Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 grudnia 2009, o 23:40 

Widziałem ten plakat na mieście dwa razy i tak jak już Hopeczka powiedziała, że wygląda jakby zachęcał do kupowania w Grudziądzu :D Tak ustałem i próbowałem zrozumieć przekaz i doszedłem do wniosku, że w Grudziądzu też jest akcja Kupuj w Kwidzynie :D Byłem zaspany, wybaczcie :P

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 08:04 

Felo napisał(a):
doszedłem do wniosku, że w Grudziądzu też jest akcja Kupuj w Kwidzynie

Dokładnie - też to tak odebrałam.

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 09:10 

w ogóle najbardziej rozbawia mnie to że ludzie wyjeżdżają do Grudziądzan na zakupy , a 30 % handlarzy na rynku (nie licząc warzywka i owoców) z Grudziądza i jego rejonów :grinka: nawet są właścicielami sporej ilości sklepów w Kwidzynie , sami sprzedają albo wynajmują

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 11:51 

reflexes napisał(a):
siedem napisał(a):
niestety to nas czeka

No niestety ale my (czytaj kupujący) płakać nie będziemy. Od dawna jesteśmy zmuszenie i przyzwyczajeni robić zakupy poza Kwidzynem :twisted: ;) .

I pasuje Ci to?

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 13:01 

Moim zdanie póki sklepy markowe i inne nie będą miały wyboru to ludzie pojada do innych miast np. Gdańsk, tam są oboziki cen a u nas np. buty firmowe stary model trzymają cenę gdzie w innych sklepach różnych miastach już ich nie ma lub sa już dużo przecenione. W Kwidzynie sa tylko apteki!! Póki to się nie zmieni ludzie będą kupować poza Kwidzynem .

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 15:34 

10 grudnia Pb95

Grudziądz 4.11zł
Kwidzyn 4.39zł

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 16:34 

tomek822 napisał(a):
Moim zdanie póki sklepy markowe i inne nie będą miały wyboru to ludzie pojada do innych miast np. Gdańsk, tam są oboziki cen a u nas np. buty firmowe stary model trzymają cenę gdzie w innych sklepach różnych miastach już ich nie ma lub sa już dużo przecenione. W Kwidzynie sa tylko apteki!! Póki to się nie zmieni ludzie będą kupować poza Kwidzynem .

Cały czas mówimy o rzeczach oczywistych, tylko czy nie Chciałbyś kupować W Kwidzynie w takich warunkach jak w Gdańsku, czy Grudziądzu? Pozwolę sobie odpowiedzieć za Ciebie, na pewno tak. Samo się nic nie zmieni, więc trzeba coś w tym kierunku zrobić, a czy to będzie akcja Kupuj w Kwidzynie, czy cokolwiek to już sprawa drugorzędna.

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 17:29 

siedem napisał(a):
tylko czy nie Chciałbyś kupować W Kwidzynie w takich warunkach jak w Gdańsku

Chciałbym, ale co mam zrobić ?
siedem napisał(a):
Samo się nic nie zmieni, więc trzeba coś w tym kierunku zrobić,

CO???

Co my klienci możemy zrobić?
Iść do sklepu i ustalać sprzedawcom ceny?
Płacić za towar tyle ile uważamy że się należy (jest wart)?

Co można jeszcze zrobić, jeżeli kupcy twardo trzymają się swoich (wysokich) cen, a klienci szukają, tych cen jak najniższych.
Uważasz że co ? Klienci mają po prostu ulec ?
Zgodzić się na ceny kupców i kupować w Kwidzynie?

Taki temat” Rusza Akcja Kupuj w KWidzynie” który Ty tu otworzyłeś na tym naszym forum,
powinieneś może otworzyć, na jakimś forum kupieckim, gdzie będą czytać i wypowiadać się nasi kwidzyńscy sprzedawcy.
Albo zaproś ich na nasze forum.
I niech to oni się zastanawiają, co zrobić? Żebyśmy My klienci kupowali właśnie u nich, ich towary.
Bo to tylko od nich zależy, czy będziemy kupować w Kwidzynie czy poza.

W końcu, to jest bardziej w ich interesie, nie naszym.

Dzisiaj prawie każda rodzina ma samochód, i dla niej nie jest problem, pojechać raz w tygodniu, (nawet w niedzielę) po zakupy do Grudziądza lub Gdańska, gdy będzie przekonana, że na takim wyjeździe zaoszczędzi jakąś tam kwotę pieniędzy.
A tak właśnie jest.
Nich kupcy Kwidzyńscy o tym pamiętają!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 17:44 

krzyzak napisał(a):
Co my klienci możemy zrobić?
Iść do sklepu i ustalać sprzedawcom ceny?
Płacić za towar tyle ile uważamy że się należy (jest wart)?

Co można jeszcze zrobić, jeżeli kupcy twardo trzymają się swoich (wysokich) cen, a klienci szukają, tych cen jak najniższych.
Uważasz że co ? Klienci mają po prostu ulec ?
Zgodzić się na ceny kupców i kupować w Kwidzynie?

Taki temat” Rusza Akcja Kupuj w KWidzynie” który Ty tu otworzyłeś na tym naszym forum,
powinieneś może otworzyć, na jakimś forum kupieckim, gdzie będą czytać i wypowiadać się nasi kwidzyńscy sprzedawcy.
Albo zaproś ich na nasze forum.
I niech to oni się zastanawiają, co zrobić? Żebyśmy My klienci kupowali właśnie u nich, ich towary.
Bo to tylko od nich zależy, czy będziemy kupować w Kwidzynie czy poza.

W końcu, to jest bardziej w ich interesie, nie naszym.

Dzisiaj prawie każda rodzina ma samochód, i dla niej nie jest problem, pojechać raz w tygodniu, (nawet w niedzielę) po zakupy do Grudziądza lub Gdańska, gdy będzie przekonana, że na takim wyjeździe zaoszczędzi jakąś tam kwotę pieniędzy.
A tak właśnie jest.
Nich kupcy Kwidzyńscy o tym pamiętają!!

Bardzo fajny temat poruszyłeś. W styczniu odbędzie się w auli Powiślańskiej Szkoły Wyższej forum, na którym będą zaproszeni handlowcy, radni naszego miasta no i Wy kochani forumowicze. Trzymałem to w tajemnicy, aby Was zaprosić za jakiś czas, ale Wywołałeś mnie do tablicy. Spotkamy się w styczniu i będziemy mogli skonfrontować wasze i "ich" opinie face to face. Tak, że zapraszam wszystkich zainteresowanych na spotkanie, które odbędzie się 18 stycznia, ale termin jeszcze nie pewny na 100% potwierdzę w nowym roku. Zapraszam Wszystkich a szczególnie tych najbardziej aktywnych. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 18:06 

he he i co im powiem ze zyjemy w malutkiej miescinie, slabo zarabiamy i liczymy sie ze swoimi pieniedzmi ciezko zarobionymi.
wiadomo ze w duzym miescie handlowcy moga zejsc ze swoich marz nadrabiajac to obrotem.
u nas niestety nigdy tego nie bedzie.
mi nie przeszkadza to ze u nas jest znikomy wybor towarow i uslug i dosc wysokie ceny. przyzwyczailem sie do tego.
mam samochod, internet i dzieki temu wspieram konkurencyjnych handlarzy z innych miast.
takie czasy :)
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 18:14 

lakoc napisał(a):
mam samochod, internet i dzieki temu wspieram konkurencyjnych handlarzy z innych miast.
takie czasy :)
lakoc

Brawo, bravisimo :-P .
I tego będziemy się trzymać :razz:
Na pohybel drobnym cwaniaczkom :grinka:

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 18:50 
Przyjaciel forum

siedem napisał(a):
I pasuje Ci to?

Czy mi to pasuje czy nie to jest to sprawa drugorzędna. Problem jest w tym, że na 22 stronach tego tematu usiłujemy Ci uświadomić, że w tej materii niewiele zależy od kupujących i że każdy swój pieniądz szanuje a co za tym idzie chce go wydać jak najmniej. Poza tym jak już ktoś wspomniał to prawie każdy ma auto i nie jest to wielkim problemem, tym bardziej, że każdy z nas ma przykłady na to, że takie wyjazdy się opłacają.

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 20:15 
Przyjaciel forum

lakoc napisał(a):
mi nie przeszkadza to ze u nas jest znikomy wybór towarow i uslug i dosc wysokie ceny. przyzwyczailem sie do tego.

Kiedyś, gdzieś już to pisałem, ale napiszę jeszcze raz. Zapewne masz rację, ale ja mam dokładnie odwrotne doświadczenia.

Gdy zakładałem i rozwijałem sklep na Targowej, miałem czasomierze marek: Maurice Lacroix, Longines, Tissot, Seiko.
Ba, na życzenie - potrafiłem przywieźć porządnego Rolexa, by klient pierwszy raz w swym zyciu mógł na takie cudo spojrzeć.
Miałem unikatową biżuterię z kamieniami naturalnymi - firmy Thompson. Klientki bardzo lubiły przychodzić, popatrzeć, popodziwiać i poprzymierzać.
Znajomi handlowcy-dostawcy z uśmiechem pytali mnie jak się czuję z tą galerią? Z galerią, bo klienteli naszego miasta
daleko było do takiej jakości i takich cen. Towar był podziwiany lecz w znikomej ilości, sprzedawany. Kiedyś trzeba było z tym skończyć
i sprowadzać towar na miarę kwidzyńskiego klienta - tańszy wiele, tańszy. Ale też nie tej klasy.

Tak że drodzy przyjaciele, kwidzyński handel jest cieniutki bo klienci nasi są w większości na tym poziomie
a handlowcy muszą się do nich dopasować :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 21:25 

Siedem wszystkich Was nabrał. I za to należą się jemu wielkie gratulacje.
Wciągnął w dyskusję nas forumowiczów, władze (sic) i handlowców.
Zapewne na tym nieźle zarobi i chwała mu za to.
Tak naprawdę to pewna sztuczka semantyczna i przekaz podprogowy :grinka:
Akcja nazywa się "Kupuj w Kwidzynie" czyli po prostu:
"ZRÓB KUPĘ W KWIDZYNIE"
I tego się trzymajmy. Nie wywoźmy kupy do Grudziądza czy Trójmiasta :grinka:
Czterdzieści tysięcy kup dziennie zostanie tam gdzie ich ród.
Nasze władze jako właściciele PeWiKu, czyli firmy od kup na tym zarobią,
co przełoży się na ilość pomników na rondach.
I o to w tej całej akcji chodzi.
Niech nasza kupa wzbogaca nasze miasto i niech mocz będzie z Wami :-P

Porcellus

Oczywiście żartowałem :oops: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2009, o 22:00 

oki44 , Porcellus obaj macie rację. Podaż i popyt. Jeden Rolex 300 Ruhli. Kupa też skarb.

— Oscar Wilde

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1