Przyjaciel forum

siedem napisał(a):
Kochani dajcie mi nowe pomysły i sposoby na zwrócenie uwagi handlowcom na ten problem

Akurat za takie pomysły w biznesie trzeba słono płacić i nikt ich nie rozdaje :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 09:54 

Darek napisał(a):
Akurat za takie pomysły w biznesie trzeba słono płacić i nikt ich nie rozdaje :grinka: :grinka: :grinka:

Jeśli rozdają bzdurne wnioski i prześmiewcze komentarze, to może ktoś się skusi na wysiłek intelektualny.

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 09:54 

Hopeczka, ja wyrazam po prostu swoje zdanie. Chcesz przystepujesz do akcji nie to nie. Ja uwazam ze ta akcja jest dobra wiec z tad moje podejscie. i nie mam zamiaru z nikim dyskutowac bo na siłe świata nie zmienie:)

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 09:55 
Przyjaciel forum

siedem napisał(a):
to może ktoś się skusi na wysiłek intelektualny

Nie liczył bym specjalnie :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 10:00 

Darek napisał(a):
Akurat za takie pomysły w biznesie trzeba słono płacić i nikt ich nie rozdaje

A nazywamy to marketingiem :)

przebisnieg napisał(a):
Sama ostatnio korzystałam z niej w jednym ze sklepów.

a ja jej nawet na oczy nie widziałem tak ją promujecie...

Tu naprawde nie chodzi o to że ludzie są pesymistami. Tu chodzi o to, że ludzie są megalomanami.... jak Diverse to Diverse a nie kwidzyńska jego odmiana.

Jak Cropp to Cropp znany mi z dużych sieci handlowych a nie kwidzyńska jego odmiana w centrum z dwiema koszulkami.

Jak McDonald to Malbork albo Grudziądz a nie jego kwidzyński brak...

Tu naprawdę chodzi o to że ludzie z braku odpowiednich sklepów jadą do dużych miast bo tam to wszystko mają w jednym miejscu za wyrównanie kosztów przejazdu

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 10:05 

Rafikkk, Karty sa dostępne w sklepach objetych akcją kupuj w Kwidzynie.
A jeżeli chodzi o Croppa to nie powinniśmy narzekć ze jest az tak źle... bo wybór jest w miare duży jak na Kwidzyn. Co do McDonalds przyznaje racje.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1