Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wypadek na mostowej
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 15:46 
Czy ktoś ma więcej informacji na temat wypadku na roku Grunwaldzka - Mostowej dzisiaj ok 15. Jadąc z pracy widziałem wielką wyrwę w płocie jakby tam samochód wyleciał na tory i rozbity wózek dziecięcy.

Ostatnio edytowano 28 sierpnia 2007, o 15:52 przez Adamo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 15:50 

Czarne BMW leży na dole na nasypie . Na miejscu Prokuratura i Burmistrz .
Przy płocie widziałem ( obym się mylił ) kółka od dziecięcego wózka. :(

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 15:53 

Do mnie doszła taka informacja, że mężczyzna wjechał w kobietę z dzieckiem. Zginęła cała trójka...

edit:
komentarz, kolegi który był na miejscu zdarzenia po około 10 minutach od zdarzenia, do tego zdjęcia:
most

Cytuj:
gosciu wjechał w krzaki przed tym pierwszy po prawej stronie słupem i sie spi****lił na dól

Na prośbę autora postu i w celu sprostowania wklejam tu ten tekst [malgos]

"Chciałbym dodać, że informacja od kolegi o śmierci trojga osób, mogła być niewiarygodna, mógł od odnieść takie pierwsze wrażenie po tym co zobaczył na miejscu lub ewentualnie usłyszał od osób, które tam były. Także proszę nie uważać mnie za plotkarza. Jako użytkownik forum chciałem, aby mniej więcej było wiadomo co się stało. W dalszej części dyskusji, można się dowiedzieć co się naprawdę stało."

Ostatnio edytowano 29 sierpnia 2007, o 11:08 przez Gregor, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 16:36 

Widziałem to miejsce. Żeby tak wjechać w płot, trzeba z jezdni skręcić pod kątem prostym. To zakrawa na premedytację.

Załączniki:
w tym miejscu.JPG
w tym miejscu.JPG [ 19.49 KiB | Przeglądane 10430 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 17:10 

Koło 17 jadąc Grunwaldzką i zawracając na rondzie (korki) widziałam tłum ludzi i między nimi policję patrzących na skarpę w kierunku dworca Przejeżdżając tamtędy raz jeszcze kilkanaście minut później nie widziałam już gapiów, natomiast pod posterunkiem stała pomoc drogowa z czarnym bmw z mocno skasowanym przodem. Więcej nic na tę chwilę nie wiem prócz niepełnych i nie potwierdzonych informacji. Poczekajmy na oficjalny komunikat.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 18:22 

mieszkam niedaleko i wg relacji jednego ze swiadkow wygladalo to tak.
czarne bmw jechalo od strony grudziadza na most. prawdopodobnie za szybko jechal i zjezdzajac z ronda zahaczyl lewym kolem o kraweznik wysepki, odbil w prawo, stracil panowanie i potracil kobiete spadajac ze skarpy. podobno dziecku nic sie nie stalo, a kobieta zostala przycisnieta przez ten samochod. kobiete zabrala karetka wiec chyba przezyla. Kierowcy chyba nic sie nie stalo.

Prosze nie brac tego opisu za wiarygodne zrodlo. To tylko uslyszane relacje.

Ostatnio edytowano 29 sierpnia 2007, o 20:16 przez Spider, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 18:49 

widziałam to z okna relacja Spidera najbliższa prawdy, szkoda tylko że ludzie zaraz dorobią historie

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 19:36 

megi napisał(a):
widziałam to z okna

to chyba blisko mieszkamy ;]

Tytuł: :(
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 19:58 

tak się składa ,że przed 16 jechałam tamtędy do synaka :cry: :-( nie udało mi się przejechać... to oczywiste .. na rondzie policja ...burmistrz ...a widok przygnębiający :-(
kółka od wózka ...!!!!!!
kółka od wózka ...!!!!!!
kółka od wózka ...!!!!!!
kółka od wózka ...!!!!!!
i tylko to już potem miałam w głowie ....... :-(
coś strasznego :sad: jadąc modliłam się...nie wiedząc ...( w sumie do teraz nie wiem) ....co tak naprawdę się stało.............. by ....nic nie było temu maleństwu i jego mamie :-(

nie chwila może na te słowa ..........
ale coraz więcej kierowców pewniaków...sama bardzo dużo jeżdzę autem ..codziennie właściwie ....od dobrych kilku lat i widzę co się dzieje .......
brawura !!
zbyt duża pewność siebie !!!
zbyt mała ostrożność !!!!
szpan !!! cokolwiek maiłoby to oznaczać...
brak kultury jazdy !!!
zbyt duża prędkość!!!
i wiele by tu jeszcze pisać !!!

to cechy wielu kierowców :sad:

i przykre jest to ,że dopiero jak coś się stanie w ludziach budzi się rozsądek :sad:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 20:08 

dodam tez ze podobno kierowca byl mlody. mozliwe ze dostal samochod od rodzicow i troche przesadzil. mimo to szkoda chlopaka...

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 20:26 

Spider napisał(a):
mimo to szkoda chlopaka...

chyba żartujesz pisząc takie słowa pomyślałeś o dzieciaczku bo mnie najbardziej jego szkoda, a wsiadanie za kierownicę nie zwalnia od myślenia. Ten kierowca miał długie włosy przez co chyba rozum krótki. Trochę przesadził faktycznie zniszczył BMW o ironio , ciekawe gdyby zrobił to Twojej rodzinie to też by trochę przesadził... Przepraszam ale wyglądało to strasznie i uważam że kara powinna być surowa bo dziecko malutkie a konsekwencje wypadku mogą ujawnić się nieco później i co wtedy. Co przeżywała ta kobieta która leciała z samochodem a jej dziecko było w wózku...

Ostatnio edytowano 29 sierpnia 2007, o 12:20 przez megi, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 20:28 
Spider napisał(a):
podobno dziecku nic sie nie stalo, a kobieta zostala przycisnieta przez ten samochod. kobiete zabrala karetka wiec chyba przezyla. Kierowcy chyba nic sie nie stalo.

W takim razie po co prokurator, z tego co sie orientuję to on przyjeżdża jak są ofiary śmiertelne.

Widok naprawdę nie był aż cięzko powiedzieć co, na chodniku były faktycznie kółka, a w krzakach resztki wózka co po nim zostało. Z tego co pamiętam był koloru błękitnego, wózek.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 20:35 

skąd wiesz że miał długie włosy??? blond czy ciemne??

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 20:36 

blond niestety widziałam wszystko z okna już pisałam

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2007, o 20:39 

hmmmm mam nadzieję, że się mylę i to nie był jeden z naszych forumowiczów

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1