Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Biznes w Kwidzynie, dobry pomysł czy może strzał w kolano ?
PostNapisane: 27 marca 2010, o 18:44 

Witam,
Chciałabym się dowiedzieć jakie są wasze opinie na temat kwidzyńskiej gospodarki, jak postrzegacie obecną sytuację przedsiębiorców, czy młodzi ludzie którzy chcą otworzyć działalność mają szanse przetrwać na lokalnym rynku, czy sami myśleliście o założeniu działalności, czy w końcu ją założyliście, czy może coś was od tego odwiodło ? I jak sądzicie zaczyna dziać lepiej czy może gorzej ?
Z góry bardzo dziękuję za wyrażone opinie :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2010, o 07:07 

onomatopeja, na temat zagadnień, o które pytasz można napisać książkę albo odpowiedzieć jednym zdaniem.

Zawsze jest miejsce na dobry biznes. Jak się wpasujesz, niezależnie co to będzie i zrobisz to z głową to sukces gwarantowany.
Obecna sytuacja przedsiębiorców w Kwidzynie prawdopodobnie nie odbiega znacząco od średniej krajowej. Młodzi ludzie (i starzy też) mają szansę przetrwać w biznesie o ile działają z głową :)

Mi, wtedy młodemu, rozpoczynającemu działalność ponad 10 lat temu udało się przetrwać bez większych sukcesów zaledwie kilka lat. Niektórym kolegom się udało i świetnie prosperują do dnia dzisiejszego.

Na ostatnie pytanie nie odpowiem, bo nie wiem z jakim okresem chcesz porównywać "teraz" w kwestii dziania się lepiej czy gorzej.

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2010, o 15:14 

[Post scalony z już istniejącym wątkiem, powielonym w temacie akcju kupuj w kwidzynie]

onomatopeja napisał(a):
Witam,
Chciałabym się dowiedzieć jakie są wasze opinie na temat kwidzyńskiej gospodarki, jak postrzegacie obecną sytuację przedsiębiorców, czy młodzi ludzie którzy chcą otworzyć działalność mają szanse przetrwać na lokalnym rynku, czy sami myśleliście o założeniu działalności, czy w końcu ją założyliście, czy może coś was od tego odwiodło ? I jak sądzicie zaczyna dziać lepiej czy może gorzej ?
Z góry bardzo dziękuję za wyrażone opinie :grin:

Dzięki tej akcji dowiedzieliśmy się i dowiadujemy coraz więcej. Tak w skrócie, nie jest dobrze w kwidzyńskim handlu detalicznym. A dlaczego? Zapraszam na spotkanie, bo długo zajęłoby mi rozpisywanie się. Druga sprawa to, wielu kwidzyńskich handlowców miałoby do mnie pretensję za mój punkt widzenia tej sytuacji, a nie chce mi się już kłócić, co widać po mniejszej aktywności na tym forum.

Pozdrawiam i zapraszam na naszą stronę www.kupujwkwidzynie.pl

Ostatnio edytowano 14 kwietnia 2010, o 16:35 przez siedem, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Strefa czasowa: UTC + 1