Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2612 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 175  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Budowa mostu koło Kwidzyna w ciągu DK90
PostNapisane: 27 marca 2012, o 10:45 

anduel napisał(a):
Sam od czasu do czasu przyglądam się tej budowie i jestem zainteresowany jej szczęśliwym zakończeniem, ale coś na dotrzymanie terminu to nie wygląda. Panie i panowie może by tak zmobilizować wszystkich kibiców i zaciągnąć wartę honorową z transparentami mobilizującymi do zwiększenia wysiłku w tym zbożnym dziele.

Następny optymista!! :evil:

Powiem Wam tak:
Jak już oddadzą most do użytku to i tak znajdą się tacy którym się nie będzie podobał kolor,
nie będą się podobać barierki, nie będzie się podobać nawierzchnia,krawężniki, dojazd, itd.itd.itd. :603:
Nic nam tak dobrze nie wychodzi jak krytyka i narzekanie. :roll: :x

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 marca 2012, o 11:22 

Moim zdaniem należy się cieszyć, że most w końcu powstanie, tyle na niego czekaliśmy...
A to czy będzie on ukończony w terminie, czy nie, to już nie nasze zmartwienie, a zmartwienie firmy, która umowe podpisała (ewentualne kary)...
A dla Nas "zwykłych zjadaczy chleba" te pare miesięcy (ewentualnego opóźnienia, bo oficjalnie nic Nam o tym nie wiadomo)
nie robi znaczącej różnicy. Może tylko, taka że będzie cieplej przy oficjalnym otwarciu :)

PostNapisane: 27 marca 2012, o 14:18 
Przyjaciel forum

krzyzak napisał(a):
anduel napisał(a):
Sam od czasu do czasu przyglądam się tej budowie i jestem zainteresowany jej szczęśliwym zakończeniem, ale coś na dotrzymanie terminu to nie wygląda. Panie i panowie może by tak zmobilizować wszystkich kibiców i zaciągnąć wartę honorową z transparentami mobilizującymi do zwiększenia wysiłku w tym zbożnym dziele.

Następny optymista!! :evil:

Powiem Wam tak:
Jak już oddadzą most do użytku to i tak znajdą się tacy którym się nie będzie podobał kolor,
nie będą się podobać barierki, nie będzie się podobać nawierzchnia,krawężniki, dojazd, itd.itd.itd. :603:
Nic nam tak dobrze nie wychodzi jak krytyka i narzekanie. :roll: :x

Kolego Krzyżak a może by tak czytać ze zrozumieniem? Jest to pożyteczna umiejętność cechująca ludzi którzy kulturalnie później dyskutują na temat dylematu. A tak co, zaraz się zaczyna pyskówka w której na zakończenie może paść argument że nick jednak jest ..... no nie, nie powiem. Poprzednio byłem namawiany do komentowania jak najbardziej profesjonalnie, no to i skomentowałem to tak jak potrafiłem i tyle w tym temacie. Jeszcze raz podkreślę że rzecz dotyczy wielu ojców i akuszerów tej budowy, którzy ją od początku celebrują w stylu gierkowskim, brak jest tylko kilku atrybutów propagandowego sztafażu w postaci przez zemnie wymienionych. Oczywiście jest to żart ale opisowo niezbyt odbiega od tego co obserwowałem podczas mojej pracy na słynnych gierkowskich budowach. Mnie również zależy żeby ten most jak najszybciej powstał co poprzednio wyraziłem, mniejsza o kolor może być nawet w kolorze lila róż. A krytyka szczególnie merytoryczna drogi kolego pozwala na refleksję i spojrzenie z innej strony na to co robimy często tracąc w tym umiar.

PostNapisane: 27 marca 2012, o 15:43 
Przyjaciel forum

Cytuj:
A dla Nas "zwykłych zjadaczy chleba" te pare miesięcy (ewentualnego opóźnienia, bo oficjalnie nic Nam o tym nie wiadomo)nie robi znaczącej różnicy.

A mnie robi. Jeśli budowa się przedłuży, to dłużej będę ją fotografował a bardzo to polubiłem :D

PostNapisane: 27 marca 2012, o 16:32 

Anduel.Bez przesady.Też pamiętam przodowników pracy,którzy wisieli na fabrycznym płocie,och przepraszam,ich zdjęcia wisiały w gablotach.I co i nic.Każdy ma swoje pozytywne zboczenia,bo jednego pasjonuje fotografia, innego chęć podpatrzenia jak to się buduje ,czy beton ma właściwą konsystencję itd.itd.Dajmy sobie spokój. ;) .Ciekawość i wojny,mają największy wpły na techniczny rozwój cywilizacji.Pozdrawiam.

-- 27 mar 2012, 2012 16:00 --

krzyzak, A mnie wszystko się podoba.
Podam nawet jakie będą kolory :część żelbetowa będzieie w kolorze złamanego banana,balustrady w kolorze mahoniu agrestowego,a listwa boczna w kolorze złocistego pomerańcza.Trawa,a to już zależy od pory roku.

PostNapisane: 27 marca 2012, o 17:50 

Amator48 napisał(a):
krzyzak, A mnie wszystko się podoba.
Podam nawet jakie będą kolory :część żelbetowa będzieie w kolorze złamanego banana,balustrady w kolorze mahoniu agrestowego,a listwa boczna w kolorze złocistego pomerańcza.Trawa,a to już zależy od pory roku.

A asfalt, jaki będzie miał kolor też wiesz??? :shock:

PostNapisane: 27 marca 2012, o 18:03 

A asfalt będzie miał kolor popołudni bezkarnie cytrynowych. ;)

A tak na poważnie, to fajnie jest widzieć, jak ten zacny obiekt inżynieryjny zwany inaczej mostem, rośnie w oczach. Coraz lepiej widać go z oddali, chociażby jadąc pociągiem z/do Malborka. ;)

PostNapisane: 27 marca 2012, o 18:31 

oki44 napisał(a):
Cytuj:
A dla Nas "zwykłych zjadaczy chleba" te pare miesięcy (ewentualnego opóźnienia, bo oficjalnie nic Nam o tym nie wiadomo)nie robi znaczącej różnicy.

A mnie robi. Jeśli budowa się przedłuży, to dłużej będę ją fotografował a bardzo to polubiłem :D

Ja już dawno pisałem, że w lato więcej wiary będzie na otwarciu. A i światło będzie lepsze (dla fot/video rejestratorów). I grille będą dymić, rybki się łowić, słowem, nic tylko LATO!!!
A asfalt ponoć ma być w standardowym kolorze. Ponoć taniej :D

Obrazek

PostNapisane: 27 marca 2012, o 19:37 

aszastra napisał(a):
anduel napisał(a):
Zawsze możesz błysnąć talentem komentatorskim. Tylko profesjonalnie! Amatorskie nas nie interesują.

Sam od czasu do czasu przyglądam się tej budowie i jestem zainteresowany jej szczęśliwym zakończeniem, ale coś na dotrzymanie terminu to nie wygląda. Panie i panowie może by tak zmobilizować wszystkich kibiców i zaciągnąć wartę honorową z transparentami mobilizującymi do zwiększenia wysiłku w tym zbożnym dziele. Pociągnąłbym w tym "stylu" dalej ale nie chcę psuć święta optymistom i pasjonatom. Poza tym czy muszę mieć rację?

anduel troszkę więcej optymizmu :razz: ,chociaż niezaprzeczalnym faktem jest to, że w Polsce żadna inwestycja w ostatnich 10 latach nie została ukończona przed czasem :grin: ( począwszy od modernizacji dróg na moim osiedlu, budowy naszego kompleksu sportowego ,skończywszy na stadionie narodowym :grinka: )

Przepraszam a np. drugi etap Autostrady A1 z Nowych Marz do Torunia :?: A poza tym to właśnie w dużej mierze, dzięki wpływowi A1 nasz most jest budowany :)

PostNapisane: 27 marca 2012, o 20:23 

pepe990 napisał(a):
Przepraszam a np. drugi etap Autostrady A1 z Nowych Marz do Torunia :?: A poza tym to właśnie w dużej mierze, dzięki wpływowi A1 nasz most jest budowany :)

I chwała autostradzie za to, a Ciebie pepe990 witamy "na moście" i zapraszamy do relacji foto lub video, choćby komórką, postępów budowy w Waszej strony. Dawno nie było krzyżówki z drogą 91 (dawna jedynka). Swoją drogą, ciekaw jestem, jak już wyglądają tam prace budowlane.

Obrazek

PostNapisane: 27 marca 2012, o 21:05 
Przyjaciel forum

pepe990 napisał(a):

Nie zapomnij , że kilka zjazdów i wjazdów na tym odcinku A-1 jeszcze brakuje :razz:
A tak po za tym to może tą dyskusję przenieść do ,, kasztanów" ????

PostNapisane: 28 marca 2012, o 06:37 

A tak na poważnie, to wiadomo jaki kolor będzie miał most,a konkretnie wanty? Takie jak na wizualizacjach tzn czerwone, czy coś nowego?
Z tego co widzę po fotorelacjach, to most będzie się nieco różnił od wizualek (np kształt podpór).

PostNapisane: 28 marca 2012, o 08:02 
Wanty prawdopodobnie będą w takim kolorze coby ptaki je widziały... :P

PostNapisane: 28 marca 2012, o 16:30 

W weekend postaram się wziąć aparat i zrobić kilka fotek. Mam nadzieję że pogoda dopisze. Ale ostrzegam że nie będą na takim poziomie jak zdjęcia okiego :D

PostNapisane: 28 marca 2012, o 17:01 

pepe990 napisał(a):
W weekend postaram się wziąć aparat i zrobić kilka fotek. (...) ostrzegam że nie będą na takim poziomie jak zdjęcia okiego :D

Jak zauważyłeś, nie o jakość tu chodzi a o uchwycenie tematu. Nawet jak naszkicujesz to będzie oki. Cykaj i nie cykaj się!

-- 28 mar 2012, 2012 17:55 --

Dzięki uprzejmości Studia TBU, które robi zdjęcia i film na zlecenie Budimex-u dostaliśmy kilka zdjęć "ponadplanowych", zrobionych niejako przy okazji. Pierwsze z nich to nasze spotkanie w czasie sobotniej wyprawy, następnie kilka anaglifów. Studio TBU fotografuje budowę w wersji 3D i kilka zdjęć "prywatnych" nam odstąpili. Prawdziwe 3D, czyli pliki .mpo (do oglądania np. w telewizorach 3D) robione są również dla Budimex-u, natomiast w wersji uprosczonej (anaglify) przekazali jako ciekawostkę. Wrzucam kilka z nich, zalecane użycie okularów do anaglifów. Upraszczając, takie kartonowe, prawe oko niebieskie, lewe czerwone :D

Załączniki:
Studio TBU1.jpg
Studio TBU1.jpg [ 249.59 KiB | Przeglądane 104154 razy ]
Studio TBU2.jpg
Studio TBU2.jpg [ 272 KiB | Przeglądane 104154 razy ]
Studio TBU3.jpg
Studio TBU3.jpg [ 167.45 KiB | Przeglądane 104154 razy ]
Anaglif Studio TBU1.jpg
Anaglif Studio TBU1.jpg [ 217.72 KiB | Przeglądane 104154 razy ]
Anaglif Studio TBU2.jpg
Anaglif Studio TBU2.jpg [ 217.87 KiB | Przeglądane 104154 razy ]
Anaglif Studio TBU3.jpg
Anaglif Studio TBU3.jpg [ 241.27 KiB | Przeglądane 104154 razy ]
Anaglif Studio TBU4.jpg
Anaglif Studio TBU4.jpg [ 170.11 KiB | Przeglądane 104154 razy ]
Anaglif Studio TBU5.jpg
Anaglif Studio TBU5.jpg [ 165.89 KiB | Przeglądane 104154 razy ]
Anaglif Studio TBU6.jpg
Anaglif Studio TBU6.jpg [ 183 KiB | Przeglądane 104154 razy ]
Anaglif Studio TBU7.jpg
Anaglif Studio TBU7.jpg [ 165.87 KiB | Przeglądane 104154 razy ]
Anaglif Studio TBU8.jpg
Anaglif Studio TBU8.jpg [ 163.32 KiB | Przeglądane 104154 razy ]
Anaglif Studio TBU9.jpg
Anaglif Studio TBU9.jpg [ 195.58 KiB | Przeglądane 104154 razy ]

Obrazek

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2612 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 175  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1