Cytuj:
Zgoda.
Ale przyznasz,że lepiej wygląda dobra graficznie vlepka,która niesie jakiś przekaz,niż wydrapane gwoździem"Gienek to ###".
Ja nie przyznam Ci racji. Jestem, bo tak zostałem wychowany, przeciwny wszelkim aktom wandalizmu. Niestety przyklejanie vlepek jest dla mnie takim samym wandalizmem jak skrobanie gwoździem. Ktoś coś, kupił, zbudował itp. a ktoś inny mu to okleja wydrapuje czy maluje i jednym słowem to niszczy. Nie jest dla mnie ważne czy to jest własność prywatna czy własność publiczna czyli nasza.
Cytuj:
reflexes, ale to już jest kwestia wychowywania dzieci i przekazywania im jakichś norm. Nie można tym obarczać kibiców Rodła. Chyba, że będziemy postrzegać vlepy jako czynnik demoralizujący i prowadzący do wandalizmu na ulicach.... Chociaż to chyba za daleko idące wnioski.
Nie obarczam niczym kibiców Rodła. Odniosłem się tylko do samej idei vlepki, którą powyżej tak zachwalasz. Może a nawet na pewno często są one ładne czy zabawne, często mają jakieś głębsze przesłanie, ale przyklejanie ich gdzie popadnie to zwykły wandalizm i nie można tego tłumaczyć żadną ideologią.