Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2612 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 175  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Budowa mostu koło Kwidzyna w ciągu DK90
PostNapisane: 19 października 2011, o 14:08 

Piotr_J napisał(a):
Mam nadzieję, że włodarze już drepczą ścieżki w sprawie sfinansowania budowy przyszłej obwodnicy, która od zeszłego roku jest oficjalnie wrysowana w Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Miasta Kwidzyna:
http://www.bip.kwidzyn.pl/upload/201004 ... h8bblh.pdf

Przynajmniej niech zbudują odcinek od ronda w Baldramie do drogi na Prabuty... wtedy ruch pójdzie dalej małą obwodnicą. Jednak 2 wiadukty nad torami i most nad Liwą mogą wyjść dość drogo...

Ciekawostką jest, że przed Bądkami planuje się nowe rondo. Ja myślałem, że oni będą budować obwodnicę od obecnego ronda przy Jabilu... a z planu wynika, że następne rondo będzie bardziej na południe :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 października 2011, o 14:14 

Cytuj:
Grudziądz się nie boi-powstaje piękna trasa średnicowa.

Trochę im to zajęło. Wątek na SkyscraperCity założono w lutym 2005. Budowa miała potrwać 3 lata według informacji z 2005.

W rzeczywistości etap II ma się zakończyć z opóźnieniami w grudniu 2011, a etap III (podłączenie do zamkniętego obecnie węzła Grudziądz na autostradzie A1) ma być wykonany do 30.11.2012.

Czyli zamiast 3 lat wyjdzie 7.

Przekładając to na warunki kwidzyńskie - może za 5 lat mamy szansę oglądać obwodnicę w budowie.

Cytuj:
Z tego co słyszałem to część gruntów jest chyba wykupione.

Skoro nie było podziałów, to raczej niemożliwe. Chyba, że chodzi o te działki, które pokazałem.

Jest jeszcze działka od nowego ronda w Baldramie na zachód, która pasuje do przebiegu obwodnicy. Reszta nie jest wydzielona.

-- środa, 19 października 2011, 15:16 --

Cytuj:
Jednak 2 wiadukty nad torami

Jeden wiadukt nad, drugi przekop pod. Nikt wiaduktu nad nasypem budował nie będzie. :)

Cytuj:
z planu wynika, że następne rondo będzie bardziej na południe

Zgadza się. :)

PostNapisane: 19 października 2011, o 15:48 

Jak dobrze pamiętam to grunty pod drogę Baldram -Bądki należą do ANR i właściciel wie o planach budowy tej drogi . Proces wykupu może być zatem troszkę uproszczony i skrócony.

— Oscar Wilde

PostNapisane: 19 października 2011, o 19:00 

Jak za te słowa dostanę,bana",to będę wdzięczny administratorowi,bo nie pozwolę sobie,że na tym forum zaczyna działać jakiś psychol,który cieszy się z tego,że obraża forumowiczów,a szczególnie moją osobę.

PostNapisane: 19 października 2011, o 19:06 
Spokojnie. Andrzej dostał ostrzeżenie. Jak będzie dalej tak postępował to się pożegnamy. Skupcie się na moście a temat trollów zostawcie administracji.

PostNapisane: 20 października 2011, o 07:44 

Piotr_J napisał(a):
taki most odciąży Kwidzyn, Gniew, Malbork z tranzytu.
Malbork owszem, Grudziądz również, ale co ma do tego Gniew? Miasto leży z boku DK nr 91 (dawniej nr 1), poza tym jest już autostrada A1, która mocno odciąża starą "jedynkę".

Oj jesteś w błędzie. Ruch na krajowej 91 od lipca tego roku jest rekordowy, większy niż przed oddaniem autostrady. Wszystko za sprawą dodatkowych opłat. Tirów jest tyle co przy granicach Polski. Była "jedynka" zmasakrowana. Do tego remont i przebudowa skrzyżowania. Zamknięty wyjazd od południa miasta i tylko jedno połączenie miasta z 91 do 30 listopada będzie powodowało paraliż w mieście. Wątek Kwidzyna ciekawy - nikt wcześniej o tym nie myślał :)

PostNapisane: 20 października 2011, o 09:45 

Cytuj:
Oj jesteś w błędzie.

Ok, dawno u Was nie byłem. Rzeczywiście ViaToll nie obejmuje DK91 i teraz TIR-y jeżdżą bokami. Winiety były zdecydowanie lepszym rozwiązaniem. Przynajmniej autostrady służyły temu, czemu powinny służyć.

PostNapisane: 20 października 2011, o 12:24 

Piotr_J napisał(a):
Cytuj:
Oj jesteś w błędzie.

Ok, dawno u Was nie byłem. Rzeczywiście ViaToll nie obejmuje DK91 i teraz TIR-y jeżdżą bokami. Winiety były zdecydowanie lepszym rozwiązaniem. Przynajmniej autostrady służyły temu, czemu powinny służyć.

A pomysłodawca durnego systemu, który z powrotem wprowadził ruch tranzytowy na drogi lokalne, dostał druga kadencję. Ludzie płaczą, a potem głosują wbrew swej woli.
A wracając do tematu, to już widzę te wielkie tiry na ciasnych kwidzyńskich rondeczkach.
Trzeba się liczyć z tym, że część ruchu na trasie Grudziądz-Gdańsk, który dotychczas odbywał się dk 16 - dk91/A1, obecnie przeniesie się na dk 55- dk 90 - dk 91.

PostNapisane: 20 października 2011, o 14:34 
Przyjaciel forum

Obwodnica - ważna rzecz, a tymczasem budowniczy mostu powiesili wieniec na pierwszym segmencie przyszłego mostu - zdjęcie nr 149

PostNapisane: 20 października 2011, o 14:42 

Cytuj:
A pomysłodawca durnego systemu, który z powrotem wprowadził ruch tranzytowy na drogi lokalne, dostał druga kadencję.

Mówisz o Grabarczyku? :P Podobno nie dostanie drugiej kadencji.

marmeg, dzięki za info. Tylko gdzie jest Marian?

PostNapisane: 20 października 2011, o 14:49 

Tak się canario twojego ostrzeżenia przestraszyłem aż mi się nogi trzęsą. O ile mi wiadomo to nie jest forum prywatne, a na banicję wystawicie się sami. Jak do tej pory w moich postach nie było chamstwa, a WY w swoich próbujecie się jedynie dowartościować.Jednym słowem -----jedna baba drugiej babie. adyjo.

PostNapisane: 20 października 2011, o 16:23 

andrzejkaminski napisał(a):
Tak się canario twojego ostrzeżenia przestraszyłem aż mi się nogi trzęsą. O ile mi wiadomo to nie jest forum prywatne, a na banicję wystawicie się sami. Jak do tej pory w moich postach nie było chamstwa, a WY w swoich próbujecie się jedynie dowartościować.Jednym słowem -----jedna baba drugiej babie. adyjo.

Kolego, masz problemy ze swoim ego? A może jakieś inne problemy?
Wygląda na to, że właśnie Ty wpadłeś na forum (do wątku) się do wartościować. Jeżeli Tyś taki mądry rzuć paroma wartościowymi informacjami odnośnie mostu, a nie osób.

Poza Tobą widzę grupę pasjonatów, zainteresowanych powstającą budową, którzy dzień po dniu obserwują i relacjonują postępy.

PostNapisane: 20 października 2011, o 19:52 

Patryk,dzięki, dobrze napisane.Oki44,jak dostaniesz sygnał,w jakim dniu będą rozsuwali formę,daj znać (na forum),bo gdyby to było w nocy,to też przyjadę.Ze względu na "dojrzewanie" betonu,myślę,że ta operacja zacznie się za 7-10 dni.

PostNapisane: 20 października 2011, o 21:25 

marmeg.Oki44(jestem pewny) czuwa.Wiechę stawia się na najwyższym poziomie konstrukcji.To,co uchwycił oki44,to wylewanie górnego pasa,a na tym zdjęciu,gdzie jest wiecha,nie widać nawet zbrojenia bocznych ścian skrzyni.. :)

-- 20 paź 2011, 2011 21:08 --

marmeg.Ty dałeś sygnał, a Piotr_J szukał Mariana.Spokojnie,"Maryjan" znajdzie się,a ja spróbuję coś wywęszyć.
Zależy to od pogody,bo nie mam zadaszonego rowerka. ;)

PostNapisane: 20 października 2011, o 22:24 
Przyjaciel forum

Amator48, Na portalu http://www.kwidzyn.pl - fotka 149, na której jest wiecha, ma datę 2011-10-18. Ściany boczne skrzyni były wylane wcześniej, co widać chociażby na zdjęciu okiego zazbrajanie_03.jpg (str.48 wątku) z 13.10.11 r.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2612 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 175  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1