Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 grudnia 2009, o 09:10 

Z zycia wziety kolejny przyklad niestety zniechecajacy do zakupw na lokalnym rynku. Wczoraj zaszlam do sklepu z bielizna. Powiedzialam, ze ejstem zainteresowana ponczoszkami kabaretkami bialymi, czerwonymi i blekitnymi. Uslyszalam, ze taki asortyment tylko na specjalne zamowienie. Przelknelam bez komentarza, bo zobaczylam ciekawa bielizne, ale nie spodobala mi sie jej cena. Probowalam negocjowac, ale sprzedawczyni powiedziala, ze to nie jarmark, ze tam sie takich rzeczy nie praktykuje. Ceny sa ustalone. Chyba mowiliscie o takim targowaniu sie :) Nie ma to jak allegro.pl : taniej, wiekszy wybor i dostawa do domu !

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 grudnia 2009, o 09:13 

Hopeczka napisał(a):
KUPUJ W KWIDZYNIE :D :D :D :D :D
Jestesmy w Grudziadza
Kwidzyniacy
:D :D :D :D :D

Hopeczka napisał(a):
sarkazm :)
drosik, dzieki za ZDJECIE :D :D :D

Tak szybko zmieniłaś zdanie?

hahahahaha :twisted:

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 23 grudnia 2009, o 09:24 

nie zmienilam, probowalam dac szanse sprzedawca z Kwidzyna :) czytaj chcialam cos kupic szybko :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 grudnia 2009, o 10:22 

Witam wszystkich ponownie :)

Nie tak dawno temu pisałam ze z powodu wynajmu lokalu doprowadzono mnie do zamknięcia firmy i tak sie stało z tym ze z pomocą rodzinki przenieśliśmy sie do innego miejsca ( właściciel jak na razie podpisał korzystna roczna umowę o 300zł mniej niz. poprzedni )to dla mnie bardzo dużo ! Ale to juz ostatnie moje podejście do przetrwania na kwidzyńskim rynku jeżeli będzie taka ilość klientów przychodziła jak do tej pory to nie wiem czy pól roku przetrwamy :???:
Bardzo często sledze akcje KwK i jak tylko mi czas pozwoli to na pewno pójdę na organizowane w styczniu spotkanie ...
I teraz to co mnie najbardziej z szokowało !!! :shock:
Pomyślałam sobie no to jak juz tak wszystko wiem na temat tej akcji no to chętnie sama spróbuje sie zaangażować i zapromować swój salon .
Mniejszy czynsz - będzie na rabacik ,nowe miejsce - bedzie reklama ....A tu niespodzianka finansowa na Święta od akcji KwK !!! Napisałam i dostałam odp. ze za udział w akcji płaci sie i to szokująco dużo i do tego umowę na rok !.Niestety ale nie stać mnie na udział wole zrobić sobie sam reklamę na okno i dać klientowi większy rabat ........... Ja rozumiem KOSZTY MATERIALOWE !!! ale poco sie tym zawalać-wystarczyłoby jakieś wpisowe + koszt np. .reklamy na okno a nie zaraz liczymy sie w tysiącach............ oj chyba ten plakat zaczyna chyba w druga stronę na mnie działać ......
Mam jeszcze jedna tylko propozycje ,żeby na styczniowe spotkanie zaprosić jak najwięcej właścicieli lokali jak i samych wynajmujących wtedy bedzie nad czym dyskutować a jak oni sie dogadają to i na pewno klient bedzie zadowolony ..
pozdrawiam
i zycze wszystkim
Zdrowych i Wesołych Swiat Bozego Narodzenia :mikolaj:
oraz
Szczesliwego Nowego Roku ! :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 23 grudnia 2009, o 10:34 

bo to co nas podnieca to się nazywa .... :grinka:
Obrazek

Coś mi się wydaję że akcja KwK jest sztucznie napędzana aby robić sianko , reklamy i jeszcze raz reklamy i waluta wpływa :razz:

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2009, o 00:43 

Na początek pozwolę sobie na kilka cytatów.

siedem napisał(a):
Pracuję w Kwidzynie już 8 lat, dużo rozmawiam z moimi klientami

siedem napisał(a):
Czy to, że się o tym mówi ale dalej kupuje w innych miastach ze świadomością tego problemu to już sukces

siedem napisał(a):
Akcja „Kupuj w Kwidzynie” powstała na podstawie wieloletnich obserwacji i rozmów z przedsiębiorcami o sytuacji gospodarczej i zjawiska mikroekonomicznego w naszym mieście

Jak wszyscy wiemy, znaczącym składnikiem budżetu naszego miasta jest udział w podatkach stanowiących dochód budżetu państwa np. podatek dochodowy od osób fizycznych.
Dzięki temu włodarze starają się z lepszym lub gorszym wynikiem poprawić życie mieszkańców Kwidzyna. Dzięki tym środkom mamy nowe drogi, lepsze szkoły, lepszą edukację itp.

Teraz zagadka.

Gdzie odprowadza podatek siedem ? :grinka: :grinka: :grinka:

Lub też inaczej spróbuję sformułować pytanie.

Budżet jakiego miasta zostanie wsparty przez pieniądze wpłacone przez kwidzyńskich handlowców w ramach akcji "Kupuj w Kwidzynie"?

Polecam te pytania uczestnikom styczniowej sesji podsumowującej akcję.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2009, o 22:13 
Przyjaciel forum

Tzn, że firma Siedem, która jak wiemy pochodzi z Iławy nadal odprowadza podatki w tamtejszym Urzędzie Skarbowym, pomimo tego, że wszystkie (?) usługi świadczy na terenie naszego miasta :?:

Tytuł:
PostNapisane: 25 grudnia 2009, o 00:52 

Porcellus napisał(a):
Na początek pozwolę sobie na kilka cytatów.

siedem napisał(a):
Pracuję w Kwidzynie już 8 lat, dużo rozmawiam z moimi klientami

siedem napisał(a):
Czy to, że się o tym mówi ale dalej kupuje w innych miastach ze świadomością tego problemu to już sukces

siedem napisał(a):
Akcja „Kupuj w Kwidzynie” powstała na podstawie wieloletnich obserwacji i rozmów z przedsiębiorcami o sytuacji gospodarczej i zjawiska mikroekonomicznego w naszym mieście

Jak wszyscy wiemy, znaczącym składnikiem budżetu naszego miasta jest udział w podatkach stanowiących dochód budżetu państwa np. podatek dochodowy od osób fizycznych.
Dzięki temu włodarze starają się z lepszym lub gorszym wynikiem poprawić życie mieszkańców Kwidzyna. Dzięki tym środkom mamy nowe drogi, lepsze szkoły, lepszą edukację itp.

Teraz zagadka.

Gdzie odprowadza podatek siedem ? :grinka: :grinka: :grinka:

Lub też inaczej spróbuję sformułować pytanie.

Budżet jakiego miasta zostanie wsparty przez pieniądze wpłacone przez kwidzyńskich handlowców w ramach akcji "Kupuj w Kwidzynie"?

Polecam te pytania uczestnikom styczniowej sesji podsumowującej akcję.

Porcellus

Jesteś żenujący. Dowiedz się więcej bo robisz z siebie pośmiewisko.
Od 9 lat mieszkamy i jesteśmy zameldowani w Kwidzynie firma także. Próbuj dalej może jakoś Ci się uda postawić na swoim ale ta próba była nieudana. Pozdrawiam Cie serdecznie. Wesołych Świąt.

Tytuł:
PostNapisane: 25 grudnia 2009, o 13:16 
Dziwne, a mówią że w Polsce największą przeszkodą dla przedsiębiorców są przepisy i ogólna biurokracja :grinka: .Siedem - kolejna ofiara tego forum :grinka: .Ile jeszcze :-D ?

Tytuł:
PostNapisane: 25 grudnia 2009, o 20:32 
Przyjaciel forum

DarekK miałeś już tu nie zaglądać, czy tylko żartowałeś ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 grudnia 2009, o 21:30 
Forum jest gorsze niż heroina :) Z Hery podobno da się wyjść a forum jak wciągnie to tylko bulgotanie słychać :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2009, o 12:38 

betiiis napisał(a):
Witam wszystkich ponownie :)

Nie tak dawno temu pisałam ze z powodu wynajmu lokalu doprowadzono mnie do zamknięcia firmy i tak sie stało z tym ze z pomocą rodzinki przenieśliśmy sie do innego miejsca ( właściciel jak na razie podpisał korzystna roczna umowę o 300zł mniej niz. poprzedni )to dla mnie bardzo dużo ! Ale to juz ostatnie moje podejście do przetrwania na kwidzyńskim rynku jeżeli będzie taka ilość klientów przychodziła jak do tej pory to nie wiem czy pól roku przetrwamy :???:
Bardzo często sledze akcje KwK i jak tylko mi czas pozwoli to na pewno pójdę na organizowane w styczniu spotkanie ...
I teraz to co mnie najbardziej z szokowało !!! :shock:
Pomyślałam sobie no to jak juz tak wszystko wiem na temat tej akcji no to chętnie sama spróbuje sie zaangażować i zapromować swój salon .
Mniejszy czynsz - będzie na rabacik ,nowe miejsce - bedzie reklama ....A tu niespodzianka finansowa na Święta od akcji KwK !!! Napisałam i dostałam odp. ze za udział w akcji płaci sie i to szokująco dużo i do tego umowę na rok !.Niestety ale nie stać mnie na udział wole zrobić sobie sam reklamę na okno i dać klientowi większy rabat ........... Ja rozumiem KOSZTY MATERIALOWE !!! ale poco sie tym zawalać-wystarczyłoby jakieś wpisowe + koszt np. .reklamy na okno a nie zaraz liczymy sie w tysiącach............ oj chyba ten plakat zaczyna chyba w druga stronę na mnie działać ......
:grin:

Wybacz, że będę bezposredni ale jeżeli 100 zł miesięcznie jest WIELKĄ kasą wydaną na reklamę swojej firmy, to naprawdę nie wiesz co to znaczy marketing. Wiele kwidzyńskich firm, małych i dużych wydaje miesięcznie po 5000 tysięcy i więcej, nie mówię o potężnych bogatych firmach tylko tych co mają świadomość , że do klienta muszą w jakiś sposób dotrzeć, zaprosić ich do swojej firmy po towar, który chcą im sprzedać. Reklama to wbrew pozorom nie jest wydatek , to inwestycja. Nawet wędkarz, żeby złowić rybę musi zainwestować w zanętę. Ale jak uważasz tak zrobisz to twoja firma i twoje pieniądze. Proszę Cie żebyś pomyślała o tym co napisałem. Nie musisz przystępować do akcji KwK, ale musisz zrobić coś aby klienci do Ciebie przyszli.

Pozdrawiam serdecznie i Wesołych Świąt

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2009, o 14:00 

Robienie zakupów w tym mieście uikam jak ognia.
Wolę zrobić sobie wycieczkę do innego miasta, dołozyć do paliwa niż kupować w naszym mieście.
Ceny w Kwidzynie to szok, na wszystkim się przepłaca.
W naszym kochanym mieście robię tylko podstawowe zakupy

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2009, o 15:06 

kazdy umie liczyc tylko totalny ....... bedzie przeplacal aby wspierac lokalna przedsiebiorczosc.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2009, o 15:43 

Czekaj, czekaj, a co proponujecie w zamian za 1200 pln rocznie za wyjątkiem oplakatowania słupów (w moim mniemaniu) marnymi plakatami.
No oczywiście jeszcze reklamka na Waszej stronie.
Coś jeszcze? Bo na moje to dużo kasy.
Do tego czy podpisaliście umowę z firmą wynajmującą słupy (do tego firma jest z Poznania czyli podatek leci gdzie indziej)?

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1