Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 314 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, o 21:53 

nowm napisał(a):
(..) Miałem inne intencje (...)

mądrze gadasz i po raz pierwszy prawie w całości się z Tobą zgadzam oprócz jednego:

nowm napisał(a):
Tak pewnie bysmy siedzieli nadal bezczynnie, jak to chciał Porcellus

nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz bo to że gada to normalne ale tego że działa to nie zauważyłeś i nie doceniłeś. Gdyby nie on i jego zwariowane pomysły i działania to jak by się skończyło wczorajsze spotkanie i "wejściowy ponton" z panem redaktorem?

Ale to tylko mała dygresja aby nie sądzić póki nie dowie się wszystkiego :-)

Wracając do sprawy inicjatora. Cóż, jesteś głównym wykonawcą i pomysłodawcą ulotek, strony itp (i nie gadaj że jeseteś wykorzystany bo gdyby nie Ty to nadal byłby marazm). Chcąc nie chcąc oficjalnym inicjatorem z naszej strony faktycznie po cichu stało się stowarzyszenie i facjata (jak sam powiedział :grinka: ) KrzaQ'a. Nie martw się nikt nie zapomni o Twoim wkładzie i pchnięciu spraw mostowych do przodu. Po prostu inaczej byłoby nieuczciwie :583:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, o 21:55 

nowm napisał(a):
Podobnie jak inni odczułem wrażenie, że to głównie Gniew, a nie Kwidzyn, stara się o budowę mostu po wczorajszej emisji programu w tv. Władzę nad prowadzeniem akcji przejęło stowarzyszenie Grzegorza. A Kwidzyn zapytano o zdanie?

Nie było cię tam, wiem że jesteś na wakacjach więc nie możesz wiedzieć jak realizatorzy programu sterowali akcja na żywo w TVN24.
Wiem jak to wyglądało w TV i też wg mnie nie tak to powinno wyglądać,
wyszło jak widziałeś na filmach.

nowm napisał(a):
czuję jakbym był jedynie wykorzystany do "wylansowania" co niektórych

nowm napisał(a):
Ja nikogo nie pytałem o pomoc, pomysł i zdanie, robiłem to dla siebie i mostu, a nie dla lansu innych.

nowm napisał(a):
miałem zamiaru nikogo wylansować, nawet siebie..

Czytając tego posta odnosze zgoła inne wrażenie.

nowm napisał(a):
ale ja chcę sprawiedliwego podziału "pałeczek",

Ciekawe stwierdzenie, o jakich pałeczkach piszesz?
Chcesz być pierwszy w TVN, na stronie lokalnej gazety, ogólnopolskiego dziennika???

nowm napisał(a):
Podział w inicjatorach też musi być :roll: Muszę się spotkać z niektórymi osobami po powrocie, żeby sobie co nieco wyjaśnić..

Podchodząc do nich z takim nastawieniem możesz się troszkę zdziwić,

nowm napisał(a):
Tak pewnie bysmy siedzieli nadal bezczynnie, jak to chciał Porcellus.

Tak, właśnie jadę jutro z Porcellim posiedzieć bezczynnie przy banerach.
Potem bezczynnie popływamy po Wiśle i może bezczynnie rozwiesimy ten baner na filarach mostu.
A potem bezczynnie wypijemy sok z kartonika. :D

Do jutra wszystkim.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, o 21:56 
Dzięki Malgos za miłe słowa, bo od Ciebie głównie same ochrzany dostawałem :wink:
Co do Porcellusa sprzed mojego wyjazdu mogłem jedynie wywnioskować, że był wrogo nastawiony do działań.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, o 21:58 

nowm napisał(a):
mogłem jedynie wywnioskować, że był wrogo nastawiony do działań

ten typ już tak ma :grinka: ale spytaj się choćby Punky'ego, KrzaQ'a czy Krzyżaka że nie taki diabeł straszny :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, o 22:05 
Punky- czytałeś wypowiedzi Porcellusa sprzed tygodnia ? bo mam wrażenie, że nie...

punky napisał(a):
Czytając tego posta odnosze zgoła inne wrażenie.

źle to ująłem. Robiłem to dla własnej satysfakcji :-) Jestem z natury skromny i nie nadaję się na pierwsze strony gazet.

punky napisał(a):
Ciekawe stwierdzenie, o jakich pałeczkach piszesz?
Chcesz być pierwszy w TVN, na stronie lokalnej gazety, ogólnopolskiego dziennika???

tak, zawsze o tym marzyłem ;) a w ogóle to marzy mnie się praca w cnn..

jeśli nie wiesz, o jakich pałeczkach piszę, nie będę Ci tłumaczył, bo nie mam na to teraz czasu. Poczytaj kilka razy, a zrozumiesz.

Jeśli jeszcze ktoś nie zrozumiał- robiłem swój projekt, niezależny od Grzegorza. On robił swoje, ja swoje. Teraz jest tak, że Gniew przejął inicjatywę, a Kwidzyn tylko pomaga. Takie wrażenie odnoszę. O to mi cały czas chodzi. Może boli mnie to, że KrzaQ nie miał swojej chwili na antenie, a Grzegorz tak ;)

Ostatnio edytowano 14 sierpnia 2009, o 22:08 przez nowm, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, o 22:06 

malgos napisał(a):
ten typ już tak ma :grinka: ale spytaj się choćby Punky'ego, KrzaQ'a czy Krzyżaka że nie taki diabeł straszny :grinka:

Potwierdzam:
Na zewnątrz kawał skurrrrrrkojada. :twisted:
A w głębi- dusza człowiek. :roll:
A to że szczery do bólu, to jego EGO i zaleta. ;) :-D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, o 22:12 

nowm napisał(a):
Punky- czytałeś wypowiedzi Porcellusa sprzed tygodnia ? bo mam wrażenie, że nie...

Czytalem, Małgoś juz odpowiedziała:
malgos napisał(a):
nowm napisał/a:
mogłem jedynie wywnioskować, że był wrogo nastawiony do działań

ten typ już tak ma :grinka: ale spytaj się choćby Punky'ego, KrzaQ'a czy Krzyżaka że nie taki diabeł straszny :grinka: :grinka:

Problem jest taki że dalej nie rozumiesz co pisał Porcelli.
Blokada drogi - pamietasz jego wypowiedzi na ten temat?

Cytuj:
Jeśli jeszcze ktoś nie zrozumiał- robiłem swój projekt, niezależny od Grzegorza. On robił swoje, ja swoje. Teraz jest tak, że Gniew przejął inicjatywę, a Kwidzyn tylko pomaga. O to mi cały czas chodzi...

A mi chodzi o to że programem w Tv sterował dziennikarz który miał konkretny plan na program, pokazanie problemów ludzi w Polsce.
Człowiek ten nie dał dojść do głosu KrzaQ'owi bo i nawet na to czasu antenowego nie starczyło.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, o 22:19 

nowm napisał(a):
(...) Gniew przejął inicjatywę, a Kwidzyn tylko pomaga (...)

wiesz... może w tym szaleństwie jest metoda. Może rycerze na koniach mają większą siłę przebicia niż takie tam małe "kwidzyniaki" :grinka: :grinka:
Ja tam uważam że każdy sposób jest dobry aby w końcu wszystko nagłośnić, nawet jeśli mamy być tylko pomocnikami ;) Co oczywiście nie upoważnia gniewskiej strony do pominięcia nas w tej chryi i mocnego zaakcentowania naszego (pozwolę sobie tak napisać choć niewiele się udzielam w tej sprawie) współuczestnictwa w całej tej awanturze.

Wracając jeszcze do niewykorzystanego czasu na antenie i nie dopuszczenia KrzaQ'a do głosu... Program jako taki, faktycznie mało konkretów i za cholerę nie mogę zrozumieć po kiego diabła ciągnęli tego związkowca z IP. Mam wrażenie że swoją gadaniną i tym wstrętnym "politykowaniem" zrobił więcej złego niż dobrego :roll:

Ostatnio edytowano 14 sierpnia 2009, o 22:29 przez malgos, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, o 22:27 

malgos napisał(a):
po kiego diabła ciągnęli tego związkowca z IP. Mam wrażenie że swoją gadaniną i tym wstrętnym "politykowaniem" zrobił więcej złego niż dobrego :roll:

Tak to już z nimi jest, zawsze w takich sytuacjach próbują ugrać tylko i wyłącznie coś dla siebie. :evil:

Ostatnio edytowano 14 sierpnia 2009, o 22:29 przez krzyzak, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, o 22:36 

Tak sobie jeszcze pomyślałam... (jestem zwolennikiem teorii że prawie wszystko samo się w życiu układa i czasem nie ma co na siłę "dociskać") iż musiał nastąpić pewnego dnia taki moment że w pewnym miejscu i pewnym czasie spotkał się taki Grzegorz zza Wisły z takim Nowm'em z Kwidzyna w wirtualnym świecie i coś z tego "przytknęło" :grinka: a od tego to już blisko do lawiny. Zawsze coś musi nastąpić, coś się rozwiązać, coś się zacząć. Ja tam często powtarzam "nic na siłę" :grinka: :grinka:

Jak to mówią "się samo zrobiło" :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2009, o 23:44 
Przyjaciel forum

Czytając teksty niektórych z Was, odnoszę wrażenie, że zaczęła się walka o stołki "stowarzyszenia" :neutral:

A może by tak głosowanie zrobić? :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2009, o 20:38 

Wysłałam właśnie informację (petycję, refleksję, żądanie) o treści:

Szanowni Państwo!

9 sierpnia 2009 ruszyła strona www.chcemymostu.pl

Strona jest internetowym wsparciem społecznej akcji „CHCEMY MOSTU”! Most, który jest przedmiotem akcji ma zostać wybudowany w ciągu drogi krajowej nr 90, pomiędzy powiatem kwidzyńskim a powiatem tczewskim (województwo pomorskie).

Inwestycja ta połączyć ma nie tylko powiaty leżące po obu stronach Wisły ale także stanowić istotne ogniwo w systemie transportowym województwa pomorskiego a także całego kraju, umożliwić rozwój turystyki z jednoczesnym zwiększeniem przychodów na obszarach objętych następstwami jej rozwoju, przynieść znaczące oszczędności eksploatacyjne i czasowe spowodowane skróceniem czasu dojazdu mieszkańców Kwidzyna np. do Trójmiasta, obniżyć globalne zużycie paliwa, zmniejszyć emisję zanieczyszczeń do atmosfery, wody i gleb, podnieść bezpieczeństwo na drodze krajowej nr 55 poprzez jej odciążenie i zmianę struktury ruchu, uwolnić rezerwy czynników produkcji istniejących po obu stronach Wisły największych zakładów produkcyjnych, zmniejszyć koszty wypadków drogowych oraz przynieść korzyści w postaci wielu innych pozytywnych efektów, których nie sposób wymienić i oszacować.

Szczególnie polecam Państwa uwadze listę osób, które poparły akcję CHCEMY MOSTU, podpisując się pod protestem swoim imieniem i nazwiskiem. 10 dni po uruchomieniu strony swój podpis złożyło ponad 1000 osób, a ich liczba stale wzrasta.

Bardzo proszę o wsłuchanie się w głos społeczeństwa i uczynienie wszystkiego, co w Państwa mocy, aby inwestycja mostowa w ciągu drogi krajowej nr 90 jak najszybciej została zrealizowana.

Z wyrazami szacunku

na adresy:

ibp@gddkia.gov.p
kowe@tgd.pl
sekretariat@gdansk.gddkia.gov.pl
dif@woj-pomorskie.pl
marszalek@woj-pomorskie.pl
info@mi.gov.pl

Jeśli ktoś ma ochotę, niech wyśle ową prośbę (lub napisze swoją) na wskazane wyżej adresy.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2009, o 21:02 
Przyjaciel forum

Wysłane :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2009, o 21:38 

Wysłałem również :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2009, o 22:08 
Przyłączam się do akcji

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 314 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1