Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 lutego 2010, o 12:20 

reflexes, no prosze Cie te buciki są bardzo stylowe i nie polecałabym do grania w piłe;) i ogólnie wybór butów z tym sklepie jest dość duży:)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lutego 2010, o 12:31 
Przyjaciel forum

przebisnieg napisał(a):
stylowe

Powiedz, że żartujesz. Stylowych butów nie kupuje się w sklepie z nasionami.

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2010, o 20:13 
przebisnieg napisał(a):
no prosze Cie te buciki są bardzo stylowe

Nie no leżę :rofl:

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2010, o 21:01 

Ogarnia mnie śmiech jak widzę tytulik " Rusza akcja kupuj w Kwidzynie"

Niedawno chciałem kupić pewien kosmetyk, w drogerii na Braterstwa Narodów kosztował 99zł, poszedłem do Rossmana sprawdzić jak tam to wygląda. Byłem zaskoczony, cena 119 zł.
Doszedłem do wniosku, że kupowanie ulubionego kosmetyku w moim rodzinnym mieście jest pozbawione sensu. Zdecydowałem się na zakup tego samego kosmetyku na Allegro i zdziwienie, cena - sześćdziesiąt parę złotych. Kupując dwa nieźle zaoszczędziłem.

Przykład z zycia wzięty, po którym widać czy warto tu kupować. Owszem chleb i masło...

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2010, o 09:22 

beges napisał(a):
Ogarnia mnie śmiech jak widzę tytulik " Rusza akcja kupuj w Kwidzynie"

Niedawno chciałem kupić pewien kosmetyk, w drogerii na Braterstwa Narodów kosztował 99zł, poszedłem do Rossmana sprawdzić jak tam to wygląda. Byłem zaskoczony, cena 119 zł.
Doszedłem do wniosku, że kupowanie ulubionego kosmetyku w moim rodzinnym mieście jest pozbawione sensu. Zdecydowałem się na zakup tego samego kosmetyku na Allegro i zdziwienie, cena - sześćdziesiąt parę złotych. Kupując dwa nieźle zaoszczędziłem.

Przykład z zycia wzięty, po którym widać czy warto tu kupować. Owszem chleb i masło...

Twój post jest totalnie wyrwany z kontekstu. Już na 48 stronach mówimy o tym dlaczego zorganizowaliśmy tą akcję. A ty wyskakujesz jak "filip z konopi". Poczytaj troszeczkę to się dowiesz o co chodzi a potem komentuj, ok?

Pozdrawiam
Organizator akcji.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2010, o 09:34 

Jako swego rodzaju lokalny patriota próbuję wspomóc nasz lokalny rynek. Szukam w chwili obecnej okien o konkretnych parametrach. Zajrzałem na kupuj w www.kupujwkwidzynie.pl, znalazłem producenta okien, wszedłem na jego stronę i... zatkało mnie, bo firma jest z Grudziądza. :-| To jak to jest? Kupuj w Kwidzynie, a podatki i tak pójdą do Grudziądza? Gdzie jest to wsparcie dla lokalnego samorządu?

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2010, o 23:20 

Może ty niezbyt trafnie zatytułowałeś to. Swoją drogą to zastanawia mnie skad w tobie tyle jadu... Wyluzuj facet

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 10:03 

Piotr_J napisał(a):
Jako swego rodzaju lokalny patriota próbuję wspomóc nasz lokalny rynek. Szukam w chwili obecnej okien o konkretnych parametrach. Zajrzałem na kupuj w www.kupujwkwidzynie.pl, znalazłem producenta okien, wszedłem na jego stronę i... zatkało mnie, bo firma jest z Grudziądza. :-| To jak to jest? Kupuj w Kwidzynie, a podatki i tak pójdą do Grudziądza? Gdzie jest to wsparcie dla lokalnego samorządu?

Fakt to jest firma, która ma fabrykę koło Grudziądza. Mieliśmy problem czy ta firma może uczestniczyć w naszej akcji. Ale przemówiły takie argumenty: sklep mają w Kwidzynie, zatrudniają Kwidzyniaków, no i najważniejsze złożyliśmy ofertę wszystkim firmom sprzedającym okna w Kwidzynie i żadna z tych firm nie była zainteresowana udzielaniem rabatów na kartę Kupuj w Kwidzynie. Chcemy, żeby w naszej akcji był szeroki wybór branż, w których możemy zrobić zakupy z kartą rabatową.

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 10:12 

beges napisał(a):
Może ty niezbyt trafnie zatytułowałeś to. Swoją drogą to zastanawia mnie skad w tobie tyle jadu... Wyluzuj facet

Jakiekolwiek nazewnictwo nie byłoby dobre, np. "Sprzedaj w Kwidzynie" myślisz, że ta nazwa jest lepsza? Znalazłby się ktoś, kto by powiedział "ale ja nic nie sprzedaję, pracuję w IP i wydaję a nie sprzedaję" albo "Co mam sprzedać, matkę?" i wiele innych tego typu głupawych komentarzy. Jeżeli mówimy o wyluzowaniu to wybacz, na tym forum są ludzie, którzy totalnie nie pozwalają na przyjemną konwersację, stąd mój komentarz Twojej wypowiedzi.
Pozdrawiam
Organizator Akcji

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 10:13 

siedem napisał(a):
sklep mają w Kwidzynie, zatrudniają Kwidzyniaków

Sklep jest zamknięty na głucho (przynajmniej do 15 marca), a jeśli kogoś zatrudniali, to ten ktoś jest albo urlopowany, albo nie pracuje.

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 10:41 

Siedem zapomniałeś dodać, że kasiorę za akcję zapłacili i nie ważne z kąd są ...

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 11:41 

siedem napisał(a):
Jeżeli mówimy o wyluzowaniu to wybacz, na tym forum są ludzie, którzy totalnie nie pozwalają na przyjemną konwersację, stąd mój komentarz Twojej wypowiedzi.

:roll: nie ma to jak nie umiec przyznac sie do zwyklego chamstwa i chowac sie za innymi :) sa ludzie jacy sa... jak wszedzie :) i nikt nikogo nie zmusza do dyskusji :D

Cytuj:
Siedem zapomniałeś dodać, że kasiorę za akcję zapłacili i nie ważne z kąd są ...

wg mnie bardzo trafna uwaga :-P

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 12:20 
Zbanowany

Hopeczka napisał(a):
umiec przyznac sie do zwyklego chamstwa i chowac sie za innymi :) sa ludzie jacy sa... jak wszedzie :) i nikt nikogo nie zmusza do dyskusji :D

Siedem - natychmiast przyznaj się do zwykłego chamstwa - zarabiasz pieniądze! Zamiast chować się forumowymi "ekspertami" i ich rzeczowymi opiniami przyznaj, że bez cienia wyrzutów sumienia chcesz zapełnić portfel!

Miałeś, chamie, złoty róg,
miałeś, chamie, czapkę z piór:
czapkę wicher niesie,
róg huka po lesie,
ostał ci się ino sznur...

Trzeba być chamem i prostakiem, żeby chcieć zarabiać pieniądze inaczej niż produkując. Usługami zajmuje się chamstwo.
Rozumiem, że inteligencja nie ima się z pospólstwem, nie potrzebuje pieniędzy - w ogóle o takich przyziemnych sprawach nie myśli i nie rozmawia, jej rolą jest pokazywanie społeczeństwu, że takie zachowania nie będą tolerowane.

Świat staną na głowie - najwięcej do powiedzenia mają osoby niezainteresowane tematem/akcją. Chamstwem jest zarabianie na własny rachunek i szczerość wypowiedzi. Pospólstwo jest mylone z plebsem - obie grupy (jak się okazuje) istnieją nadal w XXI wieku. Inteligencja gardzi tymi zjawiskami zwalczając je każdym możliwym sposobem - wojna klas - nic dodać nic ująć.

Nikt nikogo nie zmusza do dyskusji - do wypisywania bzdur także! Dyskusja to wymiana opinii popartych argumentami - druga opcja to po prostu wykrzykiwanie oskarżeń i obrzucanie inwektywami - ale ta forma jest przeciez(ż) zarezerwowana dla chamstwa.

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 12:29 
Cytuj:
Chamstwem jest zarabianie na własny rachunek

To niestety pozostało niektórym z czasów PRLu - prywaciarz to kanciarz, spekulant i wróg publiczny numer jeden.

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 12:55 

magzeust napisał(a):
Świat staną na głowie - najwięcej do powiedzenia mają osoby niezainteresowane tematem/akcją.

Ja jestem najmniej zainteresowany akcją. I już się wypowiedziałem. Jak sądzę również, wcale nie miałem najwięcej do powiedzenia. Śledzę temat i widziałem, ż wypowiedzieli się również ci bardzo zainteresowani. Nie widziałem wśród ich wypowiedzi niczego pochlebnego na temat akcji.
Sam nie mam wiele do powiedzenia w temacie, ale widzę, że Ty magzeust, podobnie jak reszta plebsu, chamstwa i pospólstwa masz sporo do powiedzenia i robisz to z coraz większym zamachem. Tym bardziej dziwię się , że siedząc na obczyźnie, z takim wyrafinowaniem wypowiadasz się o ludziach.

Radzę ci kolego magzeust, spuść z tonu, bo zarobisz takiego bana, że do końca akcji KwK (życzę jej aby trwała jak najdłużej) nie wypowiesz się w żadnym temacie na forum e-kwidzyn.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1