Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2010, o 13:24 
A gdzie tu porównanie ? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2010, o 13:25 
Oj Mikrus, zażartowałem sobie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2010, o 16:31 

Witam was kochani forumowicze, muszę się z wami podzielić informacją o nowo otwartym salonie Hi-Fi, który włączył się do naszej akcji. Jestem mile zaskoczony jakością głośników kolumnowych Swans i sprzętu lampowego, no i wszystko można zobaczyć a nawet posłuchać w sali odsłuchowej na miejscu. Tego jeszcze w Kwidzynie nie było, a jednak można sprzedawać wysokiej jakości sprzęt z półki a nie z katalogu. Jak ktoś lubi muzykę i wysokiej jakości dźwięk to aby kupić hi-endowy sprzęt musiał jechać do trójmiasta, bo przecież przez internet nie posłuchamy jak grają głośniki. Do tego właściciel jest totalnie pozytywnie zakręcony na tym punkcie. Jak zacząłem z nim rozmawiać o sprzęcie i kablach, prądzie itd.. to mi opadła szczęka jaką posiada wiedzę i z jaką pasją podchodzi do swojego zawodu. Oby więcej otwierało się tak wyposażonych sklepów z taką obsługą. Polecam Wam abyście się sami przekonali o czym mówię.

link: http://www.kupujwkwidzynie.pl/index.php?pid=3&viewID=90

Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2010, o 19:51 

Wygląda na to, że siedem ustrzelił kolejnego klienta.
I coś mu jak zwykle obiecał :evil:
Biorąc pod uwagę popularność akcji w Kwidzynie, jest to w pewnym sensie "pocałunek śmierci" :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Szkoda, bo sklep naprawdę zacny.......

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2010, o 20:01 

Porcellus napisał(a):
Wygląda na to, że siedem ustrzelił kolejnego klienta.
I coś mu jak zwykle obiecał :evil:
Biorąc pod uwagę popularność akcji w Kwidzynie, jest to w pewnym sensie "pocałunek śmierci" :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Szkoda, bo sklep naprawdę zacny.......

Porcellus

Porcellus, Ciebie to chyba zazdrość zżera? Boli Cię, że Siedem miał pomysł i go zrealizował zarabiając przy tym pieniążki?

Siedem: Ode mnie szacunek za upór i konsekwencję w działaniu. Życzę powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2010, o 20:05 

kulas napisał(a):
Boli Cię, że Siedem miał pomysł i go zrealizował zarabiając przy tym pieniążki?

mnie boli! ze nie przy tym, a na tym... akcja rozpowszechniona, kasa zarobiona, zabawa skonczona... w moich oczach jakos tak mizernie to wyglada... :(

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2010, o 20:11 

Hopeczka napisał(a):
kulas napisał(a):
Boli Cię, że Siedem miał pomysł i go zrealizował zarabiając przy tym pieniążki?

mnie boli! ze nie przy tym, a na tym... akcja rozpowszechniona, kasa zarobiona, zabawa skonczona... w moich oczach jakos tak mizernie to wyglada... :(

A czemu Ty Hopeczka nie zorganizowałaś takiej akcji?

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2010, o 20:15 

kulas napisał(a):
A czemu Ty Hopeczka nie zorganizowałaś takiej akcji?

Bo nie musiała :grinka: :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:
I jest zbyt uczciwa.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2010, o 20:25 
Porcellus. Nie zgadzam się fundamentalnie z twoim podejściem do tematu. Znam cię osobiści i szanuję, więc powstrzymam się od argumentów ad personam.

Ja osobiście Akcję bardzo popieram choćby z tego względu, że wzbudza u lokalnych przedsiębiorców "podejście marketingowe". Sam robiłem kiedyś w tej branży i wiem jak ciężko wyjść z kreatywną reklamą w Kwidzynie, które w zasadzie przyzwyczaił się do "szyldownictwa" a nie reklamy z prawdziwego zdarzenia. I nie ma tutaj nic wspólnego z byciem uczciwym/nieuczciwym

Akcja Kupuj w Kwidzynie jest pierwszym tego typu podejściem do przeprowadzenia kampanii reklamowej na szeroką skalę. Jasne, że mogłaby być lepiej zrobiona. Jasne, że wyniki mogłyby być lepsze.

Nie myli się tylko ten, kto nic nie robi. Najważniejsze, że widzę rozwój Akcji i rozwój podejścia firmy, która tą akcję promuje.

Trzymam kciuki.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2010, o 20:32 

canario napisał(a):
Najważniejsze, że widzę rozwój Akcji i rozwój podejścia firmy, która tą akcję promuje.

z calym szacunkiem jaki rozwoj? akcji? czy ja dobrze czytam? podejscie firmy... marketingowe... zarobkowe... ja widze takie :(

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2010, o 21:04 
Firma reklamowa musi zarabiać na reklamie. Gdyby firma była o profilu masarniczym to sprzedawałaby mięso. Do rzeźnika nie idziesz z płaczem, że bierze kasę za sprzedaż wędliny.

Ja osobiście mógłbym przyczepić się do "braku wymierności" czyli tzw braku czytelnej strategii marketingowej. Innymi słowy - słupków w excelu i trendów. To musi się opłacać i musi być to udokumentowane.

Jak na razie plus za wykroczenie poza sztampowe "szyldownictwo".

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2010, o 21:29 

Witam to co całkiem nie dawno stało sie faktem zainspirowało mnie do wypowiedzi w sprawie Kwidzynskiej drożyzny ,otóż pracuję w reklamie potrzebowałem drugiego komputera do obsługi plotera zarówno tnacego jak i frezującego dzieki jednemu z kolegów z tego forum udało sie to zrealizować a dzięki drugiemu z kolegów zmodernizować o pożądną kartę graficzną ,internet mam podlączony przez sieciówkę do laptopa a w laptopie tylko jedno złącze do sieciówki więc sieć domowa odpadała aby przenosic pliki z laptopa do komputera podlączonego do maszyn potrzebny był mi pendriwe ,pierwsze kroki w jego poszukiwaniu skierowalem oczywiście na allegro wybór padł na pendriw 8 GB ceny na allegro około 70-80 zł + wysyłka ,nastepnego dnia byłem z żona na zakupach w Carrefour w Młynie i z przekory wszedłem do Media Expert aby posmiac się z tzw.Kwidzynskiej drożyzny (nie wiem czy sklep ten bierze udział w akcji Kupuj w Kwidzynie czy nie i mało mnie to obchodzi) podszedł do mnie Pan i zapytał czego poszukuje więc ja na to że pendriwe 8GB więc Pan zaproponował mi markowy (toshiba)pendriwe 8GB w cenie (i tu walnąłem karpia jak nigdy dotąd) 59 zł z gwarancją na 3 lata i dostępny na już więc zakupiłem do tego za 23 zł dokupiłem karte 2GB do aparatu za 23 zł gdzie na allegro są podobne o 10-15 zł droższe .Moja refleksja jest taka "czasami choć nie często i u Nas uda się soś tanio i dobrze kupić
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2010, o 21:40 
Przyjaciel forum

W takich urządzeniach jak "pendrajwy" bardzo istotna jest prędkość zapisu/odczytu co ma znaczący wpływ na ostateczną cenę.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2010, o 21:44 

Drosik na pewno masz racje ja jestem drukarzem i dla mnie ważne jest aby sprzet działał i abym go kupił w cenie porównywalnej z allegro
z całym szacunkiem Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2010, o 22:06 

raster napisał(a):
Drosik na pewno masz racje ja jestem drukarzem i dla mnie ważne jest aby sprzet działał i abym go kupił w cenie porównywalnej z allegro
z całym szacunkiem Pozdrawiam

Witaj.

W jakiej cenie masz ulotki A6 dwustronne w kolorze? Interesuje mnie cena za 1000 szt. Projekt własny.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1