Forum e-kwidzyn.pl http://forum.e-kwidzyn.pl/ |
|
Gdzie napełniają butle gazowe? http://forum.e-kwidzyn.pl/viewtopic.php?f=131&t=15191 |
Autor: | reflexes [ 21 kwietnia 2015, o 19:48 ] |
Tytuł: | Gdzie napełniają butle gazowe? |
Szybkie pytanko. Gdzie u nas w mieście lub okolicy można napełnić butlę gazową? Pytam o napełnienie, bo to nietypowa 7kg butla, których raczej nigdzie nie wymieniają. Chodzi oczywiście o propan-butan. |
Autor: | pszczelarz [ 21 kwietnia 2015, o 19:59 ] |
Tytuł: | Re: Gdzie napełniają butle gazowe? |
Z Mojej wiedzy to Staszica 1 w piwnicy.Tam jest punkt sprzedaży i dystrybucji tego typu spraw . |
Autor: | dar.m2252 [ 21 kwietnia 2015, o 20:27 ] |
Jak nietypowa, nielegalizowana, to nigdzie jej nie nabiją. Jeśli zależy ci na napełnianiu właśnie tej butli, to kup w Walkuszu dwie koncówki, kawałek wężą/koszt ok 20 plzl/ i sam napełniaj z dużej 11 kilogramowej. |
Autor: | reflexes [ 21 kwietnia 2015, o 20:55 ] |
Jakbym miał 11kg to bym wymienił i już. Chodzi mi o nabicie. |
Autor: | marekw [ 21 kwietnia 2015, o 21:22 ] |
butlę 11kg kupujesz z kaucją u Walkusza,końcówki także. Ja robię tak od lat,tylko kup czysty propan |
Autor: | reflexes [ 21 kwietnia 2015, o 21:32 ] |
No dobra, może powinienem wspomnieć o tym wcześniej, że nie będę się bawił w przelewanie gazu. To już wolę wydać kasę na nową butlę i wymieniać na stacji. Nie mniej jednak wiem, że funkcjonują w innych miastach takie usługi i miałem nadzieję, że może u nas też się gdzieś da to załatwić. |
Autor: | cromags [ 22 kwietnia 2015, o 13:45 ] |
Może w gazdomie w sztumie na wylocie na Malbork |
Autor: | reflexes [ 22 kwietnia 2015, o 16:07 ] |
Dzięki, sprawdzę. |
Autor: | drosik [ 22 kwietnia 2015, o 19:23 ] |
reflexes, Spróbuj na stacji benzynowej koło Kauflandu, kiedyś się tym zajmowali tzn chyba wysyłają te butle do Grudziądza czy gdzieś. |
Autor: | marekw [ 22 kwietnia 2015, o 22:25 ] |
Nie ma takiego miejsca od Malborka po Grudziądz,wszędzie tylko wymiana. |
Autor: | reflexes [ 23 kwietnia 2015, o 05:57 ] |
No to mnie pocieszyłeś ![]() |
Autor: | Komin [ 23 kwietnia 2015, o 11:15 ] |
W zeszłe wakacje nabijałem butle przy kauflandzie, Wasburg czy jakoś tak. Tylko trzeba było poczekać z dzień lub dwa. |
Autor: | drzewko [ 23 kwietnia 2015, o 13:47 ] |
Sprawdź tu GeneronGaz https://www.google.pl/maps/place/Kwidzy ... f22b47a281 |
Autor: | marekw [ 23 kwietnia 2015, o 14:53 ] |
Nie chciałem Cię ;pocieszać;,ale jak Ci bardzo zależy to mogę pomóc,mój tel.601706485 |
Autor: | Janusz [ 17 października 2021, o 14:10 ] |
Cześć, odświeżę temat ponieważ kupiłem piecyk na butlę gazową 11L Gdzie obecnie można wypożyczyć butlę za kaucją już nabitą gazem w dobrej cenie ![]() |
Autor: | rafał12 [ 17 października 2021, o 15:54 ] |
Z tego co wiem to trzeba mieć swoją pustą i wtedy wymieniasz w punkcie na pełną i tak za każdym razem. Ceny w okolicznych wioskach są raczej na dobrym poziomie (niestety już ok 70 zł), w mieście na stacjach benzynowych będzie pewnie drożej. |
Autor: | Janusz [ 17 października 2021, o 20:08 ] |
Jeszcze za cenami nigdzie się nie rozglądałem, zauważyłem przy okazji zakupów obok kauflandu w Wasbruk mają butle na wymianę w cenie 69zł. Znajomy w trójmieście w jakimś budowlanym sklepie sieciowym zapłacił kaucje 50zł za butlę + koszt napełnienia. Nowe butle to koszt minimum 160zł, więc z tą kaucją było by lepiej i to jest w tym najgorsze , że daję nowa butle dopiero co kupioną na wymianę a dostaję obdrapaną starą. |
Autor: | reflexes [ 18 października 2021, o 06:08 ] |
Nie wiem jak wygląda sprawa z tą kaucją, bo mam swoje butle, ale ogólnie najtaniej to Wasbruk koło Kauflandu i stacja benzynowa Seba w Rozpędzinach. Chyba że potrzebujesz czysty propan to Walkusz. |
Strefa czasowa: UTC + 1 | |