Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 716 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 48  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 10:45 

To jest chory kraj i debile tu rzadzą, ten most nigdy nie powstanie, musiałby tu przyjśc Niemiec i mielibyśmy most, Polacy potrafią tylko rozpieprzać i się kłocic i obkladać papierkami i trwonić kasę na projekty, przetargi itd

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 10:47 

Jakiś czas temu proponowałem zapisać się do otopu i rozwiązać tą organizacje od środka .Niestety wszyscy potraktowali to jako żart .

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 11:02 

Już nie nadążam czytać tych newsów wszystko szło po sznureczku ładnie pięknie nagle gdy zbliża się termin realizacji inwestycji zaczyna się coś pie..olić hmm niby ekopedałki nic zrobić nie mogli a tu nagle znowu jakiś problem czyżby jakaś zmowa...może ten most naprawdę będzie tylko na projekcie bo jakby chcieli go wybudować to by się starali z całych sił a tu jedno wielkie gó..o.STOP EKOPAJACOM

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 11:12 
Szkoda słow na takie działanie.#$#%$% !!"Ekolodzy"

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 11:30 
Mirrr napisał(a):
Jakiś czas temu proponowałem zapisać się do otopu i rozwiązać tą organizacje od środka .Niestety wszyscy potraktowali to jako żart .
Kiedyś miałem ten sam pomysł w odniesieniu do PZPR i też (oprócz SB), potraktowano to jako kawał.
Corzano napisał(a):
Czy można złożyć wniosek o delegalizację OTOPu, jako organizacji szkodliwej społecznie?
To jest niemożliwe. OTOP jak się okazuje jest organizacją nie tylko szkodliwą, ale i niezawodną, bardzo przydatną dla administracji w jej trudnych chwilach budżetowych.

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 11:42 

Cytuj:
niezawodną, bardzo przydatną dla administracji w jej trudnych chwilach budżetowych.

Zaczynam dochodzić do wniosku, że cały czas miałeś rację. Cóż, my młodzi nie mamy takiego doświadczenia i wciąż ufamy, że władza chce dla nas dobrze. :-D

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 11:57 
Darujmy sobie teorie spiskowe.
Co możemy zrobić ? Piszemy jakąś petycję? Robimy akcję protestacyjną?

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 12:11 
Przyjaciel forum

canario napisał(a):
Co możemy zrobić ?

Najpewniejsze pewnie będzie zrobić skladkę żeby dać panom z OTOP-u społeczne zlecenie na wykonanie analizy warunków zastanych i przewidywanych skutków budowy mostu, zlecić nadzór ekoterrorystyczny i co tam jeszcze wymyślą. Jak wpadnie im trochę pieniążków do kasy to pewnie zamkną swoje wszechwiedzące buźki. Mamy sporo przykładów na to, że takie coś działa.

Ostatnio edytowano 2 czerwca 2010, o 12:13 przez reflexes, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 12:13 

To musiałaby być akcja na taką skalę żeby w całym kraju panika wybuchła :D Może jakąś bombę pod siedzibę ekopajaców machniemy i będzie spokój :PNie no żarty żartami ale mi wcale do śmiechu nie jest bo na prawdę zaczynałem wierzyć, że most w końcu powstanie. Nie w tym życiu chyba :roll:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 12:14 
canario napisał(a):
Co możemy zrobić

Komentarz z innego forum o naszej sytuacji z "ekologami"
"Ja bym ich wszystkich powywieszał. Ekologicznie na drzewach najlepiej"

:twisted: :twisted: :twisted: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 12:24 

Jeśli drzewa to tylko wysokie, tak, żeby spadali z wysoka jak już dojrzeją :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 12:39 
canario napisał(a):
Darujmy sobie teorie spiskowe. Co możemy zrobić ?
To już nie teoria, to praktyka "spiskowa".
Ja naprawdę nie wątpię, że "władza chce dla nas dobrze", ale oprócz naszego dobra "władza" chce też dobrych relacji z tą władzą o szczebel wyżej, jak najwyżej. To żadne odkrycie, że panuje tu pewna jedność w politycznym wspieraniu się.
Na ubiegłorocznym zjeździe Klubu Kwidzyńskiej Małej Ojczyzny przysłuchiwałem się, jak pan Poseł opowiadał jak to jeździ do Gdańska w sprawie mostu i w różnych agendach regionalnych instytucji krzyczy na urzędników i stuka im pięścią w biurka. A oni są gnuśni i nie ma postępów w sprawie mostu.
Przed ubiegłorocznymi akcjami protestacyjnymi rozmawiałem okazjonalnie z p. Burmistrzem, chcąc go zainteresować tym społecznym poparciem dla idei mostu, ale usłyszałem: "my w to nie wchodzimy".
Tak praktycznie, z punktu widzenia sprawowanych funkcji i ich dalszego trwania, to ja rozumiem tych Panów.
W sytuacji niezbędnych cięć budżetowych, a teraz pogłębionych jeszcze trwającym kataklizmem powodzi, nikt nadal nie będzie stukał w te biurka, na których rzeczywiście zapadają decyzje znaczących wydatków, bo wyjdzie na politycznego warchoła. A nasi wyraźnie preferują raczej rolę "prymusów" politycznych.
Petycja może i miałaby jakiś sens, ale tylko tak napisana, by potem podpisana przez "naszych" jednoznacznie poświadczała, że są oni nadal, tak jak deklarowali w minionych latach, gotowi wejść w "pakt z samym diabłem" byleby most był i to najszybciej. Tamta determinacja znikła. Jeśli tam będzie wyszczególniony komplet wszystkich zaniedbań i kosztów, to raczej pojawią się pod petycją tylko nasze podpisy, które już raz składane pozostały bez wrażenia.
Jedynie prawda jest ..., a może wcale nie jest ciekawa. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 14:32 

Tylko jedno słowo przychodzi mi na myśl: gnoje.... :evil:
Propnuję w najbliższych wyborach lokalnych głosować na całkowicie nowe postacie. Może nowy burmistrz i nowa, świeża ekipa znajdą JAKIŚ sposób na głupologów :neutral:
Zieloni blokujcie tak dalej wszystko, a z "współczesności" znajdziemy się w średnioiwczu.... brawo!

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 14:44 
Cytuj:
Propnuję w najbliższych wyborach lokalnych głosować na całkowicie nowe postacie.

To znaczy na kogo? Ja bardzo chętnie, jeżeli tylko będzie jakaś SENSOWNA alternatywa. Na razie takiej nie widzę.

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 14:58 
canario napisał(a):
Robimy akcję protestacyjn

Moze to jest wyjscie?Głosno powiedziec co o tym sądzimy?Pokazac,że ta sytuacja nam sie niepodoba.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 716 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 48  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1