krzyfor193 napisał(a):
Oki 44 czemu nie chcesz odpowiedzieć na pytanie na temat opóźnienia w budowie naszego mostu? Czyżby było ono aż tak duże że wstyd się przyznać??
Nie żebym miał pretensje do Ciebie ale jestem po prostu ciekaw tego. A swoją drogą to świetną robotę robisz z tymi zdjęciami.
Pozdrawiam
A dlaczego to pytanie jest do mnie? Nie jestem przedstawicielem ani inwestora, ani wykonawcy, lecz obserwatorem jak każdy inny.
I czego, niby miałbym się wstydzić? Na kolejne mostowe obserwacje chodzę w spodniach, nic mi nie wystaje. Fakt, że w pierwszej rozmowie ze mną,
szefostwo Budimexu planowało krótszy cykl realizacji jednego segmentu mostu, fakt, że nie udaje im się tego osiągnąć. Ale co ja mam z tym wspólnego?
Spójrzcie na to z innej strony. Szef kontraktu - pan Piotr Laska mógłby nałożyć szlaban na wszelkie informacje dotyczące budowy. Nie zrobił tego,
uprzejmie informuje o bieżących pracach i planach. Było by lepiej, gdyby nic nie mówił? Wtedy nie było by takowych uwag, prawda?
Obserwując budowę, widzę że prace postępują bez jakichkolwiek przestojów, ale może wszystkiego nie widzę?
Mnie martwiło by, gdyby prace przerwano, ale budują. A jak budują... to i zbudują. Dłuższy cykl prefabrykacji to nie nasze zmartwienie.