aszastra napisał(a):
CzarekJ,
nie bierz tego do siebie

, z chęcią poznam Twoje poglądy w innych tematach.

Niestety - się nie da
Po to jest forum aby z niego korzystać - "zamykanie gęby" bo komuś "nie pasuje" nie jest zdrowe.
Dyskutujmy i argumentujmy w sposób kulturalny - bez epitetów i wulgaryzmów a posty zawierające takowe - powinny być usuwane bądź moderowane a użytkownik powinien dostać ostrzeżenie a po kilku powinien być wykluczony z forum (zbanowany)
Istnieją społeczności internetowe gdzie zamieszczenie opinii niezbyt popularnej nie spotyka się z agresją ze strony innych - tu niestety miało to miejsce dlatego nie wiem czy jest sens dyskusji na jakiekolwiek tematy.
Bo dla przykładu decyzje naszego miasta łamią podstawowe prawa ruchu drogowego ale w rozmowach z wieloma mieszkańcami - jest OK bo "mnie jest tak wygodnie"
Chodzi mi o autobusy przewalające się ulicą Wiejską.
Prawo mówi:
" * prawo pieszego do korzystania z całej szerokości drogi i pierwszeństwo przed pojazdami,
* możliwość korzystania z drogi przez dziecko w wieku do 7 lat, bez opieki osoby starszej,
* prędkość dopuszczalna pojazdu lub zespołu pojazdów w strefie zamieszkania wynosi 20 km/h,
* zakaz postoju w strefie zamieszkania w innym miejscu niż wyznaczone w tym celu."
I chodzi tu właśnie o "strefę zamieszkania"
Ad.pkt 1 - jak pieszy ma bezpiecznie korzystać z całej szerokości drogi??
Ad.pkt 2 - dziecko to strach jest wypuścić nawet na dwór bo pkt-u 3 nikt nie przestrzega z autobusami włącznie - to jest "autostrada" nie droga wewnętrzna.
A o miejsce parkingowe przy ulicy walka z Urzędem miejskim,Policją i Strażą Miejską trwała cztery lata (!) aż w końcu ktoś ruszył ....sorki - "d" i w trzy dni miejsce parkingowe powstało.
Ogólnie nadal panuje "beton" a miastu jest bardziej potrzebna porządna obwodnica i droga w kierunku Prabut niż sam most.
Wiem że motam w wątkach ale cóż - nie widzę sensu w zakładaniu nowego tematu bo i tak będzie "beton"