Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: WOŚP STOP POWODZIOM - Kwidzyn 4 lipca!
PostNapisane: 22 czerwca 2010, o 14:02 

4 lipca Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zorganizuje jednodniową zbiórkę publiczną, której celem będzie zakup sprzętu, pomagającego w likwidowaniu skutków powodzi.

Kwidzyński Sztab WOŚP dołączył także do organizowania akcji STOP POWODZIOM, której inicjatorem jest Fundacja WOŚP. Na początku czerwca zarejestrowaliśmy nasz Sztab Powiatowy przy Szkole Podstawowej nr 2, któremu szefuje Lidia Dyksa. Już za niecałe dwa tygodnie na Deptaku przy ul. Piłsudskiego zagra MUZYKA Z POMPĄ!

Dzięki współpracy z Fabryką Zespołów i naszym rodzimym KCK będziemy mogli usłyszeć świetne zespoły, z których część przyjedzie do nas z poza granic naszego miasta!

Cel zbiórki:
Na zakup sprzętu ratowniczego dla ochotniczych i zawodowych jednostek Straży Pożarnej oraz innych grup i jednostek ratowniczych.

Wolontariuszy poznacie po szczególnych identyfikatorach, które tak samo jak podczas Finału zostaną przygotowane dla zgłoszonych sztabów przez Fundacje WOŚP. Przewidziane są dwa rodzaje puszek – stacjonarne (większe) i kwestarskie (mniejsze, przeznaczone dla wolontariuszy).

Sporym zaskoczeniem będą także… niebieskie serduszka. Już 4 lipca rozdanych będzie 5 milionów takich naklejek w całej Polsce.

Wiemy także, że fundacyjne puszki znajdziecie w sieci sklepów "Żabka". Kolejnym sposobem wsparcia będzie też numer SMS, aktywny tylko w dniu akcji - 7547 - wysyłajcie sms-y o treści "STOP". Całkowity koszt przeznaczony zostanie na zbiórkę (5 zł +VAT).

MUZYKA Z POMPĄ to specjalna akcja skierowana do polskich wykonawców. Tak jak w czasie styczniowych Finałów WOŚP, Fabryka Zespołów koordynuje aktywności sztabów i artystów, którzy w poszanowaniu zasad (czyli bez honorariów za występ) godzą się wystąpić na imprezie 4 lipca. Fabryka Zespołów o akcji:

Cytuj:
Z dumą przyłączyliśmy sie do akcji STOP POWODZIOM bo głeboko wierzymy w to, że jako muzycy, znów swoją muzyką pomożecie w tej niesamowitej i spontanicznej akcji. Niech ten dzień będzie wypełniony Waszą muzyką, a Wasze koncerty po raz kolejny pomogą w zbieraniu środków na szczytny cel. Tak jak w styczniu w ramach Finału WOŚP, dodawajcie tutaj swoje zespoły po to by sztaby w całym kraju, mogły Was zaprosić do kolejnego niesamowitego grania! Pamiętajcie tego dnia wszyscy gramy MUZYKĘ Z POMPĄ!
Z pozdrowieniami od całej FZ
Gosia Kaczmarek

Koncert odbędzie się 4 lipca między godz. 13.00 a 18.00. Zespoły które zagrają w ramach akcji STOP POWODZIOM na kwidzyńskim deptaku to:
CHAKRA
DOKTRYNA
LIFE FORCE
ZŁOTE TARASY
FENOTYP
LEMNISKATA
ENDORFINA
FATE
OPEN FRACTURE
OVER SHADOW
KILERS SOUND

...oraz kapele z poza naszych granic zorganizowane we współpracy z Fabryką Zespołów
PAMPELUNA
NIUZZ

Zapraszamy wszystkich na deptak przy ul. Piłsudskiego 4 lipca!
Więcej na naszej stronie http://www.wosp.ekwidzyn.pl oraz http://www.wosp.org.pl/stoppowodziom

Poni­żej znaj­dzie­cie kilka zdań o dwóch ostat­nich zespo­łach, które mogą być nie wszyst­kim znane…
PAMPELUNA
Skład zespołu:
Kolin — per­ku­sja
Pustak — Bass, Voc
Spo­dziu — git, Voc
Julio — git, Voc

Kapela grała już w Kwi­dzy­nie, ponad rok temu w Spi­chle­rzu. Pam­pe­luna ist­nieje od 07 07 07. Ma na kon­cie wiele zwy­cięstw i wyróż­nień z ogól­no­pol­skich festi­vali m.in z Mławy, Zgierza, Nowego Targu, Ostródy, Gro­dzi­ska Mazo­wiec­kiego, Ustki była także na podium lub otrzy­mała nagrodę publicz­no­ści pod­czas Rock May Festi­val, Brok n roll music festi­val czy w Sta­lo­wej Woli. Pam­pe­luna to jedyny zespół, który dwu­krot­nie dotarł, aż do finału eli­mi­na­cji wood­stock — gdzie w ciągu 2 lat było łącznie ponad 1000 zgło­szeń. Od kwiet­nia 2010 na rynku jest debiu­tancki album „La Curva” zawie­ra­jący aż 16 utworów.

NIUZZ
Skład zespołu:
Aga-wokal
Jacek-gitara
Arnold-bass
Bartek-perkusja

Zespół Niuzz ist­nieje od 2005 roku. W obec­nym skła­dzie od 2007 roku. Człon­ków łączą przede wszyst­kim zain­te­re­so­wa­nia muzyczne oraz dłu­go­letni staż estra­dowy. Każdy z nich bowiem ma za sobą człon­ko­stwo w innych for­ma­cjach muzycz­nych takich jak: Soli­tude, Wszystko Jedno, Sier­żant Baker, Sucide, Lion Scream. A gatu­nek w któ­rym zespół „zakowizył się” po wielu poszu­ki­wa­niach jest alter­na­tywny Soft Indie Rock. Kapela sta­wia na dobrą melo­die, dyna­mikę, melo­dyczną gitarę czyli żywio­łowy mix dzwię­ków. Do najażniej­szych osią­gnięć zespołu zali­czyć można na pewno m.in. pierw­sze miej­sce na Przeglą­dzie Muzycz­nym Rock­Me­eting 2006 w Dama­sławku, gdzie wśród Jury zasia­dał zespół Cree oraz wyróż­nie­nie na prze­glą­dzie MUSZLA FEST 2009 w Byd­gosz­czy w klu­bie Estrada. Poka­zali się takze w kilku radio­sta­cjach m.in. Pik, Mer­kury itd. oraz uka­zali się na skła­dance wyda­nej przez radio PIK i Gazetę Pomorską.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2010, o 14:29 

Nowe informacje na temat akcji STOP POWODZIOM, koncertu i dodatkowych atrakcji 4 lipca na http://wosp.ekwidzyn.pl/. Zapraszamy!

Tytuł:
PostNapisane: 2 lipca 2010, o 07:44 
Cytuj:
Moi drodzy w Jezusie Chrystusie i ateizmie, jest to ostatni gwóźdź do trumny tej postaci w czerwonych okularach. Jeszcze podczas ostatniej akcji broniłem Owsiaka, ponieważ cel szlachetny, ale teraz ten człowiek jest już dla mnie końcem swojej legendy. Oczywiście przy podobnej opinii certyfikat oszołoma już czeka opieczętowany, ale mnie ta kolekcja nie przeraża. Owsiak się zeszmacił ostatecznie, wykorzystywanie szyldu społecznego do prymitywnej agitacji politycznej, cynicznie przemyślanej i to w dniu wyborów, to jest po prostu numer po niżej wszelkich standardów.

Jak mi ktoś chce powiedzieć, że ta „akcja dla powodzian”, nie jest mobilizacją elektoratu jednej partii, pod przywództwem człowieka, który wiele razy wygłaszał mowy polityczne i deklaracje polityczne, to niech sobie powie na Berdyczów. Jak ktoś mi powie, że tej akcji nie można było zrobić tydzień po, albo że najważniejsi są powodzianie, to kierunek komunikatu już zna. W Polsce pewne rzeczy, albo chociaż jedna nie powinna być splugawiona. Szyld WOŚP miał swoją wartość, od niedzieli będzie to dla mnie tyle warto co akcje społeczne Pospieszalskiego, Rydzyka i literacka nagroda Gazety Wyborczej, dla śmiechu i niepoznaki zwana Nike. Ta akcja ma minimalne szanse przechylić wynik wyborów i oczywiście jest tak pomyślana, że gdy się tylko jakiś z PiS odezwie, a nie daj boże sam Kaczor, to zostanie zjedzony, za rękę podniesioną na świętość, na biedne dzieci, na człowieka co pomagał chorym na raka i tak dalej. Jak to mówi Jerzy Urban nie ma nic bardziej obrzydliwego niż epatowanie w polityce bachorami.

Do Owsiaka można było mieć pretensje już rok i parę lat wcześniej, za to, że koszty większe od zysków, że blokuje inne inicjatywy i ma wsparcie nieproporcjonalne do pozostałych organizacji, że w końcu zamula odpowiedzialność polityków i administracji państwowej, która dostaje kasę za na tacy. Te wszystkie argumenty choć zasadne, dla mnie było nieistotne, ponieważ w efekcie kasa szła tam gdzie powinna, co w Polsce jest swego rodzaju fenomenem. Natomiast przekroczenie tej granicy jaką Owsiak przekroczył w niedzielę, czyli sprzedanie logo na politycznym bazarze, to jest dno jakiego akceptować nie można. Dodawanie jednej opcji politycznej, która ma potężne zaplecze, jeszcze jednego gigantycznego wsparcia, to jest poniżej wszelkiej krytyki.
Owsiak jest dla mnie pajacem, sprzedajnym pajacem, a to oznacza, że do mnie argumenty „ale przecież szlachetna inicjatywa i dzieci”, już nie docierają. Szlachetna inicjatywa, to inicjatywa czysta, inicjatywa ufajdana politycznie, to inicjatywa propagandowa. W niedzielę Owsiak stanie się politycznym pajacykiem, kuglarzem, Rydzykiem moherów z PO w związku z powyższym mamy do czynienia z klasyczną polityczną prostytucją i to jeszcze w wersji pedofilskiej, bo do tej propagandówki młodzież uczącą się Owsiak angażuje.

Jak to wpłynie na wybory? Moim zdaniem ułamki, jeśli już, ale tu nie liczy się wymierność, tylko wartość, a wartość tej akcji to zakup i sprzedaż pod latarnią. W sumie jeszcze jedna porażka, porażka szczególnie bolesna. (źródło)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lipca 2010, o 07:57 
Cytuj:
Jak to wpłynie na wybory? Moim zdaniem ułamki, jeśli już, ale tu nie liczy się wymierność, tylko wartość, a wartość tej akcji to zakup i sprzedaż pod latarnią. W sumie jeszcze jedna porażka, porażka szczególnie bolesna. (źródło)
Skoro to nie wpłynie na wynik wyborów to po co autor tak się rozpisuje? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lipca 2010, o 07:59 
Jurku, lubisz dolewać oliwy do ognia :) Artykuł wątpliwej jakości napisany po to tylko by rzucić kałem. Wiadomo, że im wyżej jesteś tym więcej ludzi chce cię ściągnąć w dół. Dla mnie Owsiak jest człowiekiem instytucją o niepodważalnej renomie, a szukanie spisku tam gdzie go nie ma to tylko znak choroby.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lipca 2010, o 08:50 

Canario, racja, zawsze jakieś oszolomstwo musi się pojawic i mieszać żeby jakoś zaistnieć :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lipca 2010, o 09:22 

Budslavsky, Aleś sobie tym cytatem ulżył. :grin: :-D :-D:603:
Wszystko co nie jest związane z głosowaniem na J.Kaczyńskiego,w ten sposób się określa i nazywa. :603:
Przez niektórych :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2010, o 21:20 
Skromna fotorelacja z koncertu Złotych tarasów i Pampeluny
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mój towarzysz
Obrazek
I dalej Stop powodziom
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2010, o 16:27 
Skromna frekwencja to i skromna relacja.Byłem około godziny 15-tej i było bardzo mało ludzi.

Strefa czasowa: UTC + 1