Miałem się nie odzywać, ale co tam - najwyżej zostanę "kasztaniarzem"

krzyzak napisał(a):
Kibicowanie to zawsze jakieś zainteresowanie i pasja, dla jednych fajna rozrywka dla innych taka sobie.
Kibicowanie znam z autopsji, i rozumiem obecnych kibiców, też byłem aktywnym kibicem.
Niestety za moich czasów to kibicowanie inaczej wyglądało, i dlatego to co dzieje się obecnie na stadionach po prostu mi nie odpowiada.
Krzyżaku, masz rację - dla jednych kibicowanie to pasja, dla innych rozrywka. Inaczej to wyglądało kiedyś, inaczej wygląda teraz, ale skąd wiesz, co się dzieje obecnie na stadionach, skoro sam przyznałeś, że na stadionie dawno nie byłeś.... Przyjdź i sam się przekonaj, jak to teraz jest...
Cytuj:
Ja chciałem opisać im kilka swoich uwag,opowiedzieć jak wyglądało kibicowanie w czasach kiedy ja byłem aktywnym kibicem, ale widać nie interesuje to co niektórych , uważają sie za tych którzy maja monopol na kibicowanie i tylko oni widzą jak to powinno wyglądać
Nikt tu nie mówił o jakimkolwiek monopolu na kibicowanie - wręcz przeciwnie - sam się zgadzałem z Twoim opisem kibicowania, że to właśnie tak powinno wyglądać, by każdy mógł przyjść na mecz i spokojnie go obejrzeć. I jak Ci napisałem, wiele klubów, ale i samych kibiców do tego dąży...
Cytuj:
Nie wiem co takiego nie w temacie napisałem ze wylądowałem w "Kasztanach"??
No cóż, nie tylko Ty wylądowałeś w Kasztanach, ale i ja też. I Nowy(L) miał rację - dyskusja w tym wątku odbiegła od tematu, jakim jest drużyna Rodła w nowym sezonie 2013/14. Stąd i taka decyzja, by owe posty wydzielić do osobnego wątku...
Cytuj:
Chciałem pokazać i opowiedzieć im jak wyglądała miłość i pasja kibicowania swojej drużynie kiedyś, a co obecnie mi się niestety nie podoba, ale nie interesują co niektórych negatywne opinie i wylądowałem w kasztanach.
Ok, przedstawiłeś negatywne strony "kibiców", ale czy to są wszyscy kibice??? Czy ktoś tu się z Tobą nie zgadzał, że to co negatywne jest złe?? Chyba nie, tylko starałem się Ci pokazać też te dobre strony kibiców, których Ty najwidoczniej nie dostrzegasz...
Cytuj:
Z tego co zauważyłem to na sto procent w temacie nie powinno być jakiejkolwiek krytyki, jeżeli chodzi o Rodło, kibiców, atmosferę na stadionie itd...
To źle zauważyłeś, bowiem jest tu i miejsce na krytykę - sam nie raz krytycznie pisałem o grze zespołu - ale trzymajmy się tematu. Jeśli to jest temat o Rodle, to nie piszmy o kibicowaniu w ogólnym znaczeniu - po prostu przejdź się na stadion, zobacz jak prezentują się chłopaki podczas dopingu i dopiero oceniaj, jaki jest doping kibiców Rodła, nawet jeśli to będą negatywne oceny...
Cytuj:
I wtedy będziemy rzetelnie, merytorycznie według ustalonych zasad obiektywnie i bezstronnie wypowiadać swoje opinie (demokratycznie jak ktoś powiedział) i dyskutować w tym temacie.
No właśnie, ale Ty w tej dyskusji nie przyjmujesz do Siebie argumentów innych osób, mimo, że one się z wieloma Twoimi zgadzają. Ty masz już wyrobione zdanie, i to, co wypowiadają w tym temacie inni użytkownicy, wogóle do Ciebie nie trafia. Cóż, na siłę wyrabiać Ci innego zdania nie będę, ponieważ nie to jest celem jakiejkolwiek dyskusji...
Cytuj:
Strach pomyśleć co by się stało gdybym was kibiców rozdrażnił w czasie meczu na stadionie , pewnie też bym wylądował w kasztanach wysoko na drzewie.
I to zdanie potwierdza to, co napisałem wyżej - masz już wyrobione zdanie o kibicach, i za żadne skarby świata go nie zmienisz...