Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy podział miasta i nowe reguły przy wyborach do RM
PostNapisane: 28 października 2012, o 07:39 
Budslavsky napisał(a):
żyje nimi wielu Kwidzyniaków niekoniecznie tak pewnych swej przyszłości i pracy, jak wypowiadający się tu ich modowie z tych samych zagrożonych firm.

Odniosę się najpierw do tej kwestii.
Bzdury pleciesz chłopie.
Pracuje w tej firmie od 10 lat.Od półtora roku jestem zatrudniony przez agencję pracy.Raz byłem zwolniony.Otrzymuję umowę o pracę co dwa tygodnie.Mam na utrzymaniu rodzinę ,mieszkanie i zobowiązania finansowe.Jeśli twierdzisz ,że jestem pewny swojej przyszłości ,to ja się zastanawiam jakie Ty leki bierzesz i czy nie czas je zmienić.
Nikomu nie zabronię wypowiadać sie na temat sytuacji tej firmy.Nigdy.Nikomu nie zabronię komentować tego, co się dzieje w tej firmie.Nigdy.Ale nie pozwolę ,żeby na forum wylewać prywatne żale.Bo komentarze w stylu:"ta liderka utrzymuje się dzięki tyłkowi" albo "ten to nigdy nic nie robi ,a ma normalną umowę " to się nadają na onet albo inne portale plotkarskie.Chyba ,że chce Pan sprowadzić te forum do takiego poziomu?Nie wydaje mi się.
Krytyka ?Owszem,ale merytoryczna!
Budslavsky napisał(a):
W tej kancelarii Pana Boga, do której kierujesz swoje dzięki, leży także mój wniosek o użyczenie daru roztropności ludziom zwłaszcza młodym, którzy nie zawsze zdają sobie sprawę z tego, komu i czemu służą. I czy im to służy.

Pan ma jakąś manię spiskową,czy naprawdę ktoś Panu źle podpowiada?
Tu nikt nikim nie steruje i nikomu się nie służy.Nie odbierałem żadnych telefonów z Urzędu Miasta z poleceniami.Mogę przedstawić billingi.
canario napisał(a):
Jestem skłonny pomyśleć, że dajesz sobą manipulować. Nie poznaję dawnego Jerzego, który był dla mnie mentorem i wzorem do naśladowania.
Usilnie szukasz sobie wroga. Nie wiem, czy przypadkiem ktoś ci nie podpowiada gdzie tego wroga szukać.
Skieruj swoją energię na coś bardziej produktywnego. Bardzo chciałbym kiedyś dokończyć wywiad z Tobą.

Dokładnie.Perfect śpiewał,że trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść.Mógł się Pan do tego zastosować.Był Pan do pewnego czasu ikoną dla nas młodych.Przykładem ,jak należy postępować.Teraz Pan rozmienia się na drobne.Szkoda,wielka szkoda.
Budslavsky napisał(a):
To już jedna z ostatnich moich prób uświadomienia szanownej forumowej publice,

"Gęgolenie" czy "łabędzi śpiew" ........
Życzę miłej niedzieli.
Bez polityki,knowań i spisków.

PostNapisane: 28 października 2012, o 09:31 

Jestem zdumiony tym, jak niektórzy "wsiedli" na użytkownika Budslavsky. Przecież on nie napisał nic złego; zachęca tylko do przemian i aktywności społeczeństwa. Czy to źle? Chyba nie, prawda. Ale czego oczekiwać po ludziach, którzy z demokracji korzystać nie umieją, nie chodzą na konsultacje społeczne, które odbywają się w naszym mieście, etc. Społeczeństwo obywatelskie pełną gębą, nie ma co.

Darek napisał(a):
Natomiast jest wielkim szczęściem, że im to jak zwykle zupełnie nie wychodzi...

Pogratulować postawy. Tak, niech się scena lokalna betonuje dalej. Ważne, by stare trwało. Bez urazy ale uważam, że posiadanie takiego avatara jest hańbieniem się - Pan Ziobro (Kurski, etc.) nie jest jakimś autorytetem, tylko marnej jakości politykiem, który nawet w Europarlamencie nie potrafi się zachować, nie mówiąc już o należytym wypełnianiu swojego mandatu. Ale skoro to jest dla Pana ikona ... .

Darek napisał(a):
Przede wszystkim temu co ma mordę Budslavsky :P

To już jest przegięcie. Nawet jeżeli to miał być żart, to zdecydowanie nietrafiony, który świadczy o tym, który to wypowiedział.

Drodzy forumowicze. Dobrze wiecie, że długie stanie przy sterze władzy deprawuje człowieka (najgorsze w życiu są bowiem: władza, seks, pieniądze). Jeżeli od dwudziestu paru lat nie mamy zmian na stanowisku burmistrza, a także niewielkie zmiany w radzie, to o czym my mówimy. Im dłużej trwa ta sama grupa, tym większe prawdopodobieństwo nepotyzmu, układu, kolesiostwa, chamstwa, arogancji i poczucia siły (bo przecież w następnych wyborach znów będzie wybrany - uzawodowienie, formalność). Wg mnie powinno się zmienić prawo w Polsce i wzorem z wyborów prezydenckich, wprowadzić w wyborach do władz samorządowych (zarówno władzy wykonawczej jak i uchwałodawczej) możliwość tylko 1 reelekcji (maksymalnie 2 kadencje i do widzenia, czas na nowych). Powinno się także zakazać zasiadać w radzie ludziom, którzy mają własne biznesy. Powstaje bowiem konflikt interesów. Owszem, zawsze taki może przepisać na żonę, etc., ale sam nie powinien być właścicielem. Większość radnych w radzie miasta to osoby bardzo zakłamane i fałszywe. Gdy rozmawia się z nimi w cztery oczy to pięknie mówią, ale jak przychodzi co do czego to robią co innego. Gdy oglądacie sesje to niektórzy ze sobą "wojują", ale po sesji klepią się po plecach. Fałsz i obłuda, nietykalność - efekt długie zasiadania. Ja na wielu z nich się ogromnie zawiodłem i nieźle poznałem. Kto to może zmienić? Wy! I tylko Wy. Jako ciekawostkę podam ostatnią sytuację na ulicy Kopernika na rondzie koło "starej" policji. Jeden z wiceburmistrzów jechał na rondzie i nie dość, że chamsko wymusił pierwszeństwo, niesłusznie trąbił i wymachiwał ręką, oraz prawie by potrącił przechodnia na pasach. Czy tak postępuje przedstawiciel władzy? Arogancja i nietykalność układu robi swoje. Ja od takich ludzi oczekuję więcej. Mają świecić przykładem! Reasumując ... to miasto potrzebuje zmian na szczycie, powiewu świeżości, a nie stęchlizny.

PostNapisane: 28 października 2012, o 09:38 
Przyjaciel forum

Verdan napisał(a):
To już jest przegięcie. Nawet jeżeli to miał być żart, to zdecydowanie nietrafiony, który świadczy o tym, który to wypowiedział.

To jest odpowiedź na post osoby przez Ciebie bronionej, czytaj uważnie. Są ludzie którzy chętnie dawali by na prawo i lewo po mordzie. Niestety ten czas już dla nich się skończył.

PS. głupie jest czepianie się avatara, ale jeżeli już to uczyniłeś. Twój avatar przypomina mi zdobienie dymnicy lokomotyw okupanta hitlerowskiego w czasie ich świąt. Jak znajdę w sieci to Ci podeślę.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 października 2012, o 10:59 

Verdan napisał(a):
od dwudziestu paru lat nie mamy zmian na stanowisku burmistrza,

Jestes pewien?

PostNapisane: 28 października 2012, o 11:30 

kapec napisał(a):
Verdan napisał(a):
od dwudziestu paru lat nie mamy zmian na stanowisku burmistrza,

Jestes pewien?

Przyznaję, mój błąd. Powinno być od 14 lat. O ile mnie pamięć nie myli, to nasz jaśnie panujący burmistrz jest od roku 1998 r. (chyba III, IV, V i VI kadencja). Jeżeli się mylę, to proszę mnie poprawić. Co nie zmienia faktu, że i tak stanowczo za długo. Powinien dać szansę innym, młodszym. Już ma bowiem chyba 55 lat i zapewne zamierza okupować to stanowisko do emerytury, haha (jakoś wątpię by w nadchodzących wyborach powiedział, że już mu wystarczy).

Być może następny burmistrz nie będzie miał problemów z wysławianiem się oraz godną reprezentacją (ubiór na takim stanowisku też ma znaczenie).

PostNapisane: 28 października 2012, o 11:41 
Verdan napisał(a):
Jestem zdumiony tym, jak niektórzy "wsiedli" na użytkownika Budslavsky. Przecież on nie napisał nic złego; zachęca tylko do przemian i aktywności społeczeństwa. Czy to źle? Chyba nie, prawda. Ale czego oczekiwać po ludziach, którzy z demokracji korzystać nie umieją, nie chodzą na konsultacje społeczne, które odbywają się w naszym mieście, etc. Społeczeństwo obywatelskie pełną gębą, nie ma co.

Nikt na nikogo nie "wsiadł". Dziwnym trafem Budslavsky "wsiadł" na Forum i Stowarzyszenie 2 lata temu. Mam pewne podejrzenia dlaczego, ale pozostawie to bez komentarza.

Ile można słuchać inwektyw zarzucającym nam służalczość wobec władzy, cenzurę i inwigilację? Ile razy trzeba jeszcze będzie udowadniać, że nie jest się wielbłądem?

Albo ktoś tu jest głuchy/ślepy albo z premedytacją próbuje rozwalić forum od wewnątrz. Trolling w czystej postaci. Gdybym nie znał Budlavskiego osobiście dawno by już skończył karierę na Forum. Pewnie uaktywniłoby się wtedy inne konto (Renegat) czy pojawiłby się kolejny Gal Anonim, zbawca uciskanych. Dlatego jeszcze Budslavsky może logować się na swoje konto. Chociaż nie jestem pewien czy ktoś teraz mu za ramię nie zagląda i sączy jad do uszu jak Grima Smoczy Język.

Proszę dyskutować sobie o LOKALNEJ polityce i LOKALNYCH sprawach ile zapragniecie, ale od Forum i od Stowarzyszenia wara!

PostNapisane: 28 października 2012, o 15:52 
Przyjaciel forum

Tak się zastanawiam co stoi na przeszkodzie by zmienić władze? Nie rozumiem większości wypowiedzi i wątpliwości które artykułuje "element niezadowolony". Zamiast ciągle narzekać i wytykać mieszkańcom Kwidzyna brak aktywności, czas działać? Czuję się osobiście dotknięty zarzutem braku postawy obywatelskiej. Głosuję świadomie, mam swoje zdanie, jestem krytyczny. A może po prostu tak trudno zrozumieć że ludzie tak głosują bo nie mają alternatywy, lub po prostu tak chcą bo darzą ekipę rządzącą zaufaniem, lub tez zwyczajnie głosują przeciw?

Kim jestem i czym się zajmuję? Jacek Chmurzyński, nie jestem sprzedawcą, jestem rodzicem interesującym się bezpieczeństwem dzieci, który postanowił działać lokalnie na rzecz poprawy bezpieczeństwa dzieci w samochodach.

PostNapisane: 28 października 2012, o 16:08 
Przyjaciel forum

bitabob, Ty jesteś zupełnie inaczej skonstruowany psychicznie. Działasz, zmieniasz otoczenie wokół siebie, coś z siebie dajesz. Ale są ludzie, którzy pierdzą w stołek, jątrzą i marudzą. Taką już mają przerąbaną konstrukcję psychiczną. :)

PostNapisane: 28 października 2012, o 18:15 

Verdan napisał(a):
Powinien dać szansę innym, młodszym. Już ma bowiem chyba 55 lat i zapewne zamierza okupować to stanowisko do emerytury, haha (jakoś wątpię by w nadchodzących wyborach powiedział, że już mu wystarczy).

Czy ordynacja wyborcza zakazuje starania sie o stanowisko burmistrza innym? Mlodszym?
Tak sie akurat sklada, ze obserwowalem debaty przedwyborcze i konfrontacji Krzysztofiaka ze Szmiendowskim i Barganowskim. I szczerze mowiac ciesze sie, ze jest jak jest. Czepiasz sie nieodpowiedniego momentami ubioru burmistrza? Widzis, ja nie napinam sie jak baranie jaja i nie poddaje sie ogolnie przyjetym zasadom ubioru. I mnie osobiscie cieszy, ze nasz burmistrz podejscie ma podobne. Ba. Kiedys bylem swiadkiem jak na rozdanie nagrod na rajdzie samochodow terenowych przyjechal burmistrz Prabut, odstawiony jak zaba na zastrzyk w garnitur i plaszcz i burmistrz Kwidzyna ubrany zgodnie z pojazdem jakim sie poruszal, czyli w ciuchy na motocykl enduro. Zgadnij, kto byl lepiej postrzegany w srodowisku?

PostNapisane: 28 października 2012, o 20:26 
Przyjaciel forum

canario napisał(a):
Ile można słuchać inwektyw zarzucającym nam służalczość wobec władzy, cenzurę i inwigilację? Ile razy trzeba jeszcze będzie udowadniać, że nie jest się wielbłądem?
Proszę dyskutować sobie o LOKALNEJ polityce i LOKALNYCH sprawach ile zapragniecie, ale od Forum i od Stowarzyszenia wara!

A wiesz to ciekawe, ja miewam też takie podejrzenia jak powyżej, najgorsze że zabrania się tutaj prezentować własne poglądy. Do czasu zamknięcia tematu "politykierzy" można było uznać że to forum było demokratyczne, bywało że swoimi przemyśleniami można było narazić się na niewybredne drwiny i osobiste wycieczki kolegów dyżurnych powiatowych satyryków, no ale jeśli miało się to co nazywa się cojones to ostatecznie można było postawić na swoim. Co do udawadniania że nie jest się wielbłądem to Ci powiem coś w poetyce Monty Pythona - wszystkie wielbłądy tak mówią.

PostNapisane: 28 października 2012, o 20:44 
Cytuj:
najgorsze że zabrania się tutaj prezentować własne poglądy

Kto i gdzie Ci zabrania?
Nie rozmawiamy o polityce o zasięgu dalszym niż powiat i nie smarujemy nikomu anonimowo zadu. Jedyne ograniczenia. Miliony razy to powtarzaliśmy.
Chcecie sobie rozmawiać o Smoleńsku, PO i PIS ? Proszę bardzo >> http://www.forum.polityka.org.pl/

Nie podobają się zasady? Zawsze można się wylogować i zapomnieć hasło.

PostNapisane: 28 października 2012, o 21:23 
Przyjaciel forum

canario napisał(a):
Cytuj:
najgorsze że zabrania się tutaj prezentować własne poglądy

Kto i gdzie Ci zabrania?
Nie rozmawiamy o polityce o zasięgu dalszym niż powiat i nie smarujemy nikomu anonimowo zadu. Jedyne ograniczenia. Miliony razy to powtarzaliśmy.
Chcecie sobie rozmawiać o Smoleńsku, PO i PIS ? Proszę bardzo >> http://www.forum.polityka.org.pl/

Nie podobają się zasady? Zawsze można się wylogować i zapomnieć hasło.

No cóż adres który podałeś odnosi się do polityki w innym wymiarze, mieszkamy tutaj i tu jest też jakaś polityka. Można uznać że jej nie ma ale to działa tak samo jak gdy czegoś się boimy to receptą miało by być zamykanie oczu po którym strach miałby przechodzić. Nie jestem zaangażowany politycznie, chociaż się na niej trochę znam, Kwidzyn jest Polską w pigułce, euforia zieloną wyspą mija i czasem warto spojrzeć krytycznie na dokonania władz kraju w każdym wymiarze. Pomijanie, trywializowanie czy też wyszydzanie krytyki i jej autorów jest łagodnie ujmując czynem niegodziwym tak jak i bezpodstawna krytyka. Jakbyś nie zauważył to nasze miasto powoli umiera i w tym umieraniu nie jest samo. To jest realny obraz rzeczywistości z którą na długie lata nam wszystkim przyjdzie się zapoznać. Myślisz że jeśli o tym nie będziemy rozmawiać to tego nie będzie?

PostNapisane: 28 października 2012, o 21:46 
Zadziwia mnie wybiórcze czytanie bez zrozumienia treści. Prościej chyba nie mogłem napisać a ty nadal swoje. Dobrze więc... Zrobimy ankietę.

Koledzy moderatorzy wyszli z inicjatywą przywrócenia działu o polityce JEŻELI większość forumowiczów tak zagłosuje.

Potem, jeżeli wasz wybór będzie na tak, wytypujemy przez kolejną ankietę osobę, która będzie za ten dział odpowiedzialna. Osoba ta będzie z poza Stowarzyszenia i obecnych moderatorów.

PostNapisane: 28 października 2012, o 22:04 
Przyjaciel forum

Dobrze wiesz że większość nie istnieje (mam na myśli większość z zarejestrowanych). Sam się tu udzielam tylko od czasu do czasu, może gdy dział wróci to będzie mnie więcej. Dobra ja nie marudzę, jestem na tak.

PostNapisane: 28 października 2012, o 22:05 
Przyjaciel forum

canario napisał(a):
Osoba ta będzie z poza Stowarzyszenia i obecnych moderatorów.

Już współczuję serdecznie tej osobie :sad:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1