Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Andrzej Demidowicz
PostNapisane: 25 czerwca 2007, o 19:35 

Przeczytałem na e-kwidzyn.pl,że Pan Demidowicz zmarł śmiercią tragiczną.Może ktoś z szanownych forumowiczów wie jak?Znałem Pana andrzeja ,sam jestem fanem koszykówki od wielu lat.Bardzo mi smutni,że odszedł. :-(

Ostatnio edytowano 10 grudnia 2007, o 22:28 przez Jacek Wiecki, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Czy ktoś wie jak zmarł Andrzej Demidowicz?
PostNapisane: 26 czerwca 2007, o 06:44 
................................................Andrzej, od kilkudziesięciu lat mój bardzo bliski Kolega (był świadkiem na moim cyw. ślubie) mieszkał, po wyprowadzce z Kwidzyna na Kaszubach. W dniu wypadku wybrał się samochodem na grzyby. Wyjeżdżając z lasu wpadł pod "tira".
Trudno pojąć ten wypadek, bo kto znał Andrzeja wie, że alkohol nie wchodzi tu w rachubę, bowiem go nie tolerował.
Nie tak dawno widzieliśmy się, gdy odwiedził mnie po ok. 10 latach a chciał tylko pogadać.

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2007, o 07:16 
Nie potrafię tak nagle notować wspomnień o Andrzeju. W Kwidzynie, pamięć o nim będzie dotyczyła głownie Jego wyników i osiągnięć sportowych. (Mówi się o nich w Portalu)
A mnie powraca ciągle opowiadane przez niego samego wspomnienie z dzieciństwa, jak to przechodzący przez Jego podwileńskie Druskieniki jakiś oddział Armii Czerwonej „zgarnął” Go jako trofiejną maskotkę z ganku rodzinnego domu. Andrzej żartował, że tylko rodzinny pościg, po kilku dniach uchronił Go przed rolą oddziałowego „szarika”.

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2007, o 19:03 

Aż się łezka kreci w oku :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2007, o 19:50 

Mialem zaszczyt trenowac pod jego okiem jakis czas. Wspominam go jako surowego trenera, z ktorym zawsze mialem cos do "przedyskutowania". Niepowetowana strata.

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2007, o 21:40 
Przyjaciel forum

I moja żona trenowała u nIego , wspomina go jako dobrego ,wymagającego trenera.Wielka szkoda że odszedł od nas. :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, o 12:56 

Witam Wszystkich którzy znali Andrzeja.
Aby położyć kres plotkom i domniemaniom podziele się tym o czym wiem napewno a więc: w piątek (22.06.2007) ok. godz 17 Andrzej wracał z grzybów do Stęrzycy. Jechał poprawnie swoją stroną drogi gdy na małym łuku drogi z naprzeciwka jechał ciężarowy DAF do wożenia żwiru i zaczął wyprzedzać samochód jadący przed nim. Wjechał na pas ruchu Andrzeja, on próbował jeszcze uciekać w prawo w boczną drogę ale nie udało się i doszło do czołowego zderzenia wskutek którego Andrzej i jego wierna suczka Puca zginęli na miejscu....
To co zostało z samochodu Andrzeja a wierzcie że prawie nic, stoi na parkingu policyjnym w Kartuzach.
Wypadek miał miejsce po drugiej stronie jeziora gdzie Andrzej mieszkał....

Ostatnio edytowano 30 czerwca 2007, o 14:36 przez przyjaciel, łącznie edytowano 1 raz

Strefa czasowa: UTC + 1